Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΘΕΟΦΙΛΟ Σ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ (1) ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ (2) ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΕΛΟΣ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ (3)

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΘΕΟΦΙΛΟ Σ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ (1) ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ (2) ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΕΛΟΣ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ (3)"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΘΕΟΦΙΛΟ Σ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ (1) ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ (2) ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΕΛΟΣ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ (3)

3 Ο Θεόφιλος Χατζημιχαήλ ή Θεόφιλος Κεφαλάς γεννήθηκε το 1870 στην Βόρεια Λέσβου και πέθανε 22 Μαρτίου 1934 στην Βόρεια Λέσβου. Ήταν λαϊκός ζωγράφος της νεοελληνικής τέχνης. Όλοι οι πίνακές του εικονίζουν την λαϊκή ελληνική παράδοση και ιστορία. Σε μικρή ηλικία έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ζωγραφική για αυτό διδάχτηκε από στον παππού του που ήταν αγιογράφος.

4 Όταν ήταν δεκαοκτώ έφυγε από την Μυτιλήνη και εργάστηκε ως θυροφύλακας στο Ελληνικό Προξενείο της Σμύρνης. Το 1897 πήγε στον Βόλο, αναζητώντας δουλειά ζωγραφίζοντας σε σπίτια και μαγαζιά της περιοχής. Εκτός από ζωγράφος ο Θεόφιλος συμμετείχε στην διοργάνωση λαϊκών θεατρικών παραστάσεων στις εθνικές γιορτές και την περίοδο της Αποκριάς.

5 Το 1927 επέστρεψε στη Μυτιλήνη γιατί στον Βόλο έγινε ένα επεισόδιο σε ένα καφενείο, όταν κάποιος για να διασκεδάσει τους παρευρισκόμενους έριξε τον Θεόφιλο από μία σκάλα όπου ήταν ανεβασμένος και ζωγράφιζε. Ζωγράφιζε αρκετές τοιχογραφίες σε χωριά με αμοιβής συνήθως ένα πιάτο φαγητό και λίγο κρασί. Αρκετά έργα του έχουν καταστραφεί.

6

7 el.wikipedia.org www.googleimages.com

8


Κατέβασμα ppt "ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΘΕΟΦΙΛΟ Σ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ (1) ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ (2) ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΕΛΟΣ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ (3)"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google