Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

… από την αρχή της μέχρι σήμερα ...

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "… από την αρχή της μέχρι σήμερα ..."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 … από την αρχή της μέχρι σήμερα ...
Η Μουσική στην Ισπανία … από την αρχή της μέχρι σήμερα ...

2 Αναγέννηση – Μπαρόκ Η οργανική μουσική αναπτύχθηκε, κυρίως με την επίδραση των Αράβων και την ανάπτυξη της ισπανικής κιθάρας Ανάπτυξη του πολυφωνικού τραγουδιού και μουσικής . Οι μουσικοί της Ισπανίας ταξιδεύουν στην Ευρώπη και υιοθετούν καινούρια στοιχεία.

3

4 Κλασσικη Περίοδος 17ος αι. Πρώτη ισπανική όπερα
17ος αι Πρώτη ισπανική όπερα Θαρθουέλα: Καθαρά ισπανικό μουσικό είδος παρόμοιο με την όπερα μπούφα της υπολοιπης δυτικής ευρώπης

5 Ρομαντική Περίοδος 18ος αι. Μεγάλη ανάπτυξη της κιθάρας
Πολλοί σημαντικοί κιθαρίστες Ο Φελίπε Πεντρέλ εγκαινιάζει την έντεχνη ισπανική μουσική χρησιμοποιώντας θέματα από τη λαϊκή ισπανική παράδοση.

6 Επηρεάζει διάφορους μουσικούς που έγιναν παγκόσμια γνωστοί, όπως οι: Ισαάκ Αλμπένιθ, Ενρίκε Γρανάδος, Χοακίν Ταουρίνα και Μανουέλ ντε Φάλια. Γάλλοι συνθέτες επηρεάζονται και γράφουν έργα βασισμένα στην ισπανική παράδοση. Μπολερό του Ραβέλ Κάρμεν του Μπιζέ

7 Σημαντικοί μουσικοί της Ισπανίας
Αντρέ Σεγκόβια Πάμπλο Καζάλς Πλάσιντο Ντομίνγκο Χοσέ Καρέρας

8 Λαϊκή Μουσική Αναπτύσσεται παράλληλα με την έντεχνη
Τεράστια ποικιλία ρυθμών και χορών

9 Και φυσικά το Φλαμένκο Χωρίζεται σε τρία μέρη :
Toque (παίξιμο της κιθάρας) Baile (χορός) Cante (τραγούδι)

10 Το φλαμένκο είναι φολκλόρ της Ανδαλουσίας οπότε δεν μπορούμε να ξέρουμε πολλά για τις ρίζες του.
Υπάρχουν πολλά είδη φλαμένκο (palos) που ξεχωρίζουν στο ρυθμό και στο πως χορεύονται. Τα κυριότερα : Κάντε Χόντο Κάντε Ιντερμέντιο Κάντε Τσίκο

11 Κάντε Χοντο: Σημαίνει «Βαθύ τραγούδι» και είναι κυρίως λυπητερό με θέματα που έχουν σχέση με το θάνατο και αναφορές στη θρησκεία. Δεν έχει συνοδεία κιθάρας και λέγεται ότι είναι η ψυχή του φλαμένκο. Κάντε Ιντερμέντιο: Είναι κατι αναμεσα στο Κάντε χοντο και στο Κάντε Τσίκο Κάντε Τσίκο: Είναι πιο χαρούμενο με θέματα όπως η αγάπη και περισσότερο χιούμορ. Οι συνηθέστερες φόρμες του είναι οι alegrías, bulerías και tangos. Έχει επίσης συνοδεία κιθαρας.

12 Concurso de Cante Jondo
Ήταν ένας διαγωνισμός Κάντε Χοντο που διοργανώθηκε στη Γρανάδα το 1922 από τον Manuel de Falla. Πραγματοποιήθηκε για τη διαφύλαξη του σωστού τρόπου τραγουδιού Καντέ Χόντο. Τραγουδιστές απ’ όλη την Ανδαλουσία ταξίδεψαν για να διαγωνισθούν.

13 Μετά τον Εμφύλιο Με την δικτατορία του Francisco Franco:
Α) Περιφερειακές γλώσσες, λογοτεχνία και μουσική απαγορεύτηκαν. Β)Η πρακτική της λαϊκής μουσικής εξασθενεί, χωρίς να εξαφανίζεται τελείως.

14 Με την πτώση του δικτάτορα:
i)Εξέλιξη της ισπανικής pop(επηρεασμένη από την γαλλική) και rock ‘n’ roll. ii)Μείξη των ειδών του Φλαμένκο και των ρυθμών του. iii)Ανάπτυξη του La Movida Madrileña, ενός νέου είδους μουσικής, στη δεκαετία του 80’ με κέντρο την Μαδρίτη. iv)Ισπανικό punk και rock.

15 Κιθάρα: Από μπαρόκ στην σημερινή της μορφή

16 Ακουστική ηλεκτρική 12χορδη

17 Πηγές

18 Παρουσίασαν οι μαθητές:
Αθανασιάδης – Φωτόπουλος Αδριανός Κομματάς Ορφέας


Κατέβασμα ppt "… από την αρχή της μέχρι σήμερα ..."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google