Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΒΑΣΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ. Οι πιο βασικές ιδιότητες των υλικών σωμάτων είναι: Ο όγκος Η μάζα Η πυκνότητα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΒΑΣΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ. Οι πιο βασικές ιδιότητες των υλικών σωμάτων είναι: Ο όγκος Η μάζα Η πυκνότητα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΒΑΣΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ

2 Οι πιο βασικές ιδιότητες των υλικών σωμάτων είναι: Ο όγκος Η μάζα Η πυκνότητα

3 Ο όγκος Ποιο από τα δύο σώματα καταλαμβάνει περισσότερο χώρο; α β Όγκος ενός σώματος ονομάζεται ο χώρος που αυτό καταλαμβάνει. Μονάδες μέτρησης του όγκου είναι το κυβικό μέτρο (m 3) Υποδιαιρέσεις του κυβικού μέτρου είναι: ● το κυβικό δέκατο (dm 3) ή το λίτρο(l) με το οποίο μετρούμε τον όγκο των υγρών και των αερίων ● το κυβικό εκατοστό(cm 3) ή το χιλιοστόλιτρο (ml)

4 Η μάζα Ποιο αντικείμενο έχει μεγαλύτερη μάζα; α β α β Η μάζα ενός σώματος εκφράζει την ποσότητα της ύλης από την οποία αποτελείται. Μονάδες μάζας είναι: ● το κιλό ή χιλιόγραμμο(kg) ● το γραμμάριο(g)

5 Η πυκνότητα Ο σίδηρος είναι βαρύτερος από το ξύλο; Ασαφής ερώτηση ● Ο σίδηρος είναι πυκνότερος από το ξύλο; Σωστή ερώτηση

6 Η πυκνότητα Ο σίδηρος είναι πιο πυκνός από το ξύλο γιατί η ύλη μέσα του είναι πιο συμπαγής. ● Η πυκνότητα δείχνει πόσο συμπαγής είναι η ύλη, δηλαδή πόση μάζα καταλαμβάνει σε συγκεκριμένο χώρο. Μονάδες πυκνότητας είναι: ● το χιλιόγραμμο ή κιλό ανά κυβικό μέτρο(kg/m 3 ) ● το γραμμάριο ανά κυβικό εκατοστό(g/cm 3 ) ● το χιλιόγραμμο ανά λίτρο(kg/l)


Κατέβασμα ppt "ΒΑΣΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ. Οι πιο βασικές ιδιότητες των υλικών σωμάτων είναι: Ο όγκος Η μάζα Η πυκνότητα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google