Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μ ΑΝΙΚΙΟΥΡ - ΠΕΝΤΙΚΙΟΥΡ - Απλή περιποίηση χεριών με παραφίνη 5 η Εβδομάδα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μ ΑΝΙΚΙΟΥΡ - ΠΕΝΤΙΚΙΟΥΡ - Απλή περιποίηση χεριών με παραφίνη 5 η Εβδομάδα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μ ΑΝΙΚΙΟΥΡ - ΠΕΝΤΙΚΙΟΥΡ - Απλή περιποίηση χεριών με παραφίνη 5 η Εβδομάδα

2 Α ΠΛΗ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΧΕΡΙΩΝ ΜΕ ΠΑΡΑΦΙΝΗ Τα τελευταία χρόνια, μια περιποίηση που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, είναι η παραφίνη. Η παραφίνη είναι ορυκτής προέλευσης. Το λάδι της (παραφινέλαιο), λαμβάνεται από απόσταξη πετρελαίου και είναι άχρωμο, διαυγές, ελαιώδες υγρό. Χρησιμοποιείται συχνά για την παρασκευή λαδιών, μάλαξης κρεμών, γαλακτωμάτων καθαρισμού κ.α λόγω των μαλακτικών και λιπαντικών της ιδιοτήτων. Συνήθως κατα την παρασκευή της προστίθεται άρωμα και χρώμα.

3 Η έτοιμη προς χρήση παραφίνη τοποθετείται μέσα σε παραφινόλουτρα, που είναι μεγάλοι κάδοι και χωρούν περίπου πέντε κιλά παραφίνη (υπάρχουν και πιο μικρά όπως και πιο μεγάλα). Το παραφινόλουτρο έχει θερμοστάτη και λειώνει την παραφίνη, η οποία σε θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι στερεή. Όταν λειώσει και αρχίσει να ρέει, μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε στο δέρμα.

4 Π ΡΌΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΟΊΗΣΗ ΧΕΡΙΏΝ ΠΟΥ ΈΧΕΙ ΣΑΝ ΣΚΟΠΌ ΤΗΝ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΡΆΤΙΝΗΣ ΣΤΙΒΆΔΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΊΔΑΣ. Μπορεί να συνδυαστεί με την απλή περιποίηση νυχιών ως εξής : Τα χέρια πλένονται με ειδικό αντιβακτηριδιακό σαπούνι ή ψεκάζονται με ειδικό σπρέι. Τα χέρια βυθίζονται μέσα στην παραφίνη. Το άπλωμα της παραφίνης μπορεί επίσης να γίνεται με ένα πινέλο, ώστε να δημιουργηθεί ένα λεπτό στρώμα παραφίνης.

5 Εφαρμόζονται πάνω από την παραφίνη πλαστικά γάντια. Πάνω από τα πλαστικά γάντια εφαρμόζονται πετσετέ γάντια. Η παραφίνη αφαιρείται μετά από 10 λεπτά, αφαιρώντας πρώτα τα πετσετέ γάντια, μετά τα πλαστικά και τέλος η παραφίνη. Η περιποίηση ολοκληρώνεται με την εφαρμογή κρέμας χεριών.

6 Ε ΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ Αφού έχουμε λιμάρει τα νύχια, έχουμε λειάνει την επιφάνεια τους και το παρωνύχιο των δύο χεριών, τοποθετούμε το ένα χέρι μέσα στην παραφίνη. Το χέρι πρέπει να καλυφθεί με παραφίνη μέχρι το ύψος του καρπού. Αμέσως μετά, το βγάζουμε και τοποθετούμε το χέρι μέσα σε μια μικρή πλαστική σακούλα. Βάζουμε τα δύο χέρια μέσα σε ειδικά θερμενόμενα γάντια, στα οποία έχουμε ήδη ρυθμίσει τη θερμοκρασία τους και είναι ζεστά και περιμένουμε 10-15 λεπτά.

7 Μετά το τέλος του χρόνου, αφαιρούμε τα χέρια απ΄ τα γάντια και τις σακούλες και απομακρύνουμε την παραφίνη που έχει σταθεροποιηθεί. Κάνουμε μασάζ και συνεχίζουμε με τη διαδικασία εφαρμογής του χρωματιστού βερνικιού. Για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα, μπορούμε πριν την εφαρμογή της παραφίνης να κάνουμε απολέπιση (peeling). Αυτή η περιποίηση έχει άριστα αποτελέσματα σε όλες τις καταστάσεις χεριών, αλλά ιδιαίτερα για χέρια αφυδατωμένα, γερασμένα, άτονα, όπως επίσης και σε νύχια σκληρά και υπερτροφικά.

8 Α ΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ Συσκευή παραφινόλουτρου Παραφίνη Πινέλο παραφίνης Απολεπιστικό χεριών - peeling Κρέμα χεριών Γάντια πλαστικά – σακουλάκια πλαστικά Γάντια πετσετέ Αντιβακτηριδιακό σαπούνι Διαλυτικό βερνικιού Σπάτουλες ξύλινες

9 Κ ΑΝΟΝΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ  Πλύνετε τα χέρια σας με αντιβακτηριδιακό σαπούνι πριν ξεκινήσετε την εκτέλεση της άσκησης.  Μην εισπνέετε το βερνίκι νυχιών ή το διαλυτικό βερνικιού.  Μην χρησιμοποιείτε την συσκευή του παραφινόλουτρου με βρεγμένα χέρια.  Προσοχή στη θερμοκρασία παραφίνης. Να μην ξεπερνά τους 40 ο – 42 ο C γιατί υπάρχει κίνδυνος εγκαύματος.  Πετάξτε τα χρησιμοποιημένα γάντια μιας χρήσης και τις σπάτουλες.  Απολυμάνετε τα εργαλεία και τον πάγκο εργασίας σας πρίν και μετά την άσκηση.

10

11

12

13

14

15


Κατέβασμα ppt "Μ ΑΝΙΚΙΟΥΡ - ΠΕΝΤΙΚΙΟΥΡ - Απλή περιποίηση χεριών με παραφίνη 5 η Εβδομάδα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google