Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ. ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ i.Κρακ και εξάρτηση ii.Τι είναι το LSD iii.Εισπνεόμενα iv.Ριταλίν v.Μαριχουάνα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ. ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ i.Κρακ και εξάρτηση ii.Τι είναι το LSD iii.Εισπνεόμενα iv.Ριταλίν v.Μαριχουάνα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

2 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ i.Κρακ και εξάρτηση ii.Τι είναι το LSD iii.Εισπνεόμενα iv.Ριταλίν v.Μαριχουάνα

3 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ vi. Βίντεο: Δώστε στα παιδιά την αλήθεια για τα ναρκωτικά vii. Φωτογραφίες vi.Αποτελέσματα για τη χρήση ναρκωτικών από μαθητές Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας ενδέχεται να είναι ανακριβή, δεδομένου ότι Δεν αναφέρονται πληροφορίες σχετικά με το δείγμα έρευνας, το χρόνο και τον φορέα

4 Το κρακ είναι μία ιδιαίτερα εξαρτησιογόνoς ουσία, δηλαδή μπορεί να προκαλέσει εθισμό από την πρώτη κιόλας χρήση Τέλος, δημιουργεί ψυχική, αλλά και σωματική εξάρτηση. Στα συμπτώματά του μπορεί να περιλαμβάνονται: i.Μυαλγίες, ii.κοιλιακά άλγη, iii.ρίγος, iv.τρόμος, v.πείνα, vi.αϋπνία ή περίοδοι παρατεταμένου ύπνου, vii.χαμηλή ενεργητικότητα, viii.εξάντληση. ΚΡΑΚ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΣΗ

5 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ LSD Το LSD είναι ένα από τα πιο ισχυρά χημικά ψυχοτρόπα. Παρασκευάζεται από το λυσεργικό οξύ, το οποίο βρίσκεται στο εργότιο, ένα μύκητα ο οποίος αναπτύσσεται στο κριθάρι και σε άλλα σιτηρά.

6 ΕΙΣΠΝΕΟΜΕΝΑ Ο όρος «εισπνεόμενα» αναφέρεται στις αναθυμιάσεις τοξικών ουσιών οι οποίες εισπνέονται για να προσφέρουν ένα γρήγορο φτιάξιμο. Περισσότερα από 1.000 προϊόντα του νοικοκυριού και άλλα κοινά προϊόντα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν καταχρηστικά ως εισπνεόμενες ουσίες, ωστόσο αυτές που χρησιμοποιούνται συχνότερα είναι το γυαλιστικό παπουτσιών, η κόλλα, το τολουένιο, i.η βενζίνη, το υγρό αναπτήρων, το υποξείδιο του αζώτου ii.το σπρέι βαφής, το διορθωτικό υγρό, το υγρό καθαρισμού, iii.το νιτρώδες άμυλο ή «πόπερς», τα αποσμητικά χώρων, το διαλυτικό βερνικιού ή άλλοι διαλύτες χρωμάτων.

7 ΡΙΤΑΛΙΝ Ριταλίν είναι το κοινό όνομα της μεθυλφενιδάτης, η οποία έχει καταχωρηθεί από την Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ (DEΑ) ως ναρκωτικό Σχεδίου ΙΙ – ανήκει δηλαδή στην ίδια κατηγορία με την κοκαΐνη, τη μορφίνη και τις αμφεταμίνες. Χρησιμοποιείται από τους έφηβους για τα διεγερτικά της αποτελέσματα.

8 ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ Παράγωγα της ινδικής κάνναβης. Καπνίζεται το άνθος (μαριχουάνα) ή η ρητίνη (χασίς) που παρασκευάζεται σε πλακίδια ή κυλίνδρους χρώματος σκούρου καφέ. Δίνουν ένα συναίσθημα ευεξίας, ηρεμίας και εσωτερικής ικανοποίησης. Οι έννοιες του χώρου και του χρόνου αλλοιώνονται. Αποτελούν κοινωνικό κίνδυνο γιατί ανοίγουν το δρόμο στη δοκιμή των σκληρών ναρκωτικών όπως η ηρωίνη και η μορφίνη.

9 Δώστε στα παιδιά την αλήθεια για τα ναρκωτικά

10 Έκσταση ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΧΑΠΙΩΝ

11 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ (ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΠΌ EXCEL) ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ (ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΠΌ EXCEL) Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας ενδέχεται να είναι ανακριβή, δεδομένου ότι Δεν αναφέρονται πληροφορίες σχετικά με το δείγμα έρευνας, το χρόνο και τον φορέα


Κατέβασμα ppt "ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ. ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ i.Κρακ και εξάρτηση ii.Τι είναι το LSD iii.Εισπνεόμενα iv.Ριταλίν v.Μαριχουάνα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google