Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ 2ο Γυμνάσιο - Β΄ Τάξη – Τμήμα 2

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ 2ο Γυμνάσιο - Β΄ Τάξη – Τμήμα 2"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ 2ο Γυμνάσιο - Β΄ Τάξη – Τμήμα 2
ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ 2ο Γυμνάσιο - Β΄ Τάξη – Τμήμα 2 ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ πρότυπη χοιροτροφική μονάδα Ομάδα Εργασίας των μαθητών: Κωνσταντάκης Ευστράτιος Λιναρδάκης Παναγιώτης Μαρινάκος Κωνσταντίνος Μήτεφ Γεώργιος Νικολακόπουλος Μάριος Νικόλοβ Μίτκο Υπεύθυνος καθηγητής Κων/νος Γιαννουλέας Σχολικό Έτος

2 ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ πρότυπη χοιροτροφική μονάδα
ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ πρότυπη χοιροτροφική μονάδα Πινακίδες Παραγωγικής Μονάδας

3 ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ πρότυπη χοιροτροφική μονάδα
ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ πρότυπη χοιροτροφική μονάδα Ιστορία – Στοιχεία Βιομηχανίας Η πρότυπη χοιροτροφική μονάδα των Τσικάκη – Γιαννόπουλου ιδρύθηκε το 1987 από τους Λάμπρο Τσικάκη και Γεώργιο Γιαννόπουλο. Οι εγκαταστάσεις της βρίσκονται σε ιδιόκτητη έκταση 300 στρεμμάτων, 7 χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Σπάρτης, στη Λεύκη Ανωγείων. Εκεί λειτουργούν: Σύγχρονη Μονάδα Παραγωγής Ζωοτροφών. Τρεις Πρότυπες χοιροτροφικές μονάδες, οι οποίες βρίσκονται: η μια στη Λεύκη Ανωγείων, η άλλη στη Βορδόνια στη θέση Αλογόλακκα και η τρίτη στη Βορδόνια στη θέση Κιριμπεη. Σύγχρονο σφαγείο υγειονομικής σφαγής. Σύγχρονο εργαστήριο για τον τεμαχισμό, την παρασκευή και τυποποίηση των προϊόντων τους. Τμήμα ελέγχου και έρευνας για τον διαρκή ποιοτικό έλεγχο των σκευασμάτων τους. Η εταιρία ακόμα διαθέτει πρατήρια λιανικής και χονδρικής πώλησης. Τα προϊόντα που παράγει είναι: χοιρινό κρέας, αλλαντικά, κρεατοσκευάσματα, καθώς επίσης και ζωοτροφές.

4 ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ πρότυπη χοιροτροφική μονάδα
ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ πρότυπη χοιροτροφική μονάδα Οργανόγραμμα

5 ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ πρότυπη χοιροτροφική μονάδα
ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ πρότυπη χοιροτροφική μονάδα Παραγωγική Διαδικασία Στις τρεις (3) πρότυπες χοιροτροφικές μονάδες το περιβάλλον είναι ιδανικό για την αναπαραγωγή και το μεγάλωμα των χοίρων. Εκεί υπάρχουν χίλιες (1000) χοιρομητέρες, καθώς επίσης και οχτώ (8) κάπροι, οι οποίοι έχουν επιλεχτεί με τα αυστηρότερα δυνατά κριτήρια για να παράγουν υψηλής ποιότητας κρέας. Οι χοιρομητέρες γεννούν, κατά μέσο όρο, δώδεκα (12) γουρουνάκια. Η κάθε χοιρομητέρα γεννάει 2,4 φορές το χρόνο. Για τη γονιμοποίηση συλλέγεται το σπέρμα από τους κάπρους, το οποίο αραιώνεται, και μετά από κάθε λήψη γονιμοποιούνται τριάντα (30) χοιρομητέρες. Ακόμα υπάρχει ειδικό πρόγραμμα εμβολιασμών, το οποίο δίνει στα νεογέννητα την απαιτούμενη ανοσία από τα συνηθισμένα νοσήματα των χοίρων, ώστε τα ζώα να προστατεύονται από τις αρρώστιες και να αποφεύγεται γενικώς η χρήση φαρμακευτικών ουσιών. Όταν γεννηθούν τα γουρουνάκια, παραμένουν για θηλάσουν γάλα από τις μητέρες τους. Μετά από ένα (1) μήνα τα απογαλακτίζουν και τα μεταφέρουν σε θαλάμους πάχυνσης. Εκεί τα ταΐζουν μέχρι να μεγαλώσουν. Η διατροφή τους είναι απόλυτα προσαρμοσμένη και ισορροπημένη στις ανάγκες τους, ανάλογα με την ηλικία τους. Αποτελείται κυρίως από μείγματα φυτικών πρώτων υλών, εμπλουτισμένων με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Πριν συμπληρωθεί ο έκτος (6) μήνας ζωής τους, τα γουρουνάκια, που έχουν φτάσει στα εκατό (100) κιλά, είναι έτοιμα για σφαγή. Ο επίσημος κτηνίατρος συμβουλεύεται για την εξέλιξη ανάπτυξής τους από τον κτηνίατρο εκτροφής και γίνεται έλεγχος.

6 ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ πρότυπη χοιροτροφική μονάδα
ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ πρότυπη χοιροτροφική μονάδα Παραγωγική Διαδικασία Όταν έρθει η ώρα της σφαγής τα ζώα οδηγούνται προσεκτικά στο σύγχρονο σφαγείο, αφού πρώτα πλυθούν πολύ καλά. Εκεί τα ζώα αναισθητοποιούνται αμέσως με τη χρήση ειδικής λαβίδας διοχέτευσης ηλεκτρικού ρεύματος και γίνεται η σφαγή τους. Στη συνέχεια οδηγούνται σε λουτρό ζεστού νερού και γίνεται η αποτρίχωση με ειδικές μηχανές. Μετά γίνεται ο τεμαχισμός του σφάγιου κατά τον οποίο οι εργάτες αφαιρούν τα εντόσθια και τα τοποθετούν σε ξεχωριστά τελάρα. Το υπόλοιπο ζώο μπαίνει στο ψυγείο, όπου παραμένει εκεί για μια (1) μέρα. Μετά γίνεται η τυποποίηση. Τα σφάγια μεταφέρονται στο σύγχρονο εργαστήριο, όπου τυποποιούνται και συσκευάζονται σε συνθήκες απόλυτης υγιεινής, ενώ η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους δώδεκα (12Ο) Κελσίου. Τα προϊόντα τώρα είναι έτοιμα προς πώληση.

7 ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ πρότυπη χοιροτροφική μονάδα
ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ πρότυπη χοιροτροφική μονάδα Παραγωγική Διαδικασία Το προσωπικό εφαρμόζει απόλυτα τους κανόνες υγιεινής, αφού πλένει το σώμα του και φοράει τα ρούχα της δουλειάς, που αλλάζει καθημερινά με ευθύνη της παραγωγικής μονάδας. Κατά το τέλος των εργασιών γίνεται γενική καθαριότητα και απολύμανση των χώρων. Όλα τα προϊόντα μεταφέρονται με ειδικά αυτοκίνητα ψυγεία, όπου με ειδική κατασκευή, ο θάλαμος φόρτωσης «αγκαλιάζει» το θάλαμο μεταφοράς του αυτοκινήτου με τέτοιο τρόπο, που δεν επιτρέπει σε εξωτερικούς παράγοντες να έρθουν σε επαφή με τα προϊόντα, διατηρώντας την πολύτιμη ψύξη του χώρου. Η παραγωγική μονάδα απασχολεί 80 άτομα τα οποία εργάζονται σαράντα (40) ώρες την εβδομάδα. Κάποιοι εργάζονται πέντε (5) μέρες για οχτώ (8) ώρες και κάποιοι άλλοι έξι (6) μέρες για επτά (7) ώρες την εβδομάδα.

8 ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ πρότυπη χοιροτροφική μονάδα
ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ πρότυπη χοιροτροφική μονάδα Στην παραγωγική μονάδα υπάρχουν επίσης πολλές κατηγορίες προσωπικού, όπως: Ανειδίκευτοι εργάτες που δουλεύουν είτε στο χοιροστάσιο είτε στις ζωοτροφές. Εκδοροσφαγείς και εργάτες του σφάγιου. Τεμαχιστές που κάνουν την κοπή των κρεάτων. Κτηνίατροι. Οδηγοί φορτηγών. Πωλητές. Λογιστές για το λογιστήριο. Προσωπικό για την συντήρηση των μηχανημάτων όπως ηλεκτρολόγοι, μηχανικοί. Φύλακες. Η παραγωγική μονάδα ενδιαφέρεται για την προστασία του περιβάλλοντος, αφού οι υπεύθυνοί της έχουν πάρει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του. Στον χώρο της παραγωγικής μονάδας υπάρχει βιολογικός καθαρισμός όπου γίνεται η επεξεργασία των λυμάτων και έτσι δεν επιβαρύνεται το περιβάλλον.

9 ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ πρότυπη χοιροτροφική μονάδα
ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ πρότυπη χοιροτροφική μονάδα Είσοδος Πρατηρίου

10 ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ πρότυπη χοιροτροφική μονάδα
ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ πρότυπη χοιροτροφική μονάδα Εσωτερικός Χώρος

11 ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ πρότυπη χοιροτροφική μονάδα
ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ πρότυπη χοιροτροφική μονάδα Μηχάνημα κοπής κρεάτων

12 ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ πρότυπη χοιροτροφική μονάδα
ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ πρότυπη χοιροτροφική μονάδα Μηχάνημα ανάμειξης κρεάτων

13 ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ πρότυπη χοιροτροφική μονάδα
ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ πρότυπη χοιροτροφική μονάδα Λουκάνικα πριν καπνιστούν

14 ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ πρότυπη χοιροτροφική μονάδα
ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ πρότυπη χοιροτροφική μονάδα Μηχάνημα για να καπνίζονται τα λουκάνικα

15 ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ πρότυπη χοιροτροφική μονάδα
ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ πρότυπη χοιροτροφική μονάδα Λουκάνικα έτοιμα για συσκευασία

16 Μηχανήματα συσκευασίας
ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ πρότυπη χοιροτροφική μονάδα Μηχανήματα συσκευασίας

17 ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ πρότυπη χοιροτροφική μονάδα
ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ πρότυπη χοιροτροφική μονάδα Μηχάνημα συσκευασίας αλλαντικών

18 Αρμοδιότητες Υπευθύνων
ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ πρότυπη χοιροτροφική μονάδα Αρμοδιότητες Υπευθύνων ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Νικολακόπουλος Μάριος Εργάζομαι στην παραγωγική μονάδα Τσικάκη – Γιαννόπουλου ως Γενικός Διευθυντής. Σκοπός της δουλειάς μου είναι να επιβλέπω και να συντονίζω όλες τις δράσεις της παραγωγικής μονάδας. Τα καθήκοντα μου είναι πολλά. Προγραμματίζω να γίνονται συνεδριάσεις του προσωπικού των διαφόρων τμημάτων με θέματα που αφορούν την πρόοδο της παραγωγικής μονάδας και των προβλημάτων που υπάρχουν. Συζητώ με τους υφισταμένους μου και μελετώ τις γραπτές εισηγήσεις που μου δίνουν. Έτσι προγραμματίζω την πολιτική που θα ακολουθήσει η παραγωγική μονάδα σε θέματα παραγωγής, συσκευασίας, εξοπλισμού αλλά και προσωπικού που απαιτείται. Καθορίζω τους μακροχρόνιους στόχους και προσπαθώ για την υλοποίησή τους. Δημιουργώ χρονοδιαγράμματα για τα διάφορα στάδια του κύκλου παραγωγής: όπως ο σχεδιασμός των προϊόντων, έρευνα αγοράς, διαφήμιση των προϊόντων, πώληση και κυρίως φροντίζω για την υλοποίησή τους. Επιβλέπω και συντονίζω όλα τα τμήματα της παραγωγικής μονάδας. Ανακοινώνω και εξηγώ τους στόχους στο Διοικητικό συμβούλιο αλλά και σε όλο το προσωπικό. Ελέγχω το επιστημονικό προσωπικό και ορίζω μεθόδους αξιολόγησης της απόδοσής τους και καθορίζω επίσης και τα οφέλη αποδοτικότητας, ώστε να δημιουργούνται κίνητρα παραγωγικότητας για τους εργαζόμενους. Άλλο καθήκον μου είναι να αντιπροσωπεύω την εταιρεία σε εκδηλώσεις και να φροντίζω για την ανάπτυξη καλών σχέσεων με τους πελάτες και τους προμηθευτές. Τέλος ως γενικός διευθυντής της παραγωγικής μονάδας την εκπροσωπώ υπογράφοντας επίσημα έγγραφα, όπως συμφωνίες με: εμπόρους, τράπεζες και προμηθευτές.

19 Αρμοδιότητες Υπευθύνων
ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ πρότυπη χοιροτροφική μονάδα Αρμοδιότητες Υπευθύνων ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Λιναρδάκης Παναγιώτης Στην παραγωγική μονάδα Τσικάκης - Γιαννόπουλος εργάζομαι ως Διευθυντής Οικονομικών. Η δουλειά μου είναι πολύ σημαντική. Έχω και εγώ πολλά καθήκοντά μου. Πιο συγκεκριμένα είμαι υπεύθυνος για τον έλεγχο και τον συντονισμό των οικονομικών της παραγωγικής μονάδας. Ο προϋπολογισμός, τα φορολογικά και η μισθοδοσία είναι κάποιες από τις δραστηριότητες μου. Επίσης συμμετέχω στη διαμόρφωση του καταστατικού της παραγωγικής μονάδας και καθορίζω ένα σύστημα για τον έλεγχο των οικονομικών. Επιπλέον φροντίζω να ικανοποιούνται οι οικονομικές απαιτήσεις των διαφόρων τμημάτων της παραγωγικής μονάδας σύμφωνα πάντα με τις οικονομικές μας δυνατότητες. Υπολογίζω το κόστος παραγωγής και τις απαιτήσεις χρηματοδότησης των τμημάτων και έτσι να συντάσσω τον προϋπολογισμό, τον οποίο και υποβάλλω στο Διοικητικό συμβούλιο. Ακόμα οργανώνω ένα σύστημα της παραγωγικής μονάδας με τις τράπεζες και φτιάχνω ένα σύστημα για τη μισθοδοσία του προσωπικού. Επίσης προβλέπω διαδικασίες για την ικανοποίηση των πελατών που δεν εξυπηρετήθηκαν όπως ήθελαν και καθορίζω το κόστος παραγωγής και το κέρδος της παραγωγικής μονάδας. Φροντίζω για τα φορολογικά ζητήματα και τέλος προετοιμάζω τον ετήσιο ισολογισμό με βάση τα οικονομικά στοιχεία που έχω.

20 Αρμοδιότητες Υπευθύνων
ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ πρότυπη χοιροτροφική μονάδα Αρμοδιότητες Υπευθύνων ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Νικόλοβ Μίτκο Η θέση μου στην παραγωγική μονάδα Τσικάκη – Γιαννόπουλου είναι Διευθυντής Παραγωγής. Είμαι υπεύθυνος για τον συντονισμό όλων των ενεργειών που χρειάζονται για την παραγωγή προϊόντων (χοιρινό κρέας, αλλαντικά, κρεατοσκευάσματα και ζωοτροφές) υψηλής ποιότητας με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Επιβλέπω όλες τις φάσεις παραγωγής από τις ζωοτροφές, την αναπαραγωγή, τα ζώα, τα σφάγια, τα κρεατοσκευάσματα για να διαπιστώσω ότι όλα γίνονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές, που έχει ορίσει η παραγωγική μονάδα. Φροντίζω για την καλύτερη διακίνηση των σφάγιων στο τεμαχιστήριο και στο αλλαντοποιείο. Οργανώνω το χώρο παραγωγής επιλέγοντας τα κατάλληλα μηχανήματα αφού πρώτα έχω μελετήσει τις εκθέσεις από την ομάδα των μηχανικών παραγωγής. Εξασφαλίζω και τις απαραίτητες πρώτες ύλες. Αν προκύψει κάποιο πρόβλημα, όπως απουσία προσωπικού ή βλάβη μηχανημάτων, προσπαθώ να το αντιμετωπίσω. Τέλος λαμβάνω όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε η παραγωγική μονάδα να μην μολύνει το περιβάλλον.

21 Αρμοδιότητες Υπευθύνων
ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ πρότυπη χοιροτροφική μονάδα Αρμοδιότητες Υπευθύνων ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Μαρινάκος Κωνσταντίνος Εργάζομαι ως Διευθυντής Προμηθειών στην παραγωγική μονάδα Τσικάκης – Γιαννόπουλος. Είμαι υπεύθυνος να προμηθεύω τα τμήματα με τα απαραίτητα υλικά, μηχανήματα και εργαλεία για να λειτουργούν σωστά. Έτσι οργανώνω όλες τις δραστηριότητες για την αγορά υλικών και μηχανημάτων που απαιτούνται για να λειτουργήσει σωστά η παραγωγική μονάδα. Μαζί με τον διευθυντή παραγωγής καθορίζω τις ποσότητες των υλικών, ώστε να εξασφαλίζεται η ροή της παραγωγικής διαδικασίας, χωρίς όμως να υπάρχουν υπερβολικά αποθέματα στις αποθήκες. Προσφέρω στοιχεία στη διεύθυνση παραγωγής σε σχέση με τις προδιαγραφές των πρώτων υλών που είναι διαθέσιμες στην αγορά. Τα στοιχεία αυτά χρησιμεύουν για τον προσδιορισμό των προδιαγραφών και του κόστους των παραγόμενων προϊόντων. Φροντίζω πάντα για την έγκαιρη προμήθεια των πρώτων υλών, ώστε να μην παρεμποδίζεται η ομαλή λειτουργία της παραγωγής. Ακόμα συντάσσω κατάλογο, που περιέχει τις παραγγελίες των διαφόρων τμημάτων καθώς και τις προμήθειες που έχουν πραγματοποιηθεί. Ενημερώνω τον διευθυντή οικονομικών για την ποσότητα και το κόστος των απαιτούμενων προμηθειών και ελέγχω την ποιότητα των υλικών και των μηχανημάτων που αγοράζονται. Τέλος φροντίζω για την ασφαλή αποθήκευση των προμηθειών.

22 Αρμοδιότητες Υπευθύνων
ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ πρότυπη χοιροτροφική μονάδα Αρμοδιότητες Υπευθύνων ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Μήτεφ Γεώργιος Η θέση μου στην παραγωγική μονάδα Τσικάκη – Γιαννόπουλου είναι Διευθυντής Προσωπικού. Φροντίζω, ώστε να υπάρχει στην παραγωγική μονάδα το κατάλληλο προσωπικό για να λειτουργεί σωστά. Αναζητώ, ανάλογα με τις ανάγκες της παραγωγικής μονάδας και των προσόντων των υποψηφίων, τo κατάλληλο προσωπικό βάζοντας αγγελίες στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Αξιολογώ τους υποψηφίους και προχωράω σε προσλήψεις. Αν οι εργαζόμενοι δεν πληρούν τις προδιαγραφές προβαίνω και σε απολύσεις. Σχεδιάζω και οργανώνω ο οργανόγραμμα της παραγωγικής μονάδας στο οποίο φαίνονται η θέση του κάθε εργαζόμενου. Επιπλέον εξετάζω και επιλύω τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό. Διατηρώ ατομικούς φακέλους για τους εργαζόμενους που απασχολούνται στην παραγωγική μονάδα. Ακόμα είμαι υπεύθυνος για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων. Μεριμνώ για τις άδειες, τις υπηρεσιακές μεταβολές, την ασφάλισή τους, Καθορίζω τη μισθολογική κλίμακα του προσωπικού καθώς επίσης και τα κριτήρια για τον καθορισμό του ύψους των αποδοχών. Τέλος αξιολογώ την απόδοση των εργαζομένων.

23 Αρμοδιότητες Υπευθύνων
ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ πρότυπη χοιροτροφική μονάδα Αρμοδιότητες Υπευθύνων ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Κωνσταντάκης Ευστράτιος Στην παραγωγική μονάδα εργάζομαι ως Διευθυντής Ασφάλειας. Είμαι υπεύθυνος για τον έλεγχο των μηχανημάτων, ώστε το προσωπικό να εργάζεται με ασφάλεια. Πιο αναλυτικά καθορίζω και επιβλέπω, αν εφαρμόζονται οι κανόνες ασφάλειας και υγιεινής. Διατηρώ αρχείο με όλα τα ατυχήματα που συνέβησαν κατά την διάρκεια εργασίας. Φροντίζω για την κατάλληλη χρήση και συντήρηση των μηχανημάτων. Προετοιμάζω σχέδια έκτακτης ανάγκης, αφού πρώτα έχω εντοπίσει τους κινδύνους στους χώρους εργασίας. Τέλος οργανώνω εκπαιδευτικά σεμινάρια για την εκπαίδευση του προσωπικού σε θέματα ασφάλειας (χρήση μέσων ασφάλειας όπως: γυαλιά, γάντια, ειδικά υποδήματα και στολές), αλλά και χρήσης των μηχανημάτων.

24 ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ πρότυπη χοιροτροφική μονάδα
ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ πρότυπη χοιροτροφική μονάδα Προϊόντα αλλαντικών

25 ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ πρότυπη χοιροτροφική μονάδα
ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ πρότυπη χοιροτροφική μονάδα Χώρος κατάψυξης

26 ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ πρότυπη χοιροτροφική μονάδα
ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ πρότυπη χοιροτροφική μονάδα Χώρος που κατασκευάζονται τα σουβλάκια

27 ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ πρότυπη χοιροτροφική μονάδα
ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ πρότυπη χοιροτροφική μονάδα Μηχανήματα

28 ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ πρότυπη χοιροτροφική μονάδα
ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ πρότυπη χοιροτροφική μονάδα Χώρος κοπής κρεάτων

29 Μηχανήματα μεταφοράς σφαγείου
ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ πρότυπη χοιροτροφική μονάδα Μηχανήματα μεταφοράς σφαγείου

30 ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ πρότυπη χοιροτροφική μονάδα
ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ πρότυπη χοιροτροφική μονάδα Κάπρος – Χοιρομητέρα

31 Μικρά χοιρίδια και εμβολιασμός
ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ πρότυπη χοιροτροφική μονάδα Μικρά χοιρίδια και εμβολιασμός

32 Χώρος ζωοτροφών και αυτοκίνητο μεταφοράς ζωοτροφών
ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ πρότυπη χοιροτροφική μονάδα Χώρος ζωοτροφών και αυτοκίνητο μεταφοράς ζωοτροφών

33 ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ πρότυπη χοιροτροφική μονάδα
ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ πρότυπη χοιροτροφική μονάδα Χώρος διεύθυνσης

34 ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ πρότυπη χοιροτροφική μονάδα
ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ πρότυπη χοιροτροφική μονάδα

35 ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ πρότυπη χοιροτροφική μονάδα
ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ πρότυπη χοιροτροφική μονάδα Βιβλιογραφία Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Τσικάκη για τις πληροφορίες που μας έδωσε, καθώς και για την ξενάγησή μας στους χώρους της παραγωγικής μονάδας. Πληροφορίες πάρθηκαν ακόμα και από τα φυλλάδια της παραγωγικής μονάδας. Βιβλία Φασουράκη, Ρηγω – Τσακατούρα, Αλίκη κ.ά. Τεχνολογία Β΄ Γυμνασίου. Αθήνα: ΙΤΥΕ, Ιστοσελίδες

36 ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ πρότυπη χοιροτροφική μονάδα
ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ πρότυπη χοιροτροφική μονάδα Ομάδα Εργασίας των μαθητών: Κωνσταντάκης Ευστράτιος Λιναρδάκης Παναγιώτης Μαρινάκος Κωνσταντίνος Μήτεφ Γεώργιος Νικολακόπουλος Μάριος Νικόλοβ Μίτκο Υπεύθυνος καθηγητής Κων/νος Γιαννουλέας Σχολικό Έτος


Κατέβασμα ppt "ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ 2ο Γυμνάσιο - Β΄ Τάξη – Τμήμα 2"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google