Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Δημοτικό Σχολείο Μενιδίου Αμφιλοχίας Σχ. Έτος: 2012 – 13 Μαθηματικά ΣΤ΄: ¨Εκτιμώ το ποσοστό¨ Υπεύθυνος τάξης: Γεωργακόπουλος Ανδρέας Στον Γιώργο και στην.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Δημοτικό Σχολείο Μενιδίου Αμφιλοχίας Σχ. Έτος: 2012 – 13 Μαθηματικά ΣΤ΄: ¨Εκτιμώ το ποσοστό¨ Υπεύθυνος τάξης: Γεωργακόπουλος Ανδρέας Στον Γιώργο και στην."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Δημοτικό Σχολείο Μενιδίου Αμφιλοχίας Σχ. Έτος: 2012 – 13 Μαθηματικά ΣΤ΄: ¨Εκτιμώ το ποσοστό¨ Υπεύθυνος τάξης: Γεωργακόπουλος Ανδρέας Στον Γιώργο και στην Μαρία τους αρέσει πολύ το άθλημα της τοξοβολίας. Μια μέρα πριν τους αγώνες, έφεραν τα εξής αποτελέσματα. Η Μαρία σε 20 προσπάθειες πέτυχε τον στόχο 15 φορές και ο Γιώργος σε 25 προσπάθειες πέτυχε τον στόχο 18 φορές. Ο Γιώργος είπε τότε στην Μαρία πως αν έχει την ίδια ευστοχία αύριο στους αγώνες σίγουρα θα την κερδίσει. Συμφωνείτε με τον Γιώργο;

2  Με την πρώτη ματιά κάποιος θα συμφωνούσε με τον Γιώργο, αφού είχε πετύχει τον στόχο 3 φορές περισσότερες από την Μαρία.  Η Μαρία έκανε 20 προσπάθειες και ο Γιώργος 25.

3  Η Μαρία λοιπόν έχει μεγαλύτερο ποσοστό στα 100 επιτυχίας από τον Γιώργο.  Αν έκανε 100 προσπάθειες με την ίδια ευστοχία, θα χτυπούσε τον στόχο 75 φορές, ενώ ο Γιώργος 72. Μέρος Όλο το ποσό Για μικρό μέρος ενός μεγάλου ποσού χρησιμοποιούμε κλάσμα με παρονομαστή το 1.000 και το λέμε ποσοστό στα χίλια ‰.

4  Να πείτε τι σημαίνει: Στις εξετάσεις πέτυχε το 75% των μαθητών. Οι μισθοί έχουν μειωθεί 35% φέτος. Το πρόβλημα το έλυσε το 100% των μαθητών. Οι ελιές φέτος είχαν απόδοση σε λάδι 12%. Στις εκλογές ψήφισε το 65% των ψηφοφόρων. Οι πωλήσεις αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 35%. Ο πληθυσμός την τελευταία δεκαετία είχε αύξηση 3%. Οι εξαγωγές το τελευταίο τρίμηνο αυξήθηκαν 8%

5  Να γράψετε με ποσοστό στα εκατό (%) Τα 9/10 του βάρους του αίματός μας είναι νερό. Τα 3/4 της επιφάνειας της γης σκεπάζονται από θάλασσα. Τα 2/5 ενός δρόμου έχουν άσφαλτο. Τα 12/20 του βουνού έχουν χαρακτηριστεί καταφύγιο άγριων ζώων. Το 1/50 του βάρους της πατάτας είναι λευκώματα. Το 1/5 του όγκου του ατμοσφαιρικού αέρα είναι οξυγόνο.


Κατέβασμα ppt "Δημοτικό Σχολείο Μενιδίου Αμφιλοχίας Σχ. Έτος: 2012 – 13 Μαθηματικά ΣΤ΄: ¨Εκτιμώ το ποσοστό¨ Υπεύθυνος τάξης: Γεωργακόπουλος Ανδρέας Στον Γιώργο και στην."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google