Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ανθρώπινα Δικαιώματα. Τι είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα; Είναι «βασικά δικαιώματα και θεμελιώδεις ελευθερίες που δικαιούνται όλοι οι άνθρωποι».

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ανθρώπινα Δικαιώματα. Τι είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα; Είναι «βασικά δικαιώματα και θεμελιώδεις ελευθερίες που δικαιούνται όλοι οι άνθρωποι»."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ανθρώπινα Δικαιώματα

2 Τι είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα; Είναι «βασικά δικαιώματα και θεμελιώδεις ελευθερίες που δικαιούνται όλοι οι άνθρωποι».

3 Τι είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα; είναι αξιώσεις είναι σαν μια πανοπλία είναι σαν κανόνες είναι σαν δικαστές είναι όπως τα συναισθήματα είναι όπως η φύση είναι όπως το πνεύμα

4 Τα χαρακτηριστικά τους: Είναι: Πανανθρώπινα Έμφυτα Καθολικά Αναφαίρετα Αδιαίρετα.

5 Κατηγορίες: Αστικά και πολιτικά «πρώτης γενιάς» Οικονομικά και κοινωνικά «δεύτερης γενιάς» Περιβαλλοντικά, πολιτισμικά και αναπτυξιακά «τρίτης γενιάς»

6 «Ουτοπία» η φανταστική χώρα: Ως ναυαγοί σε ένα έρημο νησί(που δεν υπάρχει στο χάρτη) ξεκινάμε μια καινούργια ζωή. Ορίζουμε τα 7 σημαντικότερα δικαιώματα. Αυτά είναι:

7 Δικαίωμα στη ζωή Δικαίωμα στην ελευθερία Δικαίωμα ισότητας Δικαίωμα ιδιοκτησία Δικαίωμα δημιουργίας οικογένειας Δικαίωμα δημιουργικότητας Δικαίωμα εργασίας

8 ΑΞΙΕΣ ΖΩΗΣ

9 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

10 ΟΧΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

11 ΑΡΧΕΣ: Άρθρο 2: Καθένας είναι ίσος παρά τις διαφορές του χρώματος,φύλου, θρησκείας, γλώσσας. Αρχές: Ισότητας, Ελευθερίας Άρθρο 5: Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να σας βλάψει ή να σας βασανίσει. Αρχές: Ασφάλειας, Σεβασμού Άρθρο 8: Καθένας έχει το δικαίωμα να ζητήσει νομική βοήθεια όταν τα δικαιώματα τους δεν είναι σεβαστά. Αρχές: Ασφάλειας

12 Άρθρο 14: Καθένας έχει το δικαίωμα να πάει σε μια άλλη χώρα και να ζητήσει προστασία εάν διώκεται ή κινδυνεύει να διωχθεί. Αρχές: Ασφάλειας Άρθρο 17: Καθένας έχει το δικαίωμα να έχει ιδιοκτησία και περιουσιακά στοιχεία. Αρχές: Ελευθερίας, Ιδιοκτησίας Άρθρο 20:Καθένας έχει το δικαίωμα να συμμετέχει σε συγκεντρώσεις και να προσχωρεί σε οργανώσεις με ειρηνικό τρόπο. Αρχές: Ελευθερίας

13 Άρθρο 24: Καθένας έχει το δικαίωμα σε ένα επαρκές βιοτικό επίπεδο και σε ιατρική βοήθεια εάν είναι άρρωστος. Αξίες: Αλληλεγγύης, Ιατρικής περίθαλψης Άρθρο 29:Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε από τα δικαιώματα που περιλαμβάνει αυτή η διακήρυξη. Αξίες: Ισότητας

14 Λογοτεχνία και Δικαιώματα Το «Επεισόδιο» του Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου «Αυτή δε δουλεύει» από τη Διεθνή Αμνηστία

15 «Αυτή δε δουλεύει» Μελετώντας το κείμενο με τον παραπάνω τίτλο είδαμε ότι η γυναίκες είναι παραγκωνισμένες. Θεωρείται κυρίως από τους άντρες πως οι γυναίκες που δεν εργάζονται δεν κουράζονται με τις οικιακές εργασίες.

16 Μετά από μια έρευνα που διεξήγαμε, παρατηρήσαμε: -Ποιος μαγειρεύει σπίτι σας; Η μητέρα:10/16, ο πατέρας: 4/16, το παιδί 2 -Βοηθάτε στις δουλειές του νοικοκυριού; Ναι: 11/16, όχι: 3/16, Μερικές φορές: 2/16 -Πόσες ώρες αφιερώνετε για αυτές; 2 ώρες: 9/16, 1 ώρα: 5/16, 30 λεπτά: 2/16 -Πιστεύετε ότι οι γυναίκες έχουν παραπάνω υποχρεώσεις πέρα από φροντίδα του νοικοκυριού; Ναι: 14/16, όχι: 2/16

17 «Επεισόδιο» Στο κείμενο του Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου τονίζεται το διαχρονικό μήνυμα της ειρήνης, της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και της καλλιέργειας των πανανθρώπινων αξιών.

18 K Κάθε άνθρωπος όμως έχει δικαίωμα στο όνειρο. Να κοιτάει μπροστά και να ονειρεύεται. Εγώ το έχασα. Απλά περιμένω τον άνεμο να φέρει πίσω ένα -ένα τα κομμάτια. Εσύ φύλαξέ το!

19 ΤΕΛΟΣ Οι Φιλελεύθεροι: Αγγελακόπουλος Παναγιώτης Ηλιοπούλου Άννα Καζναφέρη Ελένη Τίτση Κωνσταντίνα


Κατέβασμα ppt "Ανθρώπινα Δικαιώματα. Τι είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα; Είναι «βασικά δικαιώματα και θεμελιώδεις ελευθερίες που δικαιούνται όλοι οι άνθρωποι»."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google