Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μέλη ομάδας: Κων/νος Τσερμπάκ-Κων/νος Θανουρής. ΜΟΡΦΕΣ ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΥ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μέλη ομάδας: Κων/νος Τσερμπάκ-Κων/νος Θανουρής. ΜΟΡΦΕΣ ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΥ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μέλη ομάδας: Κων/νος Τσερμπάκ-Κων/νος Θανουρής

2 ΜΟΡΦΕΣ ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΥ

3

4 Ο τρίτος δρόμος στον Μοναχισμό ήταν αυτός της λαύρας. Εμφανίζεται στην Παλαιστίνη τον 4ο αιώνα. Εμπνευστής της ήταν ο Όσιος Ιλαρίων. Ήταν μία μορφή μοναχισμού που συνδύαζε στοιχεία και των δυο άλλων μορφών. Επρόκειτο για συνοικισμό αναχωρητών γύρω από ένα ναό, το Κυριακό, στον οποίο συγκεντρώνονταν για κοινή λατρεία κάθε Σαββατοκύριακο. Ο τρίτος δρόμος στον Μοναχισμό ήταν αυτός της λαύρας. Εμφανίζεται στην Παλαιστίνη τον 4ο αιώνα. Εμπνευστής της ήταν ο Όσιος Ιλαρίων. Ήταν μία μορφή μοναχισμού που συνδύαζε στοιχεία και των δυο άλλων μορφών. Επρόκειτο για συνοικισμό αναχωρητών γύρω από ένα ναό, το Κυριακό, στον οποίο συγκεντρώνονταν για κοινή λατρεία κάθε Σαββατοκύριακο.

5

6 ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ Τα γυναικεία μοναστήρια προσέφεραν αρκετές ευκαιρίες και υπηρεσίες κοινωνικής προνοίας στις Βυζαντινές γυναίκες. Οι γυναικείες μονές ήταν ένας χώρος όπου οι γυναίκες μπορούσαν να διάγουν μια ήρεμη και πειθαρχημένη ζωή σε μια μοναστική κοινότητα, η καθημερινότητα της οποίας βασιζόταν σε καθορισμένες θρησκευτικές αρχές και πνευματικές αξίες.

7 Ο επικεφαλής του μοναστηριού, δηλαδή ο ηγούμενος είναι υπεύθυνος για την τήρηση των κανόνων, τους οποίους οι μοναχοί πρέπει να τηρούν με μεγάλη ευλάβεια, και για την καλή οργάνωση του μοναστηριού.

8

9 Πηγές απ’όπου συλλέξαμε πληροφορίες: http://www.oodegr.com/oode/istoria/rwmi/monaxismos.htm Βιβλίο ιστορίας Β’ Γυμνασίου http://www.academia.edu/4074042/


Κατέβασμα ppt "Μέλη ομάδας: Κων/νος Τσερμπάκ-Κων/νος Θανουρής. ΜΟΡΦΕΣ ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΥ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google