Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο ατμοσφαιρικός αέρας. Ο ατμοσφαιρικός αέρας. Τα δοχεία που νομίζουμε ότι είναι άδεια στην πραγματικότητα περιέχουν αέρα. Όταν ο αέρας ελευθερωθεί μέσα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο ατμοσφαιρικός αέρας. Ο ατμοσφαιρικός αέρας. Τα δοχεία που νομίζουμε ότι είναι άδεια στην πραγματικότητα περιέχουν αέρα. Όταν ο αέρας ελευθερωθεί μέσα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο ατμοσφαιρικός αέρας

2 Ο ατμοσφαιρικός αέρας. Τα δοχεία που νομίζουμε ότι είναι άδεια στην πραγματικότητα περιέχουν αέρα. Όταν ο αέρας ελευθερωθεί μέσα στο νερό, εξέρχεται με την μορφή φυσαλίδων.

3 Ιδιότητες του αέρα. Ο αέρας καταλαμβάνει κάποιο χώρο. Δεν έχει ορισμένο όγκο, αλλά παίρνει όλο το χώρο που του προσφέρεται. Ο αέρας είναι άχρωμος, άγευστος και άοσμος όταν είναι καθαρός.

4 Που υπάρχει αέρας; Τα σώματα που έχουν πόρους (τρύπες, κενά) περιέχουν αέρα (π.χ. ξύλο, φελλός, παξιμάδι, κομμάτι τούβλο κ.α.)

5 Πού αλλού υπάρχει αέρας; Στο χώμα και γενικά στο έδαφος υπάρχει αέρας.

6 Πού αλλού υπάρχει αέρας; Μέσα στο νερό υπάρχει αέρας (μπορούμε να το δούμε όταν ζεστάνουμε λίγο νερό)

7 Ιδιότητες του αέρα. ρευστότηταΟ αέρας έχει ρευστότητα Δεν έχει σχήμαΔεν έχει σχήμα αλλά παίρνει το σχήμα του δοχείου που μπαίνει. ρευστότηταΟ αέρας έχει ρευστότητα Δεν έχει σχήμαΔεν έχει σχήμα αλλά παίρνει το σχήμα του δοχείου που μπαίνει.

8 Ιδιότητες του αέρα. Ο αέρας έχει βάρος.Ο αέρας έχει βάρος.

9 Ιδιότητες του αέρα. Ο αέρας έχει ρευστότητα. Ο αέρας δεν έχει ορισμένο σχήμα, αλλά παίρνει το σχήμα του δοχείου που μπαίνει. Ο αέρας έχει βάρος. Ο αέρας είναι άχρωμος, άοσμος, άγευστος όταν είναι καθαρός. Δεν έχει όγκο, αλλά πιάνει όλο το χώρο που του προσφέρεται.

10 Τα συστατικά του αέρα. Ο αέρας περιέχει : Οξυγόνο Υδρατμούς Διοξείδιο του άνθρακα. Άζωτο.

11 Συστατικά του αέρα


Κατέβασμα ppt "Ο ατμοσφαιρικός αέρας. Ο ατμοσφαιρικός αέρας. Τα δοχεία που νομίζουμε ότι είναι άδεια στην πραγματικότητα περιέχουν αέρα. Όταν ο αέρας ελευθερωθεί μέσα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google