Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

 Εισαγωγή  Η κινέζικη Θρησκεία  Χώρες που Εμφανίζεται  Κομφουκιανισμός  Ταοϊσμός  Γιν-Γιανγκ  Επίλογος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: " Εισαγωγή  Η κινέζικη Θρησκεία  Χώρες που Εμφανίζεται  Κομφουκιανισμός  Ταοϊσμός  Γιν-Γιανγκ  Επίλογος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2  Εισαγωγή  Η κινέζικη Θρησκεία  Χώρες που Εμφανίζεται  Κομφουκιανισμός  Ταοϊσμός  Γιν-Γιανγκ  Επίλογος

3 Η Κινεζική λαϊκή θρησκεία περιλαμβάνει τη θρησκεία που ασκείται σε ένα μεγάλο μέρος της Κίνας για χιλιάδες έτη που περιέλαβαν λατρεία προγόνων και βασίστηκε βαριά στις έννοιες και τα όντα μέσα από την Κινεζική μυθολογία.

4  Άσκηση Ταοϊσμού, Κομφουκιανισμού και Βουδισμού στη Κίνα  Υπάρχουν Άγιοι, Θεοί, Θεές, αθάνατοι και ημίθεοι  Οι θεοί έχουν κοινωνικές βαθμίδες  Η διάκριση μεταξύ των θεϊκών όντων και των ανθρώπων έγινε αρχικά στον αρχαίο Βιβλίο των ιεροτελεστιών.

5  Κίνα  Ινδία  Ιαπωνία  Βιετνάμ  Κορέα  Νεπάλ  Μογγολία  Σρι Λάνκα

6  Ιδρύθηκε από τον Κομφούκιο  Τονίζει την αρχή που προσομοιάζει τον Χρυσό Κανόνα  Διδάσκει τους ανθρώπους για τη ζωή, τις αρχές και την ηθική

7  Ο όρος εφαρμόζεται στην κινεζική λαϊκή θρησκεία, χάριν αναγνώρισης.  Διακρίνουν τις τελετουργικές δραστηριότητές του από εκείνες της λαϊκής θρησκείας  Η κινεζική αλχημεία, η κινεζική κουζίνα, αρκετές κινεζικές πολεμικές τέχνες, το φενγκ σούι, παρουσιάζουν κάποια σχέση με τον Ταοϊσμό.

8  Εκφράζει το καλό και το κακό  Το Γιν και το Γιάνγκ είναι οι δύο αντίθετοι και συμπληρωματικοί πόλοι της φύσης.  Το Γιάνγκ είναι το άσπρο. Είναι αυτό που ευθύνεται για την κίνηση, την επιθετικότητα, την πρωτοβουλία, τη δημιουργικότητα.  Το Γιν είναι το μαύρο. Είναι αυτό που ευθύνεται για το σκοτάδι, την παθητικότητα, την ακινησία, τη δεκτικότητα

9

10 Συνοψίζοντας η κινέζικη θρησκεία έχει πολλές ιδιαιτερότητες και δεν είναι διαδεδομένη όπως άλλες θρησκείες διότι είναι δύσκολο για τους ανθρώπους του δυτικού κόσμου να την κατανοήσουν.

11  https://sites.google.com/site/lykmworldr eligions/kineziki-thriskeia https://sites.google.com/site/lykmworldr eligions/kineziki-thriskeia  Google images Google images

12


Κατέβασμα ppt " Εισαγωγή  Η κινέζικη Θρησκεία  Χώρες που Εμφανίζεται  Κομφουκιανισμός  Ταοϊσμός  Γιν-Γιανγκ  Επίλογος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google