Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

THE OUTBREAK. CASTING Σκηνοθεσία  Wolfgang Petersen Wolfgang Petersen Παραγωγή  Arnold Kopelson Arnold Kopelson  Anne Kopelson  Wolfgang Petersen.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "THE OUTBREAK. CASTING Σκηνοθεσία  Wolfgang Petersen Wolfgang Petersen Παραγωγή  Arnold Kopelson Arnold Kopelson  Anne Kopelson  Wolfgang Petersen."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 THE OUTBREAK

2 CASTING Σκηνοθεσία  Wolfgang Petersen Wolfgang Petersen Παραγωγή  Arnold Kopelson Arnold Kopelson  Anne Kopelson  Wolfgang Petersen Wolfgang Petersen  Gail Katz Gail Katz

3 Πρωταγωνιστούν

4 Περίληψη Η ταινία έχει ως κύριο θέμα την καταπολέμηση ενός θανατηφόρου ιού ο οποίος έχει προκαλέσει το θάνατο σε χιλιάδες ανθρώπους. Το 1967, σε μια στρατιωτική βάση στη Ζαΐρ, ένας ιός μεγάλης θνησιμότητα ανακαλύπτεται και γίνεται κρατικό μυστικό. Δύο στρατιώτες αποφασίζουν λοιπόν την ανατίναξη της περιοχής. Μετά από είκοσι χρόνια ο ιός ξαναχτυπά στη Ζαΐρ. Έτσι, ο στρατηγός Sam Daniels, ένας ιολόγος, στελνεται με το πλήρωμα του για να συγκεντρώσουν πληροφορίες για τον ιό. Παράλληλα, ο ξενιστής του ιού, μια μαϊμού από την Αφρική, μεταφέρεται παράνομα στην Καλιφόρνια, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την εξάπλωση του ιού και τη μετατροπή του σε πανδημία, λόγω της υψηλής του μεταδοτικότητας. Όταν λοιπόν ο στρατηγός Daniels συγκεντρώνει τις πληροφορίες του για τον υιό, ζητάει από τον ανώτερό του να κυρήξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Εκείνος όμως το αρνείται και διατάζει τον Daniels να μην ξανασχοληθεί με την υπόθεση.

5 Περίληψη Το γεγονός όμως ότι ο ιός εξαπλώνεται και στην Καλιφόρνια, αναγκάζει τον στρατηγό και την πρώην γυναίκα του να ασχοληθούν προσωπικά με την υπόθεση. Την ίδια στιγμή στο νοσοκομείο του Cedar Creek εκτελούνται έρευνες με εξέταση αίματος. Μετά από ένα ατύχημα κατά τη διάρκεια της έρευνας ο ιός αλλάζει μορφή και μεταδίδεται όπως η κοινή γρίπη. Ο Daniels και η ομάδα του προσπαθούν να εντοπίσουν τον ξενιστή με σκοπό να βρουν το αντίδοτο. Στη συνέχεια ο Daniels πληροφορείται για το σχέδιο να ανατινάξουν το Cedar Creek με την συγκατάθεση και την κυβέρνησης. Εντωμεταξύ, η μαιμού-ξενιστής εντοπίζεται σε μια οικογένεια έξω από το Cedar Creek. Αφού ο ξενιστής βρέθηκε πια, ο Daniels αποφασίζει να εμποδίζει την ανατίναξη της περιοχής. Έτσι, παίρνοντας ένα ελικόπτερο από τη στρατιωτική βάση της περιοχής, λαμβάνουν δράση.

6 ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ Στη ταινία ''the outbreak'' συναντάμε τις εξής επιστήμες: -βιολογία -χημεία -βιοχημεία και τέλος η ιολογία που είναι ένας εξειδικευμένος κλάδος της βιολογικής επιστήμης.

7 Η συγκεκριμένη ταινία μπορεί να θεωρείται επιστημονικής φαντασίας, αλλά μέσα από το άρθρο: "Εξαφανίστηκε" από εργαστήριο του Τέξας φιαλίδιο με θανατηφόρο ιό φαίνεται πώς και στη πραγματικότητα υπάρχουν ιοί με παρόμοια αποτελέσματα. Πιο συγκεκριμένα, στο εργαστήριο Γκάλβεστον χάθηκαν πέντε φιαλίδια που περιήχαν ένα θανατηφόρο ιό. Ένω οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως είναι εξαιρετικά απίθανο να εμφανιστούν προβλήματα λόγω της εξαφανισής τους, ορισμένοι αναφέρουν πως υπάρχουν ήδη ενδείξεις μετάδοσης τους σε ανθρώπους.

8 ΚΡΙΤΙΚΗ Ο πρωταγωνιστής που παίζει τον ρόλο ενός στρατιωτικού γιατρού, ο οποίος εξειδικεύεται στην καταπολέμηση ασθενειών, αντιμετωπίζει προσωπικά προβλήματα από το πρόσφατο διαζύγιό του. Αυτός και η ερευνητική ομάδα του δουλεύουν πάνω σε ένα καινούριο θανατηφόρο ιό που δημιουργήθηκε στην Αφρική και εξαπλώθηκε σε μια μικρή παραλιακή πόλη της Αμερικής. Βλέπουμε μια μάχη χρόνου για τον εντοπισμό του ξενιστή που μεταφέρει τον ιό και επίσης τη διάδοσή του ανάμεσα στους κατοίκους της πόλης του Cedar Creek, πριν ο λευκός οίκος πάρει την κρίσιμη απόφαση για βομβαρδισμό. Ωστόσο η ταινία δεν προκαλεί πάντα την έκπληξη του κοινού αλλά υπάρχει μεγάλη αληθοφάνεια και δυναμική ηθοποιία

9 Ατμόσφαιρα Η ατμόσφαιρα της ταινίας είναι πιο κοντά στην περιπέτεια δίνοντας στον θεατή γρήγορα πλάνα, έντονη αγωνία, δυνατή μουσική και ρεαλιστικές σκηνές. Η απόμακρη και συχνά ψυχρή ατμόσφαιρα της επιστημονικής φαντασίας δεν υπάρχει σε κανένα σημείο της ταινίας. Επίσης απουσιάζουν και τα εφέ. Ήταν έντονη η αντίθεσή της με την ατμόσφαιρα από τις υπόλοιπες τρεις ταινίες της ερευνητικής εργασίας.

10 “Η μεγαλύτερη απειλή για την εξουσία του ανθρώπου στον πλανήτη μας, είναι οι ιοί. ” Τζόσουα Λέντενμπεργκ Νομπελίστας


Κατέβασμα ppt "THE OUTBREAK. CASTING Σκηνοθεσία  Wolfgang Petersen Wolfgang Petersen Παραγωγή  Arnold Kopelson Arnold Kopelson  Anne Kopelson  Wolfgang Petersen."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google