Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Lord Robert Baden Powell of Gilwell. TΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΥΜΑ Αγαπητοί μου πρόσκοποι, είμαι 80 ετών (πώς σας φαίνεται;) αλλά δεν μπορώ να πω ότι αισθάνομαι.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Lord Robert Baden Powell of Gilwell. TΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΥΜΑ Αγαπητοί μου πρόσκοποι, είμαι 80 ετών (πώς σας φαίνεται;) αλλά δεν μπορώ να πω ότι αισθάνομαι."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Lord Robert Baden Powell of Gilwell

2 TΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΥΜΑ Αγαπητοί μου πρόσκοποι, είμαι 80 ετών (πώς σας φαίνεται;) αλλά δεν μπορώ να πω ότι αισθάνομαι πιο μεγάλος από μερικούς από εσάς !! Σαν παιδί υπήρξα «πρόσκοπος» και ότι έμαθα τότε με βοήθησε στην υπόλοιπή μου ζωή. Έγινα στρατιώτης και έκανα «πολεμικό» προσκοπισμό, και ήταν όντως συναρπαστικό. Στο στρατό έμαθα την έννοια του καθήκοντος, δηλαδή να κάνεις κάτι χωρίς να ρωτάς το γιατί και να είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις τον κίνδυνο ή ακόμη και το θάνατο αν χρειαστεί για να εκτελέσεις την υπηρεσία σου. Ταξίδεψα πολύ και αυτό μου άνοιξε τα μάτια σε νέες χώρες, κατοίκους και τις συνήθειές τους. Έπαιξα παιχνίδια, εξερεύνησα και έζησα πολλές περιπέτειες. Ναι τη χάρηκα τη ζωή μου. αν και δεν είχα χρήματα, εκτός από αυτά που κέρδισα από το επάγγελμα μου. Ανακάλυψα ότι υπήρχε μια μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην ευχαρίστηση και την ευτυχία, Ευχαριστιέσαι όταν διασκεδάζεις, πηγαίνοντας στον κινηματογράφο ή παίζοντας ποδόσφαιρο ή τρώγοντας ένα καλό δείπνο. Η ευχαρίστηση όμως αυτή τελειώνει όταν τελειώσεις το παιχνίδι σου ή το δείπνο σου.

3 Ευτυχία είναι άλλο πράγμα. Είναι η ευχαρίστηση-χαρά που σε ακολουθεί παντού και πάντα, και προέρχεται όχι από τη διασκέδαση, αλλά από το να κάνεις καλές πράξεις που βοηθούν άλλους ανθρώπους. 80 χρόνια μπορεί να σας φανούν πολλά, αλλά καθ’όλη τη διάρκεια των 80 χρόνων μου δεν μπορώ να θυμηθώ μια στιγμή που να μην είχα κάτι να κάνω. Και όσο έχεις κάτι να κάνεις στη ζωή σου δεν μπορείς παρά να παραμείνεις αγνός. Αν βρεθείτε να μην έχετε να κάνετε τίποτα, θυμηθείτε ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν ανάγκη από βοήθεια... Γέροι άνθρωποι, φτωχοί. Όσο μικρός ή φτωχός είσαι μπορείς πάντα να βρεις κάποιον να ανοίξεις την καρδιά σου, είτε αυτός είναι άρρωστος, ανήμπορος ή γέρος. Αν βοηθήσεις ένα τέτοιον άνθρωπο συμβαίνει το εξής περίεργο. Καταλαβαίνεις ότι κάνοντας κάποιον άλλο ευτυχισμένο κάνεις ακόμη πιο ευτυχισμένο τον ίδιο σου τον εαυτό. Θέλω όλοι να έχετε μια χαρούμενη και μεγάλη σε διάρκεια ζωή, όπως αυτή που έζησα εγώ. Και μπορείτε να την αποκτήσετε αν βοηθάτε τους συνανθρώπους σας. Θα σας πω το δικό μου μυστικό: Προσπαθούσα πάντοτε να τηρώ την Προσκοπική μου Υπόσχεση και το Νόμο των Προσκόπων σε ότι και αν έκανα. Αν το κάνετε αυτό θα έχετε πάντα επιτυχία και χαρούμενη ζωή αν φτάσετε τα 80 σας όπως εμένα.

4 Γι’ αυτό και τώρα σας ζητώ να επαναλάβετε μαζί μου την Υπόσχεση του Προσκόπου. Όχι σαν μια απλή υπόσχεση αλλά πιστεύοντας κάθε λέξη που λέτε. Χαιρετίστε και ψιθυρίστε μετά από εμένα: Υπόσχομαι στην τιμή μου να εκτελώ το καθήκον μου προς τον Θεό και την πατρίδα, να βοηθώ κάθε άνθρωπο σε κάθε περίσταση και να τηρώ το Νόμο του Προσκόπου. Ευχαριστώ. Σας εύχομαι μεγάλη και όμορφη ζωή και..καλό κυνήγι!!! Αντίο....


Κατέβασμα ppt "Lord Robert Baden Powell of Gilwell. TΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΥΜΑ Αγαπητοί μου πρόσκοποι, είμαι 80 ετών (πώς σας φαίνεται;) αλλά δεν μπορώ να πω ότι αισθάνομαι."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google