Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ποια είναι η αιτία που προκαλεί τη μεταβολή της ταχύτητας των σωμάτων; Είναι η δύναμη που ασκείται σε αυτά.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ποια είναι η αιτία που προκαλεί τη μεταβολή της ταχύτητας των σωμάτων; Είναι η δύναμη που ασκείται σε αυτά."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ποια είναι η αιτία που προκαλεί τη μεταβολή της ταχύτητας των σωμάτων; Είναι η δύναμη που ασκείται σε αυτά

2 0 Ισαάκ Νεύτων διατύπωσε τους τρεις νόμους για την κίνηση των σωμάτων που αποτελούν τις βασικές αρχές για τη σύγχρονη φυσική

3 Πως συνδέεται η δύναμη με τη μεταβολή της ταχύτητας; Όσο μεγαλύτερη είναι η δύναμη που ασκείται σ' ένα σώμα που έχει ορισμένη μάζα, τόσο πιο γρήγορα μεταβάλλεται η ταχύτητα του. "2ος Νόμος του Νεύτωνα για την κίνηση"

4 Με ποιο τρόπο συνδέεται η μάζα με τη μεταβολή της ταχύτητας; Όσο μεγαλύτερη είναι η μάζα ενός σώματος, τόσο δυσκολότερα μπορεί να μεταβληθεί η ταχύτητα του.

5 Πως συνδέονται η μάζα ενός σώματος με την αδράνεια που αυτό παρουσιάζει; Η μάζα ενός σώματος είναι το μέτρο της αδράνειας του, δηλαδή της αντίστασης που αυτό παρουσιάζει στη μεταβολή της κινητικής του κατάστασης

6 μεγάλη μάζα  μεγάλη αδράνεια  μεγάλη αντίσταση  μικρή μεταβολή στην ταχύτητα (για δεδομένη δύναμη)

7 Η μάζα ενός σώματος είναι το μέτρο της αδράνειας του, δηλαδή της αντίστασης που παρουσιάζει το σώμα στη μεταβολή της κινητικής του κατάστασης.

8 Μάζα και Βάρος Στην καθημερινή μας ζωή οι έννοιες της μάζας και του βάρους συγχέονται.

9 Ποιες είναι οι βασικές διαφορές μάζας και βάρους;

10 Η μάζα και το βάρος ενός σώματος συνδέονται μέσω ενός μεγέθους που ονομάζεται επιτάχυνση της βαρύτητας (g) και μεταβάλλεται από τόπο σε τόπο. Ισχύει : w = m g g = 9,8 m/s 2. Τι είναι η επιτάχυνση της βαρύτητας (g);


Κατέβασμα ppt "Ποια είναι η αιτία που προκαλεί τη μεταβολή της ταχύτητας των σωμάτων; Είναι η δύναμη που ασκείται σε αυτά."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google