Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Δομήνικος Θεοτοκόπουλος Ell Greco. Ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος ή αλλιώς El Greco (Ο Έλληνας),γεννήθηκε το 1541 στην Κρήτη και πέθανε το 1614, στο Τολέδο,

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Δομήνικος Θεοτοκόπουλος Ell Greco. Ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος ή αλλιώς El Greco (Ο Έλληνας),γεννήθηκε το 1541 στην Κρήτη και πέθανε το 1614, στο Τολέδο,"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Δομήνικος Θεοτοκόπουλος Ell Greco

2 Ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος ή αλλιώς El Greco (Ο Έλληνας),γεννήθηκε το 1541 στην Κρήτη και πέθανε το 1614, στο Τολέδο, της Ισπανίας. (Ο Έλληνας),γεννήθηκε το 1541 στην Κρήτη και πέθανε το 1614, στο Τολέδο, της Ισπανίας.

3 Ήταν ζωγράφος της Αναγέννησης, γλύπτης και αρχιτέκτονας.

4 Εκπαιδεύτηκε αρχικά ως αγιογράφος στην Κρήτη και αργότερα ταξίδεψε στην Βενετία. Στη διάρκεια του 20 ου αιώνα ανα- γνωρίστηκε ως πρόδρομος της μοντέρνας τέχνης.

5 Το μουσείο του Ελ Γκρέκο στην Κρήτη, λειτουργεί από το 1998 με αντίγραφα έργων του μεγάλου ζωγράφου καθώς και φωτογραφικό υλικό από τον ερχομό των καθηγητών του Πανεπι- στημίου του Βαλιαδολίδ της Ισπανίας το 1934 και τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου στο Φόδελε το 1964.

6  Η Κοίμηση της Παναγίας των ψαριανών και η ταφή του κόμη του Οργάθ

7 Η Ανάληψη της Παναγίας Το μαρτύριο του Αγίου Μαυρίκιου

8  www.wikipedia.org www.wikipedia.org  www.googleεικόνες.gr www.googleεικόνες.gr

9


Κατέβασμα ppt "Δομήνικος Θεοτοκόπουλος Ell Greco. Ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος ή αλλιώς El Greco (Ο Έλληνας),γεννήθηκε το 1541 στην Κρήτη και πέθανε το 1614, στο Τολέδο,"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google