Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

1 Αμοιβαία Επαγωγή. 2 I1I1 I2I2 Δ πρωτεύον δευτερεύον Τα δύο πηνία είναι σε επαγωγική σύζευξη. Μεταβολή ρεύματος Δi στο πρωτεύον Μεταβολή ροής ΔΦ 1 στο.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "1 Αμοιβαία Επαγωγή. 2 I1I1 I2I2 Δ πρωτεύον δευτερεύον Τα δύο πηνία είναι σε επαγωγική σύζευξη. Μεταβολή ρεύματος Δi στο πρωτεύον Μεταβολή ροής ΔΦ 1 στο."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 1 Αμοιβαία Επαγωγή

2 2 I1I1 I2I2 Δ πρωτεύον δευτερεύον Τα δύο πηνία είναι σε επαγωγική σύζευξη. Μεταβολή ρεύματος Δi στο πρωτεύον Μεταβολή ροής ΔΦ 1 στο πρωτεύον Μεταβολή ροής ΔΦ 2 στο δευτερεύον Εμφάνιση Ε επ στο δευτερεύον Επαγωγικό ρεύμα Ι επ στο δευτερεύον αν το κύκλωμα είναι κλειστό

3 3 Ο νόμος της επαγωγήςγίνεται Μ συντελεστής αμοιβαίας επαγωγής μονάδα μέτρησης στο SI 1 Henry (H) μονάδα μέτρησης στο SI 1 Henry (H) Η τιμή του Μ εξαρτάται από τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά των πηνίων τη σχετική θέση των πηνίων το υλικό του πυρήνα των πηνίων

4 4 Πηνίο RuhmkοrffΡούμκορφ) Πηνίο Ruhmkοrff (Ρούμκορφ) Εφαρμογές

5 5 Μετασχηματιστές Για αύξηση της τάσης Για μείωση της τάσης

6 6 Αυτεπαγωγή

7 7 Ι Το πηνίο αντιδρά στην μεταβολή του ρεύματος (εμφανίζει αδράνεια). + - ΔΙ>0 Ι - + ΔΙ<0 t i I0I0 t i I0I0 Δ Δ

8 8 Μεταβολή ρεύματος Δi στο πηνίο Μεταβολή ροής ΔΦ στο πηνίο Εμφάνιση Ε επ στο πηνίο Επαγωγικό ρεύμα Ι επ στο πηνίο (δεύτερο ρεύμα, εκτός από αυτό που προέρχεται από την πηγή) Επαγωγικό ρεύμα Ι επ στο πηνίο (δεύτερο ρεύμα, εκτός από αυτό που προέρχεται από την πηγή)

9 9 Ο νόμος της επαγωγήςγίνεται L συντελεστής αυτεπαγωγής μονάδα μέτρησης στο SI 1 Henry (H) μονάδα μέτρησης στο SI 1 Henry (H) Η τιμή του L εξαρτάται από τον αριθμό σπειρών του πηνίου τη διατομή των σπειρών και το μήκος του πηνίου το υλικό του πυρήνα του πηνίου

10 10 Παρατηρήσεις  Ένα ηλεκτρικό κύκλωμα αντιδρά (παρουσιάζει αδράνεια) στην οποιαδήποτε μεταβολή του ρεύματος που το διαρρέει.  Μέτρο της αδράνειας ενός ηλεκτρικού κυκλώματος αποτελεί ο συντελεστής αυτεπαγωγής του.  Ένα πηνίο χαρακτηρίζεται από το συντελεστή αυτεπαγωγής του.

11 11 Ενέργεια μαγνητικού πεδίου ενός πηνίου Ενέργεια μαγνητικού πεδίου (U B ) Σε ένα πηνίο που διαρρέεται από ρεύμα i αποθηκεύεται στο μαγνητικό του πεδίο δυναμική ενέργεια που λέγεται Ενέργεια μαγνητικού πεδίου (U B ) του πηνίου.

12 12 Εφαρμογές Επαγωγικός κλίβανος Λεκάνη τήξης


Κατέβασμα ppt "1 Αμοιβαία Επαγωγή. 2 I1I1 I2I2 Δ πρωτεύον δευτερεύον Τα δύο πηνία είναι σε επαγωγική σύζευξη. Μεταβολή ρεύματος Δi στο πρωτεύον Μεταβολή ροής ΔΦ 1 στο."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google