Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑLZHEIMER ΕΛΠΙΝΙΚΗ ΤΣΟΛΑΚΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ Β΄ΝΟΣ/ΕΙΟ- ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, ΠΑΝΑΓΙΑ, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑLZHEIMER ΕΛΠΙΝΙΚΗ ΤΣΟΛΑΚΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ Β΄ΝΟΣ/ΕΙΟ- ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, ΠΑΝΑΓΙΑ, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑLZHEIMER ΕΛΠΙΝΙΚΗ ΤΣΟΛΑΚΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ Β΄ΝΟΣ/ΕΙΟ- ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, ΠΑΝΑΓΙΑ, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ.

2  Σήμερα,η άνοια τύπου ALZHEIMER (ΑΤΑ) είναι μια πολύ συχνή μορφή άνοιας.

3 Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ  ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΓΙΑ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.  ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΩΤΗΤΩΝ.

4 ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

5 Κατά την αξιολόγηση παρατηρούμε τα εξής:  Υποκειμενικά δεδομένα.  Αντικειμενικά δεδομένα.

6 Η υποκειμενική παρατήρηση περιλαμβάνει στοιχεία όπως:  Τη λήψη ιστορικού του ασθενή.  Τη γενική υγεία.  Τον προσανατολισμό του ασθενή.  Την ύπαρξη πόνου και άλλων συμπτωμάτων.  Την ύπαρξη δύσπνοιας.

7  Το νοητικό επίπεδο.  Το στάδιο της πάθησης.  Τις δυνατότητες επικοινωνίας και τις σχέσεις με το οικογενειακό περιβάλλον.  Τις αισθητικές λειτουργίες του ασθενή.

8 Επίσης,μας δίνει πληροφορίες για τον έλεγχο:  Στις προσωπικές φροντίδες.  Στις εξωτερικές δραστηριότητες.  Στις στοιχειώδεις δραστηριότητες.  Στις δραστηριότητες του σπιτιού.

9 Συνήθως, τα άτομα με άνοια τύπου ALZHEIMER παρουσιάζουν κινητικά προβλήματα όπως:  Διαταραχές ισορροπίας.  Διαταραχές βάδισης.  Δυσκολία εκτέλεσης επιδέξιων και συνδυασμένων κινήσεων.  Εμφάνιση σπαστικότητας και πρωτογενών αντανακλαστικών.

10  Δυσκαμψία και απώλεια κινητικότητας,μυική ατροφία, απώλεια λειτουργικότητας και αυτοεξυπηρέτησης,απώλεια της συνεργείας.

11 Η αντικειμενική παρατήρηση μας δίνει πληροφορίες για την λειτουργία:  Του νευρικού συστήματος.  Του μυοσκελετικού συστήματος.  Του καρδιαγγειακού συστήματος.  Του αναπνευστικού συστήματος.

12 Οι στόχοι της φυσ/κής παρέμβασης διακρίνονται σε:  ΓΕΝΙΚΟΥ.  ΕΙΔΙΚΟΥΣ.

13 ΕΙΔΙΚΟΥΣ  Διατήρηση της λειτουργικότητας.  Βελτίωση της ικανότητας αντίληψης και της γενικής εγρήγορσης.  Βελτίωση της καρδιοαναπνευστικής λειτουργίας.  Βελτίωση της ποιότητας της κίνησης, του εύρους,της μυικής ισχύς,της αντοχής.

14 Η φυσικοθεραπεία εκτός από θεραπευτικό ρόλο έχει και προληπτικό ρόλο :  Την πρόληψη της μυικής ατροφίας και της απώλειας της ελαστικότητας των μυών.  Την πρόληψη των δυσκαμψιών και της απώλειας της κινητικότητας.  Την πρόληψη των συσπάσεων και των μόνιμων παραμορφώσεων.

15  Την πρόληψη εμφάνισης και διατήρησης παθολογικών προτύπων.  Την πρόληψη των πτώσεων.

16 ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

17 Η κίνηση σε όλες τις μορφές της, από μια απλή παθητική ή μια ενεργητική μέχρι μια πιο έντονη άσκηση θεωρείται αναγκαία φυσική δραστηριότητα για αυτούς τους ασθενείς.

18 KINHΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ  Ασκήσεις ισορροπίας.  Εκπαίδευση της βάδισης.

19  Τη τεχνική Ρ.Ν.F.  Ασκήσεις ακριβείας.  Τεχνικές διάτασης.  Εκπαίδευση στη χρήση βοηθημάτων.  Τη μέθοδο FELDENKRAIS.

20 ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ.  Σωστή στάση κορμού και μελών.  Σταθερότητα.  Σωστή μεταφορά βάρους.  Κίνητρο.

21 ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ.  Πόνο, κάματο.  Υπερβολική προσπάθεια.  Μεγάλη αντίσταση.  Φοβία.  Αδυναμία κατανόησης παραγγέλματος.

22 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ  Σωστή ενημέρωση.  Συνεργασία πολλών επιστημόνων.  Στήριξη των φροντιστών.  Υπομονή και επιμονή.

23 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.


Κατέβασμα ppt "ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑLZHEIMER ΕΛΠΙΝΙΚΗ ΤΣΟΛΑΚΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ Β΄ΝΟΣ/ΕΙΟ- ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, ΠΑΝΑΓΙΑ, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google