Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Λίγα λόγια για την Κεφαλονιά Πετανοί Ιστορία των Πετανών

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Λίγα λόγια για την Κεφαλονιά Πετανοί Ιστορία των Πετανών"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Λίγα λόγια για την Κεφαλονιά Πετανοί Ιστορία των Πετανών
Αξιοθέατα Φωτογραφίες ΤΕΛΟΣ

2 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ.1
Κοινωνία Στην Κεφαλονιά ισχύει η ακόλουθη κοινωνική διάρθρωση: ευγενείς ,αστοί ,λαός. Συχνά προκαλούνται ταραχές λόγω των αυθαιρεσιών των ευγενών έναντι της βενετικής αρχής και της καταπίεσης που ασκούν στους χωρικούς, ενώ διενέξεις ανάμεσα σε ευγενείς και αστούς (εμπόρους, βιοτέχνες) προκαλούσε ο αποκλεισμός των δεύτερων από το Συμβούλιο του νησιού, συμμετοχή στο οποίο είχαν μόνο οι νόμιμοι ευγενείς. Οι διενέξεις τερματίστηκαν στα τέλη του 17ου αιώνα, όταν αποφασίστηκε οι αστοί να γίνονται δεκτοί στο Συμβούλιο. Σε ό,τι αφορά τη λαϊκή τάξη από τις αρχές του 17ου αιώνα αρχίζει να ζητά πολιτικά δικαιώματα και κυρίως την δυνατότητα σύνταξης και αποστολής αιτημάτων προς την Βενετία. Σε ό,τι αφορά την εκκλησιαστική πολιτική της Βενετίας, η τελευταία ιδρύει την Καθολική Επισκοπή Κεφαλληνίας και Ζακύνθου.

3 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ.2
Οικονομία Η Βενετία συγκροτεί στα Επτάνησα πέντε οικονομικές περιφέρειες με χωριστά δημόσια ταμεία. Η Κεφαλονιά μαζί με την Ιθάκη αποτελούσε μία ξεχωριστή οικονομική περιφέρεια και κύρια μεριμνά της ήταν η απρόσκοπτη συλλογή των φόρων. Παράλληλα λαμβάνει μέτρα ενίσχυσης της κτηνοτροφίας και της γεωργίας και αποδίδει ιδιαίτερο βάρος στην καλλιέργεια της ελιάς, για να μειωθεί η εισαγωγή λαδιού στο νησί. Σταθμός στην οικονομική ιστορία της Κεφαλονιάς αποτελεί η απόφαση της Βενετίας να καταστήσει τη σταφίδα μονοκαλλιέργεια, γεγονός που οδήγησε σε μείωση της παραγωγής σιτηρών και δημητριακών και προκάλεσε προβλήματα επιβίωσης στο νησί Σε ό,τι αφορά τη ναυτιλία, παρατηρείται αξιόλογη ναυτιλιακή και εμπορική δραστηριότητα, η οποία ενισχύεται την εποχή της μονοκαλλιέργειας

4 ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ-ΠΕΤΑΝΟΙ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΝΟΥΣ
Η περίφημη παραλία Πετανοί βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της Παλικής. Ακολουθώντας τη διαδρομή Ληξούρι-Μονοπωλάτα-Αγία Θέκλη-Βιλατώρια θα αγναντέψετε από ψηλά μια εικόνα ασύλληπτης ομορφιάς που αιχμαλωτίζει κάθε φαντασία. Κατηφορίζοντας προς την παραλία η συγκίνηση κυριαρχεί καθώς το όλο θέαμα γίνεται περισσότερο αποκαλυπτικό και συναρπαστικό.

5 ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ-ΠΕΤΑΝΟΙ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΝΟΥΣ
Η ηρεμία και η γαλήνη της αμμουδιάς με την άσπρη άμμο, τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά και η κάθε είδους άνεση και φροντίδα για ευχάριστη διαμονή και διατροφή που παρέχει η άρτια οργάνωση της παραλίας, σίγουρα θα σας μαγέψουν! Η ονομασία Πετανοί προέρχεται κατά πάσα πιθανότητα από την ομηρική λέξη εΠηΕΤΑΝΟΙ που σημαίνει περιοχή με άφθονα νερά όλη τη διάρκεια του έτους.

6 ΠΕΤΑΝΟΙ Κάθε μεριά της θάλασσας κάθε της γης κομμάτι
Κάθε μεριά της θάλασσας κάθε της γης κομμάτι οι μακρυνές οι ριζαμιές τα κούφαλα, τα σπήλια σαν όλα να εζωντάνευαν να έβγαλαν όλα αντάμα με χίλιες διάφορες φωνές. και με παιγνίδια χίλια ενός γλυκύτατου σκοπού το μαγεμένο θάμα.

7 ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ.1 Σπήλαιο Δρογκαράτη:  αποτελείται από δύο επιμέρους σπήλαια, το ένα από τα οποία  πρέπει κάποτε να αποτελούσε επέκταση του κύριου σπηλαίου. Το επισκέψιμο μέρος του σπηλαίου αποτελείται από μια μεγάλη αίθουσα μήκους περίπου 100 μέτρων. Χωρίζεται στα δύο από μια μεγάλη μάζα πετρωμάτων που πιθανολογείται ότι έχουν αποκολληθεί πριν πολλούς αιώνες από την οροφή του σπηλαίου. Αυτά τα πετρώματα δημιουργούν μια φυσική σκηνή διακοσμημένη με πολύχρωμους σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Το σπήλαιο διαθέτει άριστη ακουστική και χρησιμοποιείται για διεξαγωγή συναυλιών

8 ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ.2 Κάστρο Αγίου Γεωργίου: χτισμένο στην κορυφή ενός λόφου πάνω από 300μ , το κάστρο οχυρώθηκε αρχικά κατά την εποχή του Βυζαντίου. Το 1500 κατακτήθηκε από τους ενετούς που στο 1504 ξεκίνησαν το χτίσιμο του εξωτερικών τειχών. Στη διάρκεια της ενετοκρατίας το Κάστρο, εκτός από έδρα του ενετού κυβερνήτη,  αποτελούσε και καταφύγιο των κατοίκων σε περίπτωση κινδύνου. Αυτό συνέβαλε στην σταδιακή αύξηση του πληθυσμού εντός των τειχών κάποια στιγμή έφτασε Οι περισσότεροι από τους κατοίκους του Κάστρου ασχολούνταν με την επεξεργασία δέρματος. Το Κάστρο άρχισε να χάνει την αίγλη του μετά το 1857 όταν η έδρα μεταφέρθηκε στο Αργοστόλι που έγινε από τότε η πρωτεύουσα του νησιού.  . Το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου προσφέρει πανοραμική θέα προς την πεδιάδα της Λειβαθούς και τη Ζάκυνθο.

9 ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

10 ΤΕΛΟΣ Όνομα Επίθετο 4/3/2009 ΑΤ’4


Κατέβασμα ppt "ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Λίγα λόγια για την Κεφαλονιά Πετανοί Ιστορία των Πετανών"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google