Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ΓΡΙΠΗ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ΓΡΙΠΗ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ΓΡΙΠΗ

2 Τι είναι γρίπη? Η γρίπη είναι μια λοιμώδης νόσος με πολλά παράδοξα χαρακτηριστικά. Από τα χρόνια του Ιπποκράτη έχει προταθεί από κάποιους ότι ήταν μορφή γρίπης επιλεγμένης με βακτηριακή λοίμωξη. Χρόνο με τον χρόνο η γρίπη εμφανίζεται σε διαφορετικές μορφές μέχρι σήμερα. Το πρόβλημα αντιμετωπίζεται από τον γιατρό. Η γρίπη είναι συνηθισμένη στην ανθρώπινη υγεία. Είναι ο μόνος ιός του αναπνευστικού συστήματος και συχνά αυξάνονται οι αρρώστιες και οι νεκροί από τους ενήλικες.

3 Εξάπλωση της γρίπης Οι εκρηκτικές εξάρσεις της γρίπης είναι φαινόμενο που παρατηρήτε συνήθως τον χειμώνα. Η γρίπη μεταδίδεται πολύ γρήγορα σε όλο τον πληθυσμό.

4 Πανδημίες της γρίπης Σε αντίθεση με τις ετήσιες εξάρσεις της, οι πανδημίες είναι σπάνιες και εμφανίζονται κάθε χρόνια. Πριν αρκετό καιρό υπήρχε η γρίπη των πουλερικών, προκάλεσε η γρίπη τον θάνατο πολλών ανθρώπων. Επίσης πριν από λίγο καιρό υπήρχε και η γρίπη των χοίρων που και εκεί υπήρχαν αρκετοί νεκροί.

5 Επιπτώσεις της γρίπης Η γρίπη με τα συμπτώματα που είχε σε κάνει να μένεις στο κρεβάτι για μία εβδομάδα περίπου και πολλές φορές μπορεί να έχεις επιπλοκές και να κάνουν τη κατάσταση δυσκολότερη. Αν τα συμπτώματα διαρκούν περισσότερες μέρες όπως ο πυρετός, η ατονία και η κόπωση δεν μπορεί να βγει έξω από το σπίτι, ούτε να πάει στη δουλειά του, ούτε ένας μαθητής στο σχολείο του. Οι πιο ευπαθείς ομάδες είναι που έχουν χρόνια πάθηση, οι ηλικιωμένοι και τα μικρά παιδιά.

6 Η γρίπη είναι υψηλής μεταδοτικότητας
Η γρίπη είναι μία εξαιρετικά μεταδοτική ιογενής νόσος η οποία μεταδίδεται είτε με υγρά σταγονίδια είτε με μικρά σωματίδια αερολύματος με το βήχα και το φτέρνισμα και μέσω της ρινικής, στοματικής κοιλότητας και των οφθαλμών.

7 Ο εμβολιασμός κατά της γρίπης
Υπάρχει εμβόλιο κατά της γρίπης που γίνεται τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο κυρίως στα παιδιά και τους ηλικιωμένους για να τους προστατέψει σε μεγάλο ποσοστό. Φυσικά κάνοντας το εμβόλιο πάλι μπορούν να νοσήσουν αλλά δεν θα είναι σε βαριά μορφή.

8 Τι είναι η γρίπη από το νέο ιό Α (H1N1)

9 ΓΡΙΠΗ Η ΓΡΙΠΗ

10 http://www.paidiatros.gr/ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΥΡΛΑ Γ2 ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Γ2 ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ :ΒΛΑΧΑΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΑΘΗΜΑ:ΒΙΟΛΟΓΙΑ


Κατέβασμα ppt "Η ΓΡΙΠΗ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google