Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ Η πρωτογενής φροντίδα του σώματος, την οποία πρέπει να εφαρμόζει συστηματικά κάθε άτομο είναι η σωματική υγιεινή. Έχει ως στόχο την.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ Η πρωτογενής φροντίδα του σώματος, την οποία πρέπει να εφαρμόζει συστηματικά κάθε άτομο είναι η σωματική υγιεινή. Έχει ως στόχο την."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ Η πρωτογενής φροντίδα του σώματος, την οποία πρέπει να εφαρμόζει συστηματικά κάθε άτομο είναι η σωματική υγιεινή. Έχει ως στόχο την πρόληψη της ασθένειας, τη διατήρηση της υγείας και την καλλιέργεια της αισθητικής που είναι έμφυτη στον άνθρωπο από την πρωτόγονη εποχή.

2 Κανόνες ατομικής υγιεινής
• τακτικό πλύσιμο χεριών και περιποίηση νυχιών • τακτικό βούρτσισμα δοντιών • τακτικό πλύσιμο προσώπου • καθαρές κάλτσες, άνετα και καλής ποιότητας παπούτσια • χρήση ατομικής πετσέτας, χτένας, οδοντόβουρτσας κ.λ.π • χρήση κατάλληλου σαμπουάν για κάθε τύπο μαλλιών • αποφυγή βαφής μαλλιών και συχνού τεχνητού στεγνώματος • απολύμανση χτενών.

3 Στην σωματική υγιεινή συμπεριλαμβάνονται:
Σωστή στάση του σώματος. Υγιεινός ύπνος Εργασία και ξεκούραση Ένταση και τρόποι εκτόνωσης Άσκηση

4 Οφέλη της άσκησης Καλύτερη φυσική κατάσταση και βελτίωση διαφόρων δεικτών υγείας, όπως χοληστερίνη, αρτηριακή πίεση, κλπ. Οφέλη στη ψυχική υγεία. Λιγότερο στρες, καλύτερος ύπνος και γενικά καλύτερη διάθεση. Απώλεια βάρους-λίπους. Γενικά, καλύτερη σωματική σύσταση, που σημαίνει λιγότερο λίπος και περισσότερο μυϊκό ιστό. Δίνει τη δυνατότητα να ξεφύγετε από τη καθημερινή ρουτίνα.

5 Σωματική υγιεινή των παιδιών
Είναι σηµαντικό τα παιδιά από µικρά να µάθουν να φροντίζουν για την καθαριότητα και την υγιεινή του σώµατός τους. Αυτό από µόνο του µπορεί να λειτουργήσει ως ασπίδα προστασίας από ιώσεις, µολύνσεις, αλλά και ως βοήθηµα για τη µετέπειτα ζωή των παιδιών

6 Αιτίες της κακής σωματικής υγιεινής
νοοτροπία, συνθήκες διαβίωσης, κοινωνικό περιβάλλον, η οικονομική κατάσταση και η ελλιπής ενημέρωση.

7 Επιπτώσεις κακής υγιεινής
τα μεταδοτικά νοσήματα, οι δερματοπάθειες, το χαμηλό επίπεδο στοματικής υγιεινής.

8 Τρόποι αντιμετώπισης Η αντιμετώπιση ξεκινά από την ενημέρωση στα σχολεία. Α. μέσα από τη διδακτέα ύλη και την εφαρμογή προγραμμάτων αγωγής υγείας Β. με τη δημιουργία του κατάλληλου σχολικού κλίματος Γ. σε συνεργασία με τους γονείς, τους κοινωνικούς φορείς και την επιστημονική κοινότητα (γιατροί, διαιτολόγοι, ψυχολόγοι, κ.ά.)

9 Τέλος παρουσίασης Ευχαριστούμε για την προσοχή σας!
Ελευθεριάδου Καλλιόπη Θεοδωροπούλου Κατερίνα Κεμαλίδου Παναγιώτα Κοτοπούλου Πέγκυ


Κατέβασμα ppt "ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ Η πρωτογενής φροντίδα του σώματος, την οποία πρέπει να εφαρμόζει συστηματικά κάθε άτομο είναι η σωματική υγιεινή. Έχει ως στόχο την."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google