Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Οι γνώσεις των μικρών παιδιών για την ανάγνωση. Πανεπιστήμιο Κρήτης, Ευφημία Τάφα 1. Διαβάζεται το κείμενο και όχι η εικόνα. 2. Η φορά της ανάγνωσης.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Οι γνώσεις των μικρών παιδιών για την ανάγνωση. Πανεπιστήμιο Κρήτης, Ευφημία Τάφα 1. Διαβάζεται το κείμενο και όχι η εικόνα. 2. Η φορά της ανάγνωσης."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Οι γνώσεις των μικρών παιδιών για την ανάγνωση

2 Πανεπιστήμιο Κρήτης, Ευφημία Τάφα 1. Διαβάζεται το κείμενο και όχι η εικόνα. 2. Η φορά της ανάγνωσης. 3. Η έννοια της λέξης. 4. Η έννοια των γραμμάτων. 5. Η «τεχνική» γλώσσα της ανάγνωσης. 6. Η στίξη. Οι γνώσεις για την ανάγνωση που τα μικρά παιδιά κατακτούν κατά τη διάρκεια της προσχολικής τους ηλικίας είναι οι ακόλουθες:

3 Εξελικτικά στάδια κατάκτησης των αναγνωστικών γνώσεων (Mason, 1980) 19 Φεβρουαρίου 2010Πανεπιστήμιο Κρήτης, Ευφημία Τάφα Γνώση της λειτουργίας του γραπτού λόγου (ικανότητα να διαβάζουν σήματα ή πινακίδες). Επίπεδο 1 Γνώση της μορφής του γραπτού λόγου (ικανότητα να γνωρίζουν την ονομασία των γραμμάτων). Επίπεδο 2 Γνώση των συμβάσεων του γραπτού λόγου (ικανότητα να αντιστοιχίζουν το φώνημα με το γράφημα). Επίπεδο 3

4 Εξελικτικά στάδια κατάκτησης των αναγνωστικών γνώσεων (Lomax & McGee, 1987) 19 Φεβρουαρίου 2010Πανεπιστήμιο Κρήτης, Ευφημία Τάφα 1. Κατακτούν τις έννοιες του γραπτού λόγου (π.χ. κατανόηση της φοράς της ανάγνωσης, συνειδητοποίηση ότι διαβάζουμε τα γράμματα και όχι τις εικόνες). 2. Συνειδητοποιούν τη γραφή. 3. Συνειδητοποιούν τα φωνήματα. 4. Ταυτίζουν το φώνημα με το γράφημα. 5. Διαβάζουν τις λέξεις.


Κατέβασμα ppt "Οι γνώσεις των μικρών παιδιών για την ανάγνωση. Πανεπιστήμιο Κρήτης, Ευφημία Τάφα 1. Διαβάζεται το κείμενο και όχι η εικόνα. 2. Η φορά της ανάγνωσης."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google