Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σάντρο Μποτιστέλι Ο Αλεσσάντρο ντι Μαριάνο Φιλιπέπι γεννήθηκε το 1445-1510, γνωστός περισσότερο ως Σάντρο Μποτιτσέλλι, ήταν διακεκριμένος Ιταλός ζωγράφος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σάντρο Μποτιστέλι Ο Αλεσσάντρο ντι Μαριάνο Φιλιπέπι γεννήθηκε το 1445-1510, γνωστός περισσότερο ως Σάντρο Μποτιτσέλλι, ήταν διακεκριμένος Ιταλός ζωγράφος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Σάντρο Μποτιστέλι Ο Αλεσσάντρο ντι Μαριάνο Φιλιπέπι γεννήθηκε το , γνωστός περισσότερο ως Σάντρο Μποτιτσέλλι, ήταν διακεκριμένος Ιταλός ζωγράφος της αναγέννησης. Αποτέλεσε έναν από τους πιο γνωστούς και επιτυχημένους καλλιτέχνες της εποχής του, του οποίου η φήμη άρχισε να εξανεμίζεται κατά τις αρχές του 16ου αιώνα, όταν οι φιλοσοφικές ιδέες που διαπερνούσαν τους πίνακές του άρχισαν να εκτοπίζονται. Το ενδιαφέρον για το έργο του, αναθερμάνθηκε στα μέσα του 19ου αιώνα, αποκτώντας τη θέση και την αναγνώριση που κατέχει μέχρι σήμερα.

2 Λεονάρντο Ντα Βιντσι Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι γεννήθηκε το και ήταν Ιταλός αρχιτέκτονας, ζωγράφος, γλύπτης, μουσικός, εφευρέτης, μηχανικός, ανατόμος, γεωμέτρης και επιστήμονας που έζησε την περίοδο της Αναγέννησης. Θεωρείται αρχετυπική μορφή του Αναγεννησιακού Ουμανιστή, του Αναγεννησιακού καλλιτέχνη, Homo Universalis και μια ιδιοφυής προσωπικότητα. Μεταξύ των πιο διάσημων έργων του βρίσκονται η Μόνα Λίζα και ο Μυστικός Δείπνος. Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι, υπήρξε ακόμα σημαντικός εφευρέτης και επιστήμονας, με σημαντική συνεισφορά στην ανατομία, και την αστρονομία.

3 Μιχαήλ Άγγελος Ο Μικελάντζελο ντι Λοντοβίκο Μπουοναρότι Σιμόνι, γεννήθηκε το , γνωστός περισσότερο ως Μιχαήλ Άγγελος, ήταν γλύπτης, ζωγράφος, αρχιτέκτονας και ποιητής της Αναγέννησης. Σήμερα αναγνωρίζεται ως ένας από τους σπουδαιότερους δημιουργούς στην ιστορία της τέχνης. Υπήρξε ο μοναδικός καλλιτέχνης της εποχής, του οποίου η βιογραφία εκδόθηκε πριν το θάνατό του, στους Βίους του Τζόρτζιο Βαζάρι, ο οποίος επέλεξε να τον τοποθετήσει στην κορυφή των καλλιτεχνών, χρησιμοποιώντας για τον Μιχαήλ Άγγελο το προσωνύμιο ο θεϊκός. Στα δημοφιλέστερα έργα του ανήκουν οι νωπογραφίες που φιλοτέχνησε για το Παπικό παρεκκλήσιο του Βατικανού, το άγαλμα του Δαβίδ και η Πιετά στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου, στη Ρώμη.

4 Ραφαήλ O Ραφαήλ ή Ραφαέλο Σάντσιο γεννήθηκε το και ήταν Ιταλός ζωγράφος και αρχιτέκτονας της ύστερης Αναγέννησης. Υπήρξε ένας από τους επιφανέστερους καλλιτέχνες της εποχής του, του οποίου η φήμη και η αξία υπήρξαν ανάλογες με εκείνες του Μιχαήλ Άγγελου και του Λεονάρντο ντα Βίντσι. Γεννήθηκε στο Ουρμπίνο και μαθήτευσε αρχικά στο πλευρό του πατέρα του, Τζιοβάνι Σάντι, και αργότερα εκπαιδεύτηκε στο εργαστήριο του Περουτζίνο. Παράλληλα, ήρθε νωρίς σε επαφή με κύκλους μορφωμένων ουμανιστών.

5 Έρασμος Ο Νεζιντέριους Έρασμους Ροτεροντάμους γνωστός στα ελληνικά ως Έρασμος. Γεννήθηκε το 1466 – 1536 και ήταν διακεκριμένος Ολλανδός ανθρωπιστής και θεολόγος. Ο Έρασμος ήταν κλασικός λόγιος που έγραψε σε «καθαρή» λατινική γλώσσα.

6 Ουίλιαμ Σαίξπηρ * Βασιλιάς Ιωάννης * Ριχάρδος ο Β' * Ερρίκος ο Δ' (πρώτο μέρος) * Ερρίκος ο Δ' (δέυτερο μέρος) * Ερρίκος ο Ε' * Ερρίκος ο Στ' (πρώτο μέρος) * Ερρίκος ο Στ' (δεύτερο μέρος) * Ερρίκος ο Στ' (τρίτο μέρος) * Ριχάρδος ο Γ' * Ερρίκος ο Η' * Τρωίλος και Χρυσηίδα * Κοριολανός * Τίτος Ανδρόνικος * Ρωμαίος και Ιουλιέτα * Τίμων ο Αθηναίος * Ιούλιος Καίσαρας * Μάκβεθ * Άμλετ * Βασιλιάς Ληρ * Οθέλλος * Αντώνιος και Κλεοπάτρα * Κυμβελίνος (λογίζεται σήμερα ως κωμωδία) o Αφροδίτη και Άδωνις o Ο βιασμός της Λουκρητίας o Ο περιπαθής προσκυνητής o Ο φοίνικας και η τρυγόνα o Το παράπονο ενός εραστή

7 Μπερνίνι Ο Τζιαν Λορέντσο Μπερνίνι γεννήθηκε το και ήταν διακεκριμένος Ιταλός γλύπτης και ζωγράφος, γιος του καλλιτέχνη Πιέτρο Μπερνίνι. Θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους γλύπτες του 17ου αιώνα, που άφησε το ισχυρότερο προσωπικό στίγμα στην εικόνα της Ρώμης. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους εκπροσώπους της τεχνοτροπίας του ιταλικού Μπαρόκ, που διακρίθηκε τόσο στη γλυπτική όσο και στην αρχιτεκτονική.


Κατέβασμα ppt "Σάντρο Μποτιστέλι Ο Αλεσσάντρο ντι Μαριάνο Φιλιπέπι γεννήθηκε το 1445-1510, γνωστός περισσότερο ως Σάντρο Μποτιτσέλλι, ήταν διακεκριμένος Ιταλός ζωγράφος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google