Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ

2 ΚΥΡΙΑ MΕΡΗ ΤΟΥ Η.Υ. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ ΚΥΡΙΑ ΜΝΗΜΗ ΒΟΗΘΗΤΙΚΗ ΜΝΗΜΗ
ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΣΟΔΟΥ / ΕΞΟΔΟΥ

3 ΚΥΡΙΑ MΕΡΗ ΤΟΥ Η.Υ.

4 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ
Εδώ γίνεται η επεξεργασία των δεδομένων με βάση πάντα τις εντολές του προγράμματος ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΔΥΟ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΟΝΑΔΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΜΟΝΑΔΑ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ

5 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΤΥΠΟΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΩΝ: RISC Reduced Instruction Set Computing CISC Complex Instruction Set Computing

6 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ

7 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΜΟΝΑΔΑ ΕΛΕΓΧΟΥ Το τμήμα αύτο συντονίζει τη λειτουργία ολόκληρης της μηχανής Ερμηνεύει τις οδηγίες που δέχεται από το λειτουργικό σύστημα και δίνει τις κατάλληλες εντολές στις υπόλοιπες μονάδες του Η.Υ.

8 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΜΟΝΑΔΑ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ Το τμήμα αύτο είναι υπεύθυνο για τις αριθμητικές πράξεις (πρόσθεση, αφαίρεση, πολλαπλασιασμό και διαίρεση ) , αλλά και για τις λογικές λειτουργιές (σύγκριση δεδομένων )

9 ΜΝΗΜΗ Η Μνήμη είναι ένα βασικό μέρος του Ηλεκτρονικού Υπολογιστή
Υπάρχουν πολλά είδη μνήμης όπως : Μνήμη RAM Μνήμη ROM Μνήμη PROM Μνήμη EPROM Μνήμη FLASH

10 ΜΝΗΜΗ RAM Η κύρια μνήμη RAM είναι προσωρινός αποθηκευτικός χώρος Η κάθε θέση μνήμης χαρακτηρίζεται από μία μοναδική διεύθυνση και αποθηκεύει μία σειρά από δυαδικά ψηφία.

11 ΜΝΗΜΗ ROM Η αναγνώσιμη μόνο μνήμη περιέχει προγράμματα που δεν χάνονται με την διακοπή της τροφοδοσίας του Ηλεκτρονικού Υπολογιστή με ηλεκτρικό ρεύμα. Το περιεχόμενο της μνήμης εγγράφεται απο την κατασκευάστρια εταιρεία και δεν μπόρει να αλλάξει.

12 ΜΝΗΜΗ PROM Η προγραμματιζόμενη αναγνώσιμη μόνο μνήμη περιέχει προγράμματα που δεν χάνονται με την διακοπή της τροφοδοσίας του Ηλεκτρονικού Υπολογιστή με ηλεκτρικό ρεύμα. Την εγγραφή δεν την κάνει η κατασκευάστρια εταιρεία αλλα ο πελάτης με ειδική συσκευή.

13 ΜΝΗΜΗ EPROM Είδος προγραμματιζόμενης αναγνώσιμης μόνο μνήμης της οποίας το περιεχόμενο μπορεί να διαγραφή με ηλεκτρονικό τρόπο η με τη χρήση υπεριωδών ακτίνων.

14 ΜΝΗΜΗ FLASH Η μνήμη FLASH έχει τις ίδιες ιδιότητες με τη μνήμη EPROM. Η μόνη διαφορά τους είναι ότι στη μνήμη FLASH μπορεί να διαγραφεί και να ξαναγραφεί μόνο μέρος του προγράμματος.

15 ΒΟΗΘΗΤΙΚΗ ΜΝΗΜΗ Είναι ο μόνιμος αποθηκευτικός χώρος προγραμμάτων, δεδομένων και πληροφοριών.

16 ΒΟΗΘΗΤΙΚΗ ΜΝΗΜΗ Σκληρός Δίσκος Μαλακός Δίσκος Ψηφιακός Δίσκος
Μαγνητική Ταινία

17 ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ Η επιφάνεια των σκληρών δίσκων είναι μεταλλική , επικαλυμμένη με μαγνητικό υλικό. Η χωρητικότητα του σκληρού δίσκου είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή της μαγνητικής δισκέτας.

18 ΜΑΛΑΚΟΣ ΔΙΣΚΟΣ Η μαγνητική δισκέτα είναι το μέσο με τη μικρότερη χωρητικότητα. Χρησιμοποιούνται κυρίως για τη μεταφορά μικρού όγκου δεδομένων και λογισμικού.

19 ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΔΙΣΚΟΣ Πρόκειται για δίσκο τελευταίας τεχνολογίας ο οποίος είναι καλυμμένος με ένα υλικό ευαίσθητο στη θερμοκρασία πάνω στο οποίο μπορούν να αποθηκευτούν δεδομένα με την χρήση ακτίνων λέιζερ.

20 ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ Η μαγνητική ταινία είναι μέσο βοηθητικής μνήμης μεγάλης χωρητικότητας. Η ταινία είναι κατασκευασμένη από πλαστικό φίλμ και καλυμμένη με ειδικό μαγνητικό υλικό.

21 ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΣΟΔΟΥ - ΕΞΟΔΟΥ
ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΕΞΟΔΟΥ Οι μονάδες εισόδου μετατρέπουν τα δεδομένα σε ψηφιακή μορφή που είναι κατανοήτη απο τον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή. Οι μονάδες εξόδου μετατρέπουν τις ψηφιακές πληροφορίες σε μορφή κατανοητή από τον άνθρωπο.

22 ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΣΟΔΟΥ Πληκτρολόγιο Ποντίκι Χειρηστήριο Σαρωτής Οθόνη επαφής

23 ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΞΟΔΟΥ Οθόνη Εκτυπωτής Σχεδιογράφος Ηχεία

24 ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ Κρουστική Εκτύπωση Μη Κρουστική Εκτύπωση Χαρακτήρων
Μαργαρίτας Αλυσίδας Μη Κρουστική Εκτύπωση Θερμικός INK - JET LASER

25 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Είναι μια ομάδα από προγράμματα που ελέγχουν και διαχειρίζονται το Λογισμικό και τον Υλικό εξοπλισμό του Ηλεκτρονικού Υπολογιστή.

26 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ DOS WIN 95 / 98 WIN NT UNIX LINUX

27 ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ Το BIT είναι η μικρότερη μονάδα χωρητικότητας.
8 BIT αντοιστιχούν με 1 BYTE (ψηφιολέξη) Στην Πληροφορική χρησιμοποιούμε πολλαπλάσια αυτής της μονάδας. KILOBYTE (KB) MEGABYTE (MB) GIGABYTE (GB)

28 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Είναι η επιστήμη η οποία περιλαμβάνει τις τεχνολογικές έννοιες και διαδικασίες που σχετίζονται με την διάδοση και χρήση πληροφοριών.

29 ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ Όλα τα προγράμματα σε ένα Ηλεκτρονικό Υπολογιστή ονομάζονται λογισμικό.

30 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ
Είναι μια αυτόματη συσκεύη που δέχεται φυλάσει , επεξεργάζεται και επαναφέρει πληροφορίες βάση προκαθορισμένων εντολών.

31 ΜΕΡΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ

32 ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΣΟΔΟΥ

33 ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ

34 ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΞΟΔΟΥ

35 ΕΚΤΥΠΩΤΗΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ

36 ΕΚΤΥΠΩΤΗΣ LASER

37 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ


Κατέβασμα ppt "Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google