Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

 Σικοτάκης Παναγιώτης  Σταυροπούλου Πανωραία  Τόλιου Άννα  Τσούμπα Καλλιόπη.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: " Σικοτάκης Παναγιώτης  Σταυροπούλου Πανωραία  Τόλιου Άννα  Τσούμπα Καλλιόπη."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2  Σικοτάκης Παναγιώτης  Σταυροπούλου Πανωραία  Τόλιου Άννα  Τσούμπα Καλλιόπη

3 ΑΝΕΜΟΣ ΚΑΙ ΤΥΦΩΝΑΣ ΤΥΦΩΝΑΣ: στη μετεωρολογία τυφώνας ονομάζεται η σφοδρή καταστρεπτική θύελλα που την ακολουθεί πολλές φορές ανεμοστρόβιλος και βροχή. AΝΕΜΟΣ: είναι η φυσική κίνηση του ατμοσφαιρικού αέρα που ρέει γενικά παράλληλα προς το έδαφος.

4 AITIA ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΥΦΩΝΩΝ  Οι συνθήκες που πρέπει να υπάρχουν για να αναπτυχθεί ένας τυφώνας είναι: 1. Θερμοκρασία θάλασσας μεγαλύτερη των 26,5 βαθμών Κελσίου (80 βαθμοί F) και σε βάθος μεγαλύτερο των 50 μέτρων. 2. Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας στην ατμόσφαιρα καθ’ ύψος. 3. Αυξημένα ποσά υγρασίας στη μέση τροπόσφαιρα (στα 5 km). 4. Απόσταση τουλάχιστον 500 km από τον Ισημερινό. 5. Να μην υπάρχουν μεγάλες διαφορές της έντασης του ανέμου καθ’ ύψος και οι διαφορές αυτές να είναι μικρότερες των 20 kts. 6. H πίεση στο μάτι του κυκλώνα να είναι μικρότερη από 980 mbar.

5 ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΤΥΦΩΝΩΝ  Oσο πλήττει ο τυφώνας, ο κόσμος πρέπει να ασφαλίσει το σπίτι του και να παρακολουθεί ραδιόφωνο ή τηλεόραση για πληροφορίες. Οι παροχές ηλεκτρικού, φυσικού αερίου, νερού να είναι κλειστές.  Καλό είναι στο σπίτι να υπάρχουν προμήθειες για τρεις μέρες σε τρόφιμα που δεν χαλάνε όχι όμως τρόφιμα που προκαλούν μεγάλη δίψα.  Στη διάρκεια του τυφώνα ο κόσμος πρέπει να καταφύγει σε ένα μικρό εσωτερικό δωμάτιο π.χ.(μια ντουλάπα).  Μόλις περάσει ο τυφώνας από μια περιοχή, αν κάποιος έχει χαθεί με μέλη της οικογένειάς του μπορεί να έρθει σε επαφή με τον Αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό για να τους εντοπίσει.

6 ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΙ ΤΥΦΩΝΕΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΩΝΕΣ 1.Ο κυκλώνας Μπόλα. Χτύπησε Μπαγκλαντές και τη West Bengal της Ινδίας στις 12 Νοεμβρίου του 1970, χάθηκαν 300.000 -500.000 ζωές. 2.Ο τυφώνας Nina που στην κυριολεξία κατέστρεψε την Κίνα το 1975, χάθηκαν πάνω από 100.000 άνθρωποι. 3.Ο κυκλώνας Pauline του 1997 είναι μία από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές της Νότιας Αμερικής, σκοτώνοντας παράλληλα 250-400 ανθρώπους και αφήνοντας άλλους 300.000 άστεγους.

7 4.Ο τυφώνας Άντριου, τον Αύγουστο του 1992, που έπληξε πρώτα τις Μπαχάμες, μετά τη Νότια Φλόριντα και λίγες μέρες μετά και τη Νοτιοδυτική Λουιζιάνα. 5.Ο κυκλώνας Galveston που έπληξε το Γκάλβεστον του Τέξας, στις 8 Σεπτεμβρίου του 1900, ήταν ο πιο θανατηφόρος τυφώνας στην ιστορία των ΗΠΑ. 6.Ο τυφώνας Κατρίνα, που έπληξε τη Λουιζιάνα και το Μισισίπι τον Αύγουστο του 2005, ήταν ο τυφώνας με το υψηλότερο οικονομικό κόστος καταστροφής (81,2 δισεκατομμύρια δολάρια).

8 ΤΥΦΩΝΑΣ ΣΑΝΤΥ Μια από τις μεγαλύτερες καταιγίδες που έπληξαν τις ΗΠΑ, ο τυφώνας Σάντυ προκάλεσε τεράστια καταστροφή στην οικονομία της χώρας. Οι καταστροφές που προκάλεσε ξεπερνούν τα 35 δισ. δολάρια. Οι νεκροί από την επέλαση του Σάντι έφτασαν τους 64. Εξ αυτών 30 έχασαν τη ζωή τους στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, εννιά στο Μέριλαντ, έξι στο Νιου Τζέρσεϊ και έξι στην Πενσιλβάνια. Πριν σαρώσει την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ τη Δευτέρα, ο τυφώνας Σάντι σκότωσε 69 ανθρώπους στο πέρασμά του από την Καραϊβική.

9


Κατέβασμα ppt " Σικοτάκης Παναγιώτης  Σταυροπούλου Πανωραία  Τόλιου Άννα  Τσούμπα Καλλιόπη."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google