Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Φωβισμός Ανρί Ματίς Κουκουρίκου Αρίστη, δασκάλα. Φωβισμός (fauvism) Οι φωβιστές λάτρεψαν τα χρώματα. Χρώματα ζωηρά και χαρούμενα που δεν έχουν όμως καμία.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Φωβισμός Ανρί Ματίς Κουκουρίκου Αρίστη, δασκάλα. Φωβισμός (fauvism) Οι φωβιστές λάτρεψαν τα χρώματα. Χρώματα ζωηρά και χαρούμενα που δεν έχουν όμως καμία."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Φωβισμός Ανρί Ματίς Κουκουρίκου Αρίστη, δασκάλα

2 Φωβισμός (fauvism) Οι φωβιστές λάτρεψαν τα χρώματα. Χρώματα ζωηρά και χαρούμενα που δεν έχουν όμως καμία σχέση με τα πραγματικά χρώματα της φύσης π.χ. ο ουρανός και η θάλασσα μπορεί να γίνουν κίτρινα και τα δέντρα κόκκινα. Χρώματα αγνά και καθαρά, που συχνά μπαίνουν στον πίνακα κατευθείαν από το σωληνάριο “με άγρια χαρά” όπως έλεγε ο Βλαμένκ. Οι φωβ, με γρήγορες, πλατιές κι ελεύθερες πινελιές ζωγράφιζαν απλά, χωρίς λεπτομέρειες ή βάθος στις ζωγραφιές τους. Αυτό το χρωματικό μεθύσι σταμάτησε να υπάρχει το 1907. Οι περισσότεροι φωβ ζωγράφοι, αφού γνώρισαν την ελευθερία που τους πρόσφερε ο Φωβισμός, στη συνέχεια ακολούθησαν τον Κυβισμό. Οι φωβιστές λάτρεψαν τα χρώματα. Χρώματα ζωηρά και χαρούμενα που δεν έχουν όμως καμία σχέση με τα πραγματικά χρώματα της φύσης π.χ. ο ουρανός και η θάλασσα μπορεί να γίνουν κίτρινα και τα δέντρα κόκκινα. Χρώματα αγνά και καθαρά, που συχνά μπαίνουν στον πίνακα κατευθείαν από το σωληνάριο “με άγρια χαρά” όπως έλεγε ο Βλαμένκ. Οι φωβ, με γρήγορες, πλατιές κι ελεύθερες πινελιές ζωγράφιζαν απλά, χωρίς λεπτομέρειες ή βάθος στις ζωγραφιές τους. Αυτό το χρωματικό μεθύσι σταμάτησε να υπάρχει το 1907. Οι περισσότεροι φωβ ζωγράφοι, αφού γνώρισαν την ελευθερία που τους πρόσφερε ο Φωβισμός, στη συνέχεια ακολούθησαν τον Κυβισμό. Ο Ανρί Ματίς (1869-1954), ήταν ζωγράφος, γλύπτης, σχεδιαστής και διακοσμητής. Ζωγράφιζε απλά αλλά και πολύ εκφραστικά, με απλές γραμμές και καθαρά χρώματα. Αγαπούσε τους ανθρώπους, γι’ αυτό ζωγράφιζε περισσότερο ανθρώπινες μορφές παρά τοπία ή άψυχα αντικείμενα. Οι ζωγραφιές του μας ξεκουράζουν με τα ήρεμα και αισιόδοξα θέματα τους. Στα τελευταία χρόνια της ζωής του δημιουργούσε κολάζ. Ο Ανρί Ματίς (1869-1954), ήταν ζωγράφος, γλύπτης, σχεδιαστής και διακοσμητής. Ζωγράφιζε απλά αλλά και πολύ εκφραστικά, με απλές γραμμές και καθαρά χρώματα. Αγαπούσε τους ανθρώπους, γι’ αυτό ζωγράφιζε περισσότερο ανθρώπινες μορφές παρά τοπία ή άψυχα αντικείμενα. Οι ζωγραφιές του μας ξεκουράζουν με τα ήρεμα και αισιόδοξα θέματα τους. Στα τελευταία χρόνια της ζωής του δημιουργούσε κολάζ. Από τους φωβ ζωγράφους ξεχώρισαν ακόμα ο Αντρέ Ντερέν, ο Μορίς ντε Βλαμένκ, ο Ραούλ Ντιφί και ο Ανρί Μανγκέν. Από τους φωβ ζωγράφους ξεχώρισαν ακόμα ο Αντρέ Ντερέν, ο Μορίς ντε Βλαμένκ, ο Ραούλ Ντιφί και ο Ανρί Μανγκέν.

3 Henri Matisse - Woman with the Hat

4 Henri Matisse - Το πορτρέτο της κυρίας Ματίς

5 Henri Matisse -The Dessert: Harmony in Red

6 Henri Matisse - Ανοιχτό παράθυρο

7 Henri Matisse - Ο χορός

8 Άλλοι φωβιστές Αντρέ Ντερέν: «Τοπίο του Μαρτίγκ», 1908

9 Ραούλ Ντιφί, Ανοιχτό παράθυρο

10 Ανρί Μανγκέν, Ήλιος και φρούτα, 1948

11 Μορίς ντε Βλαμένκ, Φθινοπωρινό τοπίο, 1905


Κατέβασμα ppt "Φωβισμός Ανρί Ματίς Κουκουρίκου Αρίστη, δασκάλα. Φωβισμός (fauvism) Οι φωβιστές λάτρεψαν τα χρώματα. Χρώματα ζωηρά και χαρούμενα που δεν έχουν όμως καμία."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google