Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΙΑΚΩΒΟΣ Ο ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΟΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΙΑΚΩΒΟΣ Ο ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΟΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΙΑΚΩΒΟΣ Ο ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΟΣ
ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΙΑΚΩΒΟΣ Ο ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΟΣ

2 Λίγα λόγια για τον Ιάκωβο
Ο Ιάκωβος ο Πελοποννήσιος ήκμασε τον 18ο αιώνα στην Κωνσταντινούπολη και βαθμηδόν, με την πρόοδό του στην τέχνη της Ψαλμωδίας, έφθασε μέχρι το μέγα αξίωμα του Πρωτοψάλτου της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας. Υπήρξε μεγαλοπρεπής ψαλμωδός και αριστοτεχνικός μελοποιός.Έχει αφήσει πλούσιο έργο,με σπουδαιότερο βιβλίο, το δίτομο Δοξαστάριό του, το οποίο περιέχει ύμνους σε διάφορες εορτές του εκκλησιαστικού εορτολογίου. Ο Ιάκωβος ο Πελοποννήσιος αποτελεί αγλάισμα της Εκκλησιαστικής μας Μουσικής και κατέστη ισάξιος του συγχρόνου του, Πέτρου του Λαμπαδαρίου και τόσων άλλων φάρων της τέχνης αυτής. Απεβίωσε την 23η Απριλίου του 1800.

3 Ο υπεύθυνος της Χορωδίας
Ο υπεύθυνος της Χορωδίας Ο Άβιβος Φ. Ιωαννίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1978. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει αποκτήσει το Πτυχίο Ιεροψάλτου, από τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μονής Κύκκου και το Δίπλωμα Μουσικοδιδασκάλου, από τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, έχοντας αριστεύσει και στα δύο. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ασχολήθηκε με την μουσική ποικιλοτρόπως και ειδικότερα με τους τομείς της διδασκαλίας, της αρθρογραφίας, της συγγραφής και της σύνθεσης. Κατά τα τελευταία χρόνια έψαλε σε διάφορους ναούς, με τελευταίο του σταθμό, τον ιερό ναό Αγίου Ανδρέου στο συνοικισμό Στρόβολος ΙΙΙ, Λευκωσίας. Εκεί διορίστηκε Πρωτοψάλτης τον Δεκέμβριο του 2005 και στην θέση αυτή παραμένει έως και σήμερα.

4 Οι μελωδοί Τα μέλη της χορωδίας «Ιάκωβος ο Πελοποννήσιος» είναι ως επί το πλείστον ψάλτες διορισμένοι σε ναούς, αλλά και μουσικοί άλλων ειδών μουσικής, με γνώση και της Βυζαντινής Ψαλτικής.

5 Το Μυστήριο του Γάμου Κλιμάκια της χορωδίας μας αναλαμβάνουν την πλήρωση της ανάγκης της ψαλμώδησης σε γάμους και λόγω της χορωδιακής εκτέλεσης των ύμνων, δίδεται μεγαλοπρέπεια στην όλη τελετουργία.

6 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Άβιβος Φ. Ιωαννίδης 99-419288 uvwxyz@cytanet.com.cy
Όσοι φιλόμουσοι ενδιαφέρονται να έχουν κάποια μέλη της χορωδίας μας στο Γάμο τους, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο της χορωδίας τηλεφωνικά ή διαδικτυακά. Άβιβος Φ. Ιωαννίδης


Κατέβασμα ppt "ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΙΑΚΩΒΟΣ Ο ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΟΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google