Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η γνώση μας βοηθά να κατανοήσουμε τις δυνάμεις μας, τις δημιουργικές τάσεις και τις δυνατότητες μας. Επίσης τις αδυναμίες ,τα πάθη μας και τις αρνητικές.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η γνώση μας βοηθά να κατανοήσουμε τις δυνάμεις μας, τις δημιουργικές τάσεις και τις δυνατότητες μας. Επίσης τις αδυναμίες ,τα πάθη μας και τις αρνητικές."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Η γνώση μας βοηθά να κατανοήσουμε τις δυνάμεις μας, τις δημιουργικές τάσεις και τις δυνατότητες μας. Επίσης τις αδυναμίες ,τα πάθη μας και τις αρνητικές καταβολές του <<εγώ>> μας. Η γνώση μας οδηγεί στην αυτεπίγνωση, την αίσθηση δηλαδή της μικρότητας, της φθαρτότητας, της ασημαντότητας μας .Αυτό μας κάνει σεμνούς και ρεαλιστές και μας εμποδίζει να φτάσουμε στην <<ύβριν>> των αρχαίων Ελλήνων, την αλαζονεία, ,την εγωπάθεια, τον εγωκεντρισμό. Η γνώση μας καλλιεργεί τα σπέρματα της αυτοϋπέρβασης που υπάρχουν μέσα μας, μας σπρώχνει στη διάσπαση των ορίων μας, στην υπέρβαση των δυνάμεων μας .Η γνώση μας εξοικειώνει με την πραγματικότητα, μας συμφιλιώνει με το περιβάλλον, μας προσαρμόζει στα περιβαλλοντικά δεδομένα, μας κάνει δέκτες της νομοτέλειας του χώρου και του χρόνου.

3 ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ Έχουμε μάθει να αναγνωρίζουμε στους άλλους ανθρώπους την προσωπική τους στάση απέναντι στην ζωή και να τους χαρακτηρίζουμε αντίστοιχα ‘’αισιόδοξους’’ ή ‘’απαισιόδοξους , μας είναι όμως εξαιρετικά δύσκολο να μετατρέψουμε τον δικό μας τρόπο λειτουργίας σε θετικό , αν η <<φύση >>μάς θέλει απαισιόδοξους . Αυτό συμβαίνει γιατί πολλές φορές έχουμε πειστεί προκαταβολικά πως κάτι που συμβαίνει σε εμάς ή στους γύρω μας είναι από την φύση του δυσάρεστο και οδυνηρό και δεν μπορεί να αλλάξει . Παρόλα αυτά αυτό δεν συμβαίνει πάντα και για αυτό το λόγο θα πρέπει να αλλάξουμε την οπτική γωνία με την οποία κρίνουμε τα πράγματα και να δώσουμε στον εαυτό μας την ευκαιρία να δει όσα τον αφορούν με τρόπους περισσότερο πλεονεκτικούς .Η γνώση αποτελεί την πυξίδα προς αυτήν την κατεύθυνση.(ΜΠΑΚΑΛΟΥΔΗ ΒΙΚΥ ΓΕΛ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ)

4 Ελπίδα σημαίνει να αισιοδοξείς Λύπη ποτέ να μην αισθανθείς
Πίστη να έχεις μέσα στην καρδιά Ικανοποίηση και όλα θα πάνε καλά Δύναμη να κυριεύει την κάθε σου στιγμή Αγάπη να δίνεις πάντα στη ζωή!!! ΕΒΙΤΑ ΧΑΛΙΟΥΛΙΑ (ΓΕΛ. ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ) ΓΕΛ. ΒΑΣΙΛΙΚΟY Αλήθεια ,εσύ που είσαι τόσο ξεχωριστή… εσύ που κρύβεσαι πίσω από τις λέξεις… εσύ που καταδικάζεις τα λάθη μου… εσύ που με δικαιώνεις όταν σε χρειάζομαι. ΠΩΣ ΘΑ ΣΕ ΒΡΩ! ΡΑΦΑΕΛΑ ΠΑΤΡΕΛΗ (ΓΕΛ ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ)

5 Τ αξιδεύοντας Και Ανά τον κόσμο Απολαμβάνεις Ξεχνάς ΜαγΙκά Ό,τΙ
Δυσάρεστο ΣυμβαΙνει Και Απολαμβάνεις ΜαγΙκά Τοπία ΤΗς ΧώραΣ ΣΤην ΚαθΗμερινότητά Σου Που σε Φιλοξενεί ΑνακαλύπτεΙς ΠοΛιτισμούς ΣπΟυδαία ΙΣτορικά ΜΟυσεία Και Φτιάχνεις ΈτσΙ ΧαρακτήρΑ Μη ρατσιΣτικό Γνωρίζεις Νέους ΑνθρΩπους Συχνά δημιουργείς ΑλΗθινές ΦιλίεΣ ΓΕΛ. ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΕΒΙΤΑ ΧΑΛΙΟΥΛΙΑ (ΓΕΛ. ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ)

6 Η ΓΝΩΣΗ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΑΓΑΘΑ . ΤΖΕΣΙΛΝΤΑ ΛΕΣΑΪ(ΓΕΛ. ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ)

7 Η ΑΓΝΟΙΑ ΣΕ ΦΥΛΑΚΙΖΕΙ. ΕΛΕΝΗ ΧΑΡΙΤΟΥ(ΓΕΛ. ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ)

8 Ελπίδα! Βγες, μη κρύβεσαι,
Ευχαριστούμε θερμά τους ανθρώπους, γονείς των παιδιών μας και όχι μόνο, που με την αγάπη τους και τη καλλιτεχνική συμμετοχή τους βοηθούν στη δημιουργία της εφημερίδας μας. Με μια στροφή από το ποίημα <<Η ΕΛΠΙΔΑ>> της κ.Φαίδρας Φραγκομανώλη-Κοκκόλα υποδεχόμαστε τις δημιουργίες των παιδιών της Μυκόνου. Ελπίδα! Βγες, μη κρύβεσαι, Εγώ σε περιμένω, Ποτέ εσύ δεν πνίγεσαι Στο χθες το σκοτωμένο!

9 ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ……

10 ……ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΟΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ…ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ!

11 ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΠΕΦΤΕΙ….

12 ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΟ ΦΩΣ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ!
ΦΑΜΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ(ΓΕΛ. ΜΥΚΟΝΟΥ)

13 Μόνο τα γράμματα δεν φτάνουν….!
AΦΙΕΡΩΜΑ <<Από τα πανεπιστήμια βγαίνουνε γραμματισμένοι, μα από τα σπίτια τα φτωχά βγαίνουνε μορφωμένοι>>. Αυτά είναι τα λόγια της κ. Ξυλούρη, αδελφής του Νίκου Ξυλούρη, που έφυγε από τη ζωή σε νεαρή ηλικία. Ο Νίκος της, ο Αρχάγγελος της Κρήτης ,ήταν παιδί της κατοχής. Δεν τελείωσε ούτε την Πέμπτη Δημοτικού. Ο Νίκος της, ήταν λεβέντης, πατριώτης, άνθρωπος, …όμορφος στην ψυχή και στην καρδιά. Τα μάτια της γεμίζουν δάκρια… σιωπά. Με σεβασμό φιλάμε το χέρι της κι αυτή μας δίνει την ευχή της. Την αφήνουμε στις σκέψεις της. Κρατάμε τις συμβουλές της και αποχωρούμε…. Μόνο τα γράμματα δεν φτάνουν….!

14 Οι μαθητικές ομάδες που συμμετέχουν στη δημιουργία της εφημερίδας μας, ανήκουν στα σχολεία (με αλφαβητική σειρά): ΓΕΛ. ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ (υπεύθυνη καθηγήτρια: Φραγκομανώλη Σταυρούλα) ΓΕΛ. ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ( υπεύθυνη καθηγήτρια: Κατσαρού Βασιλική) ΓΕΛ. ΜΥΚΟΝΟΥ (υπεύθυνος καθηγητής: Μεταξάς Παναγιώτης)


Κατέβασμα ppt "Η γνώση μας βοηθά να κατανοήσουμε τις δυνάμεις μας, τις δημιουργικές τάσεις και τις δυνατότητες μας. Επίσης τις αδυναμίες ,τα πάθη μας και τις αρνητικές."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google