Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Enterprise and Industry Directorate General

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Enterprise and Industry Directorate General"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Enterprise and Industry Directorate General
ERASMUS for Young Entrepreneurs Πρόγραμμα, οφέλη & λειτουργία Προώθηση της Επιχειρηματικότητας Λεμεσός, 5 Δεκεμβρίου 2014 Χρίστος Νικολαΐδης Υπεύθυνος Erasmus for Young Entrepreneurs

2 Ποιοι Είμαστε ; DekaPlus Business Services
Εταιρεία Συμβουλευτικών Υπηρεσιών στους τομείς: - Εφοδιαστικής Αλυσίδας, - Ανάπτυξη Συστημάτων Ανθρώπινου Δυναμικού και Διαχείρισης Διεύθυνσης Ποιότητας (ISO 9001/22000/14001 κλπ) Συμβλημένες Εταιρείες - DekaPlus Travel (Εκπαιδευτικός Τουρισμός) - ΙΗΕ (Σχολή Επαγγελματικής Κατάκρισης στη Φιλοξενία)

3 Erasmus για νέους Επιχειρηματίες Περί τίνος πρόκειται;
“.. ένα πρόγραμμα διασυνοριακής ανταλλαγής που βοηθά φιλόδοξους νέους που είτε μόλις έχουν γίνει ή θέλουν μελλοντικά να γίνουν επιχειρηματίες να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες για να ξεκινήσουν και/ ή να διευθύνουν με επιτυχία μία μικρή επιχείρηση στην Ευρώπη..”

4 Αντικειμενικός σκοπός
Ενίσχυση της: Επιχειρηματικότητας Διεθνοποίησης Ανταγωνιστικότητας των «start-up» επιχειρήσεων αλλά και των νέων ΜΜΕ στην Ε.Ε.

5 Βασικοί πρωταγωνιστές
Επωφελούμενοι: Νέοι Επιχειρηματίες [ΝΕ] άτομα που σχεδιάζουν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση ή άτομα που την έχουν ξεκινήσει ήδη εντός της τελευταίας τριετίας Επιχειρηματίες Υποδοχής [ΗΕ] έμπειροι επιχειρηματίες οι οποίοι είναι ιδιοκτήτες ή διευθυντές μιας ΜΜΕ σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ. Υποστηρικτικοί φορείς: Ενδιάμεσοι οργανισμοί – Intermediary Organisations (IO) DekaPlus Business Services (Ενδιάμεσος Οργανισμός Κύπρου) Γραφείο Υποστήριξης - Support Office Ευρωπαϊκή Επιτροπή - European Commission 5 5

6 Ο ρόλος της DekaPlus ως ενδιάμεσου οργανισμού
Η παροχή πρακτικής και οικονομικής υποστήριξης στους ΝΕ. H υποστήριξη και η καθοδήγηση όλων των ενδιαφερομένων. Η συλλογή και η αξιολόγηση όλων των αιτήσεων. Η προώθηση του προγράμματος σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. Η διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων για τη προβολή και την ανάπτυξη του προγράμματος.

7 Φιλοσοφία Νέοι επιχειρηματίες «ταξιδεύουν» σε ένα έμπειρο επιχειρηματία άλλης χώρας της ΕΕ και «δουλεύουν» μαζί του για χρονικό διάστημα από 1 έως 6 μήνες. Το «ταίριασμα» των νέων επιχειρηματιών με τους επιχειρηματίες υποδοχής πραγματοποιείται με τη βοήθεια του ενδιάμεσου οργανισμού. Στόχος είναι να βοηθηθούν νέοι επιχειρηματίες στο να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες για την ίδρυση και τη λειτουργία μιας ΜΜΕ.

8 Πως λειτουργεί; Βήμα 1ο: Αίτηση (ηλεκτρονικά)
Βήμα 2ο: «Ταίριασμα» μεταξύ ΝΕ & HE Βήμα 3ο: Δέσμευση και προετοιμασία Βήμα 4ο: Στάδιο εφαρμογής

9 Βήμα 1ο: Ηλεκτρονική αίτηση Αίτηση NE, Έλεγχος αίτησης από IO,
HE IO ΕO NE

10 Ταίριασμα ΝΕ & HE με τη βοήθεια των 2 IO
Βήμα 2ο: «Ταίριασμα» Ταίριασμα ΝΕ & HE με τη βοήθεια των 2 IO Βήμα 3ο: Δέσμευση και προετοιμασία HE, NE και οι IO υπογράφουν τα έγγραφα, Ο NE ενημερώνεται σχετικά με τη χώρα υποδοχής, Ο NE λαμβάνει την επιδότηση IO HE IO NE

11 Βήμα 4ο: διαμονή στο εξωτερικό Διάρκεια: 1-6 μήνες,
Υποστήριξη από τον ΙΟ του ΗΕ στο ΝΕ, Έκθεση αναφοράς για την ανταλλαγή NE HE IO IO

12 Οφέλη για τους Νέους Επιχειρηματίες (NE)
Να κερδίσουν από την επαφή τους σε ένα νέο επιχειρηματικό περιβάλλον και μια διαφορετική κουλτούρα, Να αναπτύξουν διεθνείς συνεργασίες και να αποκτήσουν γνώση των ξένων αγορών, Να μάθουν για την εσωτερική αγορά της ΕΕ αλλά και του νομοθετικού πλαισίου που ισχύει σε μια άλλη χώρα της ΕΕ, Να επωφεληθούν από την επιχορήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα έξοδα ταξιδιού και διαμονής αλλά και πρακτικής βοήθειας κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο εξωτερικό.

13 Οφέλη για τους Επιχειρηματίες Υποδοχής (HE)
Να επωφεληθούν από τη φιλοξενία ενός νέου άτομου στην επιχείρηση χωρίς καμία απολύτως επιβάρυνση Να έχουν πρόσβαση σε νέες δεξιότητες και καινοτόμο γνώση που παρέχονται από το νέο επιχειρηματία, Να επωφεληθούν από τις αυξανόμενες ευκαιρίες διεθνοποίησης της επιχείρησης τους και άμεσης επιχειρηματικής συνεργασίας με το νέο επιχειρηματία της άλλης χώρας, Να ευχαριστηθούν από την ανάληψη πρωτοβουλιών «mentoring» για πιθανούς νέους επιχειρηματίες, Να συμμετάσχουν σε ένα μοναδικό πρόγραμμα με ισχυρή φήμη το οποίο θα αυξήσει τη διαφάνεια και το γόητρο της επιχείρησής τους.

14 Στατιστικά (Ιανουάριος, 2014)
Υποβλήθηκαν 7947 αιτήσεις και για τους 5 κύκλους λειτουργίας του προγράμματος

15

16

17 Βασικά επιτεύγματα Περισσότερα “start-ups“
Μείωση του βαθμού αποτυχίας νέων επιχειρήσεων Μεγαλύτερος αριθμός επιχειρήσεων που διεθνοποιούνται Δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας

18 Πληροφορίες & επικοινωνία
Erasmus for Young Entrepreneurs – πληροφορίες & συμμετοχή DekaPlus Business Services Τηλ /

19 Σας ευχαριστώ για τη προσοχή σας !!!
Χρίστος Νικολαΐδης Συντονιστής προγράμματος DekaPlus Business Services


Κατέβασμα ppt "Enterprise and Industry Directorate General"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google