Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

. Όλοι θέλουμε να ταξιδέψουμε στο χώρο για κάποιο χρονικό διάστημα και ύστερα να επιστρέψουμε στη Γη. Για τους ανθρώπους που έμειναν στον πλανήτη μας,

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: ". Όλοι θέλουμε να ταξιδέψουμε στο χώρο για κάποιο χρονικό διάστημα και ύστερα να επιστρέψουμε στη Γη. Για τους ανθρώπους που έμειναν στον πλανήτη μας,"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2

3 . Όλοι θέλουμε να ταξιδέψουμε στο χώρο για κάποιο χρονικό διάστημα και ύστερα να επιστρέψουμε στη Γη. Για τους ανθρώπους που έμειναν στον πλανήτη μας, ο χρόνος στον μεγάλης ταχύτητας πύραυλο μας προχωρά πιο αργά από τον πλανητικό χρόνο. Επομένως, όταν το πλήρωμα του πυραύλου προσγειωθεί στη Γή, ο χρόνος που θα έχει περάσει στη Γη θα είναι μεγαλύτερος από εκείνον που θα έχουν μετρήσει τα ρολόγια των αστροναυτών. Επομένως, οι ταξιδιώτες φθάνουν στο μέλλον του πλανήτη τους.

4 Τ Ο ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΤΩΝ ΔΙΔΥΜΩΝ 2 εικοσάχρονοι δίδυμοι αδελφοί ο Γρηγόρης και ο Αργούλης.

5 Υ ΠΟΘΕΣΗ : O Γρηγόρης, όντας ο πιο ανήσυχος από τους δυο αδελφούς αποφασίζει να μπει σε ένα διαστημόπλοιο και να ταξιδέψει σε ένα αστέρα, ο οποίος απέχει 30 έτη φωτός από την Γη. Το διαστημόπλοιό του μπορεί να επιταγχυνθεί σε ταχύτητα που πλησιάζει την ταχύτητα του φωτός. Αφού φτάσει στον αστέρα, ο Γρηγόρης αισθάνεται νοσταλγία και επιστρέφει αμέσως στη Γη με την ίδια μεγάλη ταχύτητα που είχε όταν έφυγε. Όταν φτάνει στη Γη εκπλήσσεται με τις αλλαγές που βλέπει γύρω του.

6 ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗΣ…. Τελικά, βρίσκει τον δίδυμο αδελφό του Αργούλη ο οποίος είναι πλέον 80 χρονών. Ο ίδιος όμως ο Γρηγόρης έχει μεγαλώσει μόνο 10 χρόνια.

7 Κ ΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΙΟΝΤΑΝ …. Ποιος από τους διδύμους ταξίδεψε με ταχύτητα που πλησιάζει την ταχύτητα του φωτός;

8 Ο Αργούλης έμεινε ακίνητος ενώ ο Γρηγόρης έφυγε με μεγάλη ταχύτητα. Ο Γρηγόρης νόμιζε ότι ο Αργούλης μαζί με τη Γη απομακρύνθηκαν με πολύ μεγάλη ταχύτητα και κατόπιν επέστρεψαν. Σύμφωνα με το σύστημα αναφοράς του Αργούλη…. Σύμφωνα με το σύστημα αναφοράς του Γρηγόρη…

9

10 Το ταξίδι δεν είναι τόσο συμμετρικό όσο φαίνεται. Ο Γρηγόρης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του υπέστη επιταχύνσεις και επιβραδύνσεις και επομένως δεν κινούνταν πάντοτε ισοταχώς δηλαδή,ο Γρηγόρης βρισκόταν επί αρκετό διάστημα σε μη αδρανειακό σύστημα αναφοράς. ο Αργούλης, που έμεινε στη Γη, βρισκόταν σε αδρανειακό σύστημα αναφοράς επομένως μπορεί να κάνει σωστές προβλέψεις χρησιμοποιώντας την ειδική θεωρία της σχετικότητας.

11 Σ ΥΜΠΕΡΑΣΜΑ … Οι δύο αδελφοί δεν βρίσκονται σε συμμετρικές περιπτώσεις και για τον λόγο ότι ο Γρηγόρης χρειάστηκε να στρίψει το διαστημόπλοιο για να γυρίσει στη Γη και υπόκεινται σε δυνάμεις που δεν δρούσαν πάνω στον Αργούλη. Επομένως, ο Γρηγόρης είναι εκείνος που ήταν νεότερος όταν επέστρεψε στη Γη.

12

13 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ 1. « Σύγχρονη Φυσική» - Κεφάλαιο 1 ο των R.A.Serway – C.J.Moses – C.A.Moyer, Εκδόσεις Λ. Κ. Ρεσβάνη 2. “Μηχανή του χρόνου”, του αστροφυσικού Igor Novikov στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης. Εκδόσεις Τραυλός.

14 Εργασία Φυσικής της Μαρίας Κοτταρίδη Α’ τετραμήνου 2012-20 13


Κατέβασμα ppt ". Όλοι θέλουμε να ταξιδέψουμε στο χώρο για κάποιο χρονικό διάστημα και ύστερα να επιστρέψουμε στη Γη. Για τους ανθρώπους που έμειναν στον πλανήτη μας,"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google