Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

 1999(;) ο Thomas Anderson, ή Neo ψάχνει απαντήσεις σχετικά με το λεγόμενο “Matrix”.  Έρχεται σε επαφή με τον Μορφέα και καταφέρνει να αποδράσει από.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: " 1999(;) ο Thomas Anderson, ή Neo ψάχνει απαντήσεις σχετικά με το λεγόμενο “Matrix”.  Έρχεται σε επαφή με τον Μορφέα και καταφέρνει να αποδράσει από."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2  1999(;) ο Thomas Anderson, ή Neo ψάχνει απαντήσεις σχετικά με το λεγόμενο “Matrix”.  Έρχεται σε επαφή με τον Μορφέα και καταφέρνει να αποδράσει από τον κόσμο που ζούσε – το Matrix.  O Thomas, εκπαιδεύεται από τον Μορφέα για να μπορέσει να πολεμήσει τις μηχανές που έχουν υποδουλώσει την ανθρωπότητα.  Τελικά ο Neo μέσα από πολλές μάχες και εκπαίδευση καταφέρνει να αποκτήσει πλήρη έλεγχο των δυνάμεών του και στην ουσία «παίζει» μέσα στο “Matrix” με τα ίδια κόλπα που παίζουν και οι μηχανές και καταφέρνει να σκοτώσει μία από αυτές, κάτι το αδιανόητο έως τότε.

3  Α. Μέρος:  Περίληψη Ταινίας  Περίληψη του Μύθου του Σπηλαίου  Β. Μέρος:  Αναφορά στον Πλάτωνα και τις απόψεις του  Συσχέτιση ανάμεσα στον μύθο του Σπηλαίου και στην ταινία Matrix  Γ. Μέρος:  Τι είναι αλήθεια;  Μπορούν όντως όλοι οι άνθρωποι να δεχτούν την αλήθεια;  Είναι οι επιλογές μας ελεύθερες ή κινούμαστε σύμφωνα με τη μοίρα μας;  Σύγχρονη εποχή - Μ.Μ.Ε. (πολιτικά συμφέροντα κ.α.).  Μήπως ζούμε σε μια εικονική πραγματικότητα;

4 Σύγκριση Σπηλαίου - Matrix Φανταστικός κόσμος Το Σπήλαιο : πλάνη, άγνοια, χειραγώγησηΤο Matrix : πλάνη, άγνοια, χειραγώγηση Η ανθρώπινη βούληση είναι εγκλωβισμένη στο Σπήλαιο Υποταγή της ανθρώπινης βούλησης στις μηχανές Κάποιος τραβά έξω από το Σπήλαιο ένα δεσμώτη Ο Μορφέας Ο «απελευθερωμένος» δεσμώτηςΟ Neo Ανηφορικός δρόμος που οδηγεί εκτός Σπηλαίου Το κόκκινο χάπι Επίπονη και βίαιη η έξοδος του δεσμώτη από το Σπήλαιο Επίπονη και με μεγάλες θυσίες η έξοδος του Neo από το Matrix Στο τέλος καταφέρνει ο δεσμώτης να αντικρίσει τον ήλιο- πραγματική αλήθεια Σταδιακή εκπαίδευση για την γνώση της αλήθειας Οι υπόλοιποι δεσμώτες αρνούνται και δυσπιστούν για την αλήθεια που τους αποκαλύπτει ο «απελευθερωμένος» δεσμώτης Ο προδότης Σάιφερ, ο οποίος μετάνιωσε για την απόφασή του να γνωρίσει την πραγματική αλήθεια και επιθυμεί να γυρίσει στην προηγούμενη κατάστασή του Η γνώση της αλήθειας και η επιθυμία να τη μεταδώσει και στους άλλους δεσμώτες μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο στον «απελευθερωμένο» δεσμώτη από εκείνους Οι κατάσκοποι προσπαθούν να πιάσουν και να εξοντώσουν όσους γνωρίζουν την αλήθεια και την αποκαλύπτουν και σε άλλους ανθρώπους

5 Εκπομπές με ευτελές περιεχόμενο που υποτιμούν ως ένα μεγάλο βαθμό και την ανθρώπινη νοημοσύνη. Η συσσώρευση βίας στις προβαλλόμενες ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές και μάλιστα σε ποσά που συχνά προκαλούν φρίκη.

6  Δημιουργία επιφανειακών χαρακτήρων που επιζητούν τη προσωρινή ευχαρίστηση και στερούνται κάθε ανιδιοτελούς ιδεολογίας.  Απανθρωποίηση μέσω της οικειοποίησης με τα φαινόμενα βίας και σαδιακή υποτίμηση ή και γελοιοποίηση της ανθρώπινης ευαισθησίας.

7  Το σώμα αποτελείται από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν και τον υπόλοιπο φυσικό κόσμο.  Τη ψυχή, η οποία χωρίζεται στο λογικό, το θυμοειδές και το επιθυμητό.

8  Το λογικό μέρος δέχεται τα αδιάκοπα «πυρά» των φτηνών εκπομπών που κατακλύζουν το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα.  Το θυμοειδές συνεχώς περιρίζεται λόγω της εξοικείωσης μας με την βία και την σταδιακή απόρριψη του συναισθηματισμού.  Το επιθυμητό έχει διογκωθεί, σε σημείο όμως που κρίνεται επικίνδυνο για την κοινωνία.

9  Όντα(ή μάλλον μηχανές) μονοδιάστατα που επικεντρώνονται αποκλειστικά στην επιβίωση τους και εξασφάλιση του προσωπικού τους συμφέροντος.

10 Άνθιση της συλλογικότητας και του αμοιβαίου σεβασμού. Στροφή στις αντιλήψεις και τις ηθικές αξίες που χαρακτήριζαν την κοινωνία μας στο παρελθόν. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΟΡΟΥ


Κατέβασμα ppt " 1999(;) ο Thomas Anderson, ή Neo ψάχνει απαντήσεις σχετικά με το λεγόμενο “Matrix”.  Έρχεται σε επαφή με τον Μορφέα και καταφέρνει να αποδράσει από."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google