Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΗΜΕΡΕΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΗΜΕΡΕΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΗΜΕΡΕΣ
ΙΟΥΛΙΟΣ ΒΕΡΝ 1873

2 Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΗΜΕΡΕΣ
Συγγραφέας-Ιούλιος Βερν Χώρα Προέλευσης-Γαλλία Μεταφραστής-Ευάγγελος Γραμμένος Λογοτεχνικό Γένος-πεζογραφία Κειμενικό Είδος-μυθιστόρημα Εκδοτικός Οίκος- «ΤΟΞΟΤΗΣ» Χρονολογία Συγγραφής-1873

3 ΙΟΥΛΙΟΣ ΒΕΡΝ Γάλλος Συγγραφέας Γεννήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 1828
Πέθανε στις 24 Μαρτίου 1905 Πρωτοπόρος του είδους της επιστημονικής φαντασίας. Έγραψε για αεροπορικά και διαστημικά ταξίδια πριν εφευρεθούν πρακτικά τα αεροπλάνα και τα διαστημόπλοια. Άλλα έργα του- Ταξίδι στο Κέντρο της Γης (1864) - 20,000 Λεύγες κάτω από τη Θάλασσα (1870)

4 ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΟΥ Ο Φιλέας Φογκ είναι ένας πλούσιος και εκκεντρικός Άγγλος που ζει στο Λονδίνο το 1872, σε μια εποχή που δεν υπήρχαν αεροπλάνα. Μια μέρα, στη λέσχη Ριφόρμ, που συχνάζει, ενθουσιάζεται με ένα δημοσίευμα μιας εφημερίδας για το άνοιγμα μιας νέας σιδηροδρομικής γραμμής στην Ινδία. Στοιχηματίζει τότε £20,000 ότι μπορεί να κάνει το γύρο του κόσμου σε 80 μέρες. Έτσι, ξεκινά το ταξίδι του μαζί με το Γάλλο υπηρέτη του τον Πασπαρτού που μόλις έχει προσλάβει την ίδια μέρα.

5 ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΟΥ Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του Φιλέα Φογκ, τον παρακολουθεί κρυφά ο αστυνομικός επιθεωρητής Φιξ. Ο επιθεωρητής Φιξ θεωρεί τον Φογκ ύποπτο για μια ληστεία που έχει γίνει σε μια τράπεζα του Λονδίνου. Το ταξίδι είναι γεμάτο περιπέτειες και απρόβλεπτα. Τα μέσα του ταξιδιού του είναι κυρίως τα ατμόπλοια και τα τρένα. Ταξιδεύει όμως και πάνω σε ελέφαντα και σε έλκηθρο. Αντιμετωπίζει με τον υπηρέτη του μεγάλους κινδύνους από τους λύκους, τα βουβάλια, τους Ινδιάνους, τους τυφώνες και τις καταιγίδες.

6 ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΟΥ Σημαντικές Στάσεις Ταξιδιού
Λονδίνο- Σουέζ- Βομβάη- Καλκούτα- Χονγκ Κονγκ Γιοκοχάμα- Σαν Φρανσίσκο- Νέα Υόρκη- Λονδίνο Στις Ινδίες σώζει μια νέα χήρα πριγκίπισσα την Αούντα από κάποιους που θέλουν να την κάψουν ζωντανή μαζί με το νεκρό σύζυγό της σύμφωνα με τη θρησκεία τους.

7 ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΟΥ Όταν φτάνει πίσω στο Λονδίνο μαζί με τον Πασπαρτού και την Αούντα νομίζει ότι καθυστέρησε μια μέρα κι έχασε το στοίχημα. Στην πραγματικότητα όμως φτάνει μια μέρα νωρίτερα επειδή ταξίδευε αντίθετα με τη φορά της γης κι έτσι κέρδισε μια μέρα που δεν την είχε υπολογίσει. Συνειδητοποιεί τελικά ότι έχει κερδίσει το στοίχημα και επίσης παντρεύεται την πριγκίπισσα Αούντα.

8 ΦΙΛΕΑΣ ΦΟΓΚ Είναι ένας εκκεντρικός, πλούσιος Άγγλος αριστοκράτης.
Λατρεύει τις περιπέτειες και τις προκλήσεις. Είναι τολμηρός και ριψοκίνδυνος. Υπερβολικά τυπικός, σχολαστικός και έχει εμμονή με την ακρίβεια. Μανιακός με τους μαθηματικούς υπολογισμούς. Με μεγάλη έκπληξη συνειδητοποιεί ότι κερδίζει το στοίχημα εξαιτίας μιας μέρας που δεν είχε καθόλου υπολογίσει που κέρδισε μαγικά από την αντίθετη φορά του ταξιδιού του με τη φορά της γης. Κάτι που δεν του πέρασε από το μυαλό.

9 ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ Γάλλος υπηρέτης του Φιλέα Φογκ.
Πιστός υπηρέτης προς το αφεντικό του. Γεμάτος φαντασία και ιδέες. Ειδικός σε ακροβατικά κόλπα.

10 ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΦΙΞ Αστυνομικός επιθεωρητής
Πιστός στο καθήκον του για καταπολέμηση του εγκλήματος και τιμωρία των ενόχων. Υπερβολικός στην εμμονή του για να συλλάβει τον Φιλέα Φογκ χωρίς καμιά απόδειξη ότι είναι ένοχος.

11 ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Συναρπαστικές Περιπέτειες σε ένα ταξίδι κόντρα στο χρόνο χωρίς τα σύγχρονα μέσα συγκοινωνίας. Πρωτοποριακό για την εποχή του 1873. Εποχή όπου η κοινωνία έχε ξεκάθαρες κατηγορίες αριστοκρατών και υπηρετών. Η θέση της γυναίκας είναι μειονεκτική ειδικά στις Ινδίες. Ο μαγικός τρόπος της λειτουργίας του σύμπαντος κόντρα στους μαθηματικούς υπολογισμούς του ανθρώπου.


Κατέβασμα ppt "Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΗΜΕΡΕΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google