Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ Ι ΜΑΘΗΜΑ 5.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ Ι ΜΑΘΗΜΑ 5."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ Ι ΜΑΘΗΜΑ 5

2 ΚΟΛΛΩΔΗΣ ΜΑΖΑ ΑΠΟ ΣΑΚΧΑΡΟΥΧΟ ΔΙΑΛΥΜΑ (ΧΑΛΑΟΥΑ)
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΡΑΒΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, Η ΛΕΞΗ ΧΑΛΑΟΥΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ HALAWA ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΖΑΧΑΡΗ. Η ΧΑΛΑΟΥΑ ΩΣ ΑΠΟΤΡΙΧΩΤΙΚΟ ΜΕΣΟ ΕΠΙΝΟΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΩΝ ΑΡΑΒΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΟΘΗΚΕ Σ’ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ. ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΙΓΥΠΤΟ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΕΙΑ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΧΑΛΑΟΥΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΑΙΓΥΠΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ, Η ΧΑΛΑΟΥΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟΤΡΙΧΩΤΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΑΥΤΟ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ.

3 Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΑΛΑΟΥΑ Η ΧΑΛΑΟΥΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΙΓΜΑ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ ΚΟΛΛΩΔΗ ΧΗΜΙΚΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ. ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΧΑΛΑΟΥΑ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. Η ΧΑΛΑΟΥΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΙΓΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΖΑΧΑΡΗ, ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΗΣ ΧΑΛΑΟΥΑ ΠΟΥ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΣΕ ΝΕΡΟ. ΕΤΣΙ, ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΡΑΙΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΝΕΡΟ.

4 ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΥΚΝΟ Η’ ΑΡΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ, ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΑΛΑΟΥΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ Σ’ ΕΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ. Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: Α.ΕΝΑ (1) ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΝΕΡΟ Β.ΕΝΑ (1) ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΖΑΧΑΡΗ Γ.ΕΝΑ (1) ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΧΑΛΑΟΥΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ, ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ.

5 ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΤΟΙΜΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΧΑΛΑΟΥΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΜΙΓΜΑΤΟΣ. ΣΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΥΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΖΑΧΑΡΗ, ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΖΗ (GLYCOSE) ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΑΠΛΗ ΜΟΡΦΗ ΣΑΚΧΑΡΩΝ (ΜΟΝΟΣΑΚΧΑΡΙΤΗΣ) Η ΖΑΧΑΡΗ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΧΑΛΑΟΥΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΝΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΣΑΚΧΑΡΙΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΑΚΧΑΡΟΖΗ.

6 ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΣΑΚΧΑΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΧΑΛΑΟΥΑ (ΖΑΧΑΡΗ Η ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΖΗ) ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΛΥΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ, ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΜΕΣΑ Σ’ ΑΥΤΟ ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ. ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗΣ ΔΟΜΗΣ ΤΟ ΔΙΑΛΥΜΑ ΤΩΝ ΣΑΚΧΑΡΩΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ (ΚΑΡΑΜΕΛΟΠΟΙΗΣΗ). Η ΚΑΡΑΜΕΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΠΟΛΥΠΛΟΚΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ, ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΥΨΗΛΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ (ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΛΥΜΑΤΟΣ).

7 ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΚΑΡΑΜΕΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ Η ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΟΥ ΧΥΜΟΥ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΣΤΟ ΜΙΓΜΑ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗΣ ΔΟΜΗΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΩΣ ΑΠΟΤΡΙΧΩΤΙΚΟ ΜΕΣΟ.

8 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΧΑΛΑΟΥΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΕΣ ΠΛΑΚΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Η ΛΥΧΝΟΣ ΦΩΤΑΕΡΙΟΥ ΜΕ ΤΡΙΠΟΔΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΠΛΕΓΜΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΔΟΧΕΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΗ ΡΑΒΔΟΣ ΑΝΑΔΕΥΣΗΣ Η ΜΕΤΑΛΛΙΚΗ ΣΠΑΤΟΥΛΑ ΝΕΡΟ ΒΡΥΣΗΣ 1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΖΑΧΑΡΗ 1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΧΥΜΟΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ 1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ

9 ΕΚΤΕΛΕΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ: ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΔΟΧΕΙΟ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΤΑ: 1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΝΕΡΟ ΒΡΥΣΗΣ 1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ 1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΧΥΜΟΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΑΝΑΔΕΥΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΗΣ ΡΑΒΔΟΥ Η ΣΠΑΤΟΥΛΑΣ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΟΥ. ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΔΟΧΕΙΟ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΣΕ ΠΛΑΚΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Η ΛΥΧΝΟ ΦΩΤΑΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΒΡΑΖΕΙ, ΕΝΩ ΑΝΑΔΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ.

10 ΟΤΑΝ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΜΙΓΜΑΤΟΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕ ΧΡΥΣΟ-ΚΑΦΕ, ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΙΓΟΒΡΑΖΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΜΙΓΜΑΤΟΣ. ΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕ ΚΑΦΕ, ΤΟΤΕ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΔΟΧΕΙΟ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Η’ ΤΟ ΛΥΧΝΟ ΦΩΤΑΕΡΙΟΥ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΣΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΡΕΥΣΤΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΗ.

11 ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΔΟΧΕΙΟ ΣΕ ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΦΗΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Η ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΔΟΧΕΙΟ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΩΣ ΕΧΕΙ, ΝΑ ΨΥΧΘΕΙ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΦΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΨΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΣΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΟ ΧΩΡΟ.

12 ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΧΑΛΑΟΥΑ ΣΕ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ. Η ΧΑΛΑΟΥΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΔΟΧΕΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ. ΟΙ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΟΧΗ ΣΕ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΘΕΡΜΑΝΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΟΜΕΝΟΥ ΜΙΓΜΑΤΟΣ.

13 Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΑΟΥΑ
Η ΧΑΛΑΟΥΑ, ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΙΓΜΑ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΖΑΧΑΡΗ, ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ. ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΑΥΤΟ, ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΨΥΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΚΑΜΠΤΟ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ Η ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΩΣ ΑΠΟΤΡΙΧΩΤΙΚΟΥ ΜΕΣΟΥ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ ΜΕ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ. Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΗ, ΩΣΤΕ Η ΧΑΛΑΟΥΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΜΙΚΡΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ, ΣΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ. ΑΝ Η ΧΑΛΑΟΥΑ ΕΙΝΑΙ ΠΥΚΝΗ, Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ (ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΘΕΡΜΑΝΘΕΙ) ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΠΛΑΣΙΜΟ ΤΗΣ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ, ΕΝΩ Η ΑΡΑΙΗ ΧΑΛΑΟΥΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΗ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΗΣ.

14 ΤΡΟΠΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ – ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΗΣ ΧΑΛΑΟΥΑ
Η ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ-ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ/ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ. Ο ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΕ ΠΥΚΝΗ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΣΕ ΑΡΑΙΗ ΧΑΛΑΟΥΑ ΟΠΟΙΑ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ, Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΩΝ ΤΡΙΧΩΝ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΛΛΩΔΗ ΜΑΖΑ ΤΗΣ ΧΑΛΑΟΥΑ.

15 ΟΤΑΝ Η ΧΑΛΑΟΥΑ ΕΙΝΑΙ ΠΥΚΝΗ, ΤΟΤΕ Ο/Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΚΡΑΤΑ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΙΧΩΘΕΙ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΦΟΡΑ ΤΩΝ ΤΡΙΧΩΝ. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΠΙΕΣΗ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΤΡΙΧΕΣ ΣΤΗ ΜΑΖΑ ΤΗΣ ΧΑΛΑΟΥΑ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΜΕ ΑΠΟΤΟΜΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΦΟΡΑ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΩΝ ΤΡΙΧΩΝ, ΕΝΩ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΧΕΡΙ ΤΕΝΤΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ.

16 ΟΤΑΝ Η ΧΑΛΑΟΥΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΙΗ, ΤΟΤΕ Ο/Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΞΥΛΙΝΗΣ Η ΜΕΤΑΛΛΙΚΗΣ ΣΠΑΤΟΥΛΑΣ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΙΧΩΘΕΙ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΦΟΡΑ ΤΩΝ ΤΡΙΧΩΝ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ Η ΧΑΛΑΟΥΑ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΧΑΡΤΙΟΥ, ΥΦΑΣΜΑΤΟΣ Η ΣΕΛΟΦΑΝ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΚΟΛΛΗΘΕΙ ΚΑΛΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΡΟΪΟΝ. Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΠΟΤΟΜΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΦΟΡΑ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΩΝ ΤΡΙΧΩΝ, ΕΝΩ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΧΕΡΙ ΤΕΝΤΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ.

17 ΕΚΤΕΛΕΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
1Ο ΣΤΑΔΙΟ: ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΗΣ ΧΑΛΑΟΥΑ ΣΕ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΔΟΧΕΙΟ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΕ ΝΕΡΟ ΒΡΥΣΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΜΕΣΗ ΠΕΡΙΠΟΥ. ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΔΟΧΕΙΟ ΣΕ ΠΛΑΚΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Η’ ΛΥΧΝΟ ΦΩΤΑΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΠΙΑΝΕΤΕ ΜΕ ΜΕΤΑΛΛΙΚΗ Η’ ΞΥΛΙΝΗ ΛΑΒΙΔΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΚΑΙ ΒΥΘΙΖΕΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΘΕΡΜΟ ΝΕΡΟ. ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΝΕΡΟ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΡΑΧΕΙ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ. ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΝΑ ΘΕΡΜΑΝΘΕΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 5 ΛΕΠΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΕΙ.

18 ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΕΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ, ΑΛΛΑ, ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑΛΑΚΟ ΟΣΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ ΤΟΥ ΨΩΜΙΟΥ ΚΛΕΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Η’ ΤΟ ΛΥΧΝΟ ΦΩΤΑΕΡΙΟΥ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ Η ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΠΙΕΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΜΑΛΑΚΩΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ. ΑΝ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΥΨΗΛΗ, ΤΟΤΕ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΨΥΧΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ. ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΞΗ ΣΚΛΗΡΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΠΛΑΣΤΕΙ.

19 2Ο ΣΤΑΔΙΟ: ΠΛΑΣΙΜΟ ΤΗΣ ΧΑΛΑΟΥΑ
ΜΕ ΤΑ ΔΑΚΤΥΛΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΧΕΡΙΟΥ ΑΠΟΣΠΑΤΑΙ Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΧΑΛΑΟΥΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΙΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΑΣΣΕΤΑΙ ΤΡΑΒΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΚΟΛΛΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΚΡΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΟΧΙΚΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΥΤΗ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΟΣΟ ΠΛΑΘΕΤΑΙ Η ΧΑΛΑΟΥΑ, ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕ ΧΡΥΣΑΦΙ-ΑΣΠΡΟ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΗ.

20 ΕΦΑΡΜΟΓΗ – ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΥΚΝΗΣ ΧΑΛΑΟΥΑ
ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΜΙΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΑΛΑΟΥΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΠΙΟ ΑΡΑΙΟ Η ΠΙΟ ΠΥΚΝΟ ΠΡΟΪΟΝ. ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ Η ΧΑΛΑΟΥΑ ΜΕ ΠΥΚΝΗ ΜΑΖΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΥΨΗΛΟ ΙΞΩΔΕΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΡΕΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΣΤΗΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.

21 ΕΚΤΕΛΕΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Η ΧΑΛΑΟΥΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ (ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΠΛΑΣΙΜΟ) ΑΠΟΛΥΜΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΙΧΩΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ Ο ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΑΠΛΩΝΕΙ ΤΟ ΜΙΓΜΑ (ΧΑΛΑΟΥΑ) ΠΙΕΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΕΙ, ΚΑΤΑ ΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΩΝ ΤΡΙΧΩΝ. ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΧΕΡΙ ΤΕΝΤΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΩΝ ΤΡΙΧΩΝ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΠΑΝΤΑ ΤΕΝΤΩΜΕΝΟ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΚΟΛΛΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΤΗΣ ΧΑΛΑΟΥΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΩΝ ΤΡΙΧΩΝ, ΜΕ ΡΥΘΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΟΠΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΜΑΖΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΙΧΩΘΕΙ, ΑΠΟΚΟΛΛΑΤΑΙ Η ΜΑΖΑ ΤΗΣ ΧΑΛΑΟΥΑΣ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΧΕΡΙ ΜΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΧΩΝ, ΤΡΑΒΩΝΤΑΣ ΑΠΟΤΟΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ.

22 ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΧΑΛΑΟΥΑΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΡΙΧΕΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ (ΣΤΕΛΕΧΟΣ + ΡΙΖΑ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ) ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΛΛΩΔΗ ΜΑΖΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ΑΦΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ, ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΡΙΧΩΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΠΟΙΟ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ – ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΗΣ ΠΥΚΝΗΣ ΧΑΛΑΟΥΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΙΟΤΙ Η ΙΣΧΥΡΗ ΠΙΕΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΕΚΧΥΜΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ.

23 ΕΦΑΡΜΟΓΗ – ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΡΑΙΗΣ ΧΑΛΑΟΥΑ
ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΧΑΛΑΟΥΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΣΕ ΝΕΡΟ ΠΟΛΥ ΑΡΑΙΑ. ΤΟ ΙΞΩΔΕΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΜΙΚΡΗ ΤΙΜΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΕΟΥΝ ΜΕ ΕΥΚΟΛΙΑ ΣΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ. ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΥΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ Η ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ. ΦΥΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ Η ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΔΟΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΟΥΣ.

24 ΕΚΤΕΛΕΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΣΤΑΔΙΟ 1Ο ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΣΕ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΔΟΧΕΙΟ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΕ ΝΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΕ ΤΟ ΔΟΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΕ ΤΟ ΔΟΧΕΙΟ (ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ Η’ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΗΝ ΧΑΛΑΟΥΑ) ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΝΑ ΘΕΡΜΑΝΘΕΙ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΜΙΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΠΑΤΟΥΛΑ (ΜΕΤΑΛΛΙΚΗ Η ΞΥΛΙΝΗ) ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΤΑΙ Η ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ. ΑΝ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΡΕΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΗ. ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ. ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΟΧΕΙΟ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΣΗ ΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ.

25 ΣΤΑΔΙΟ 2Ο ΕΦΑΡΜΟΓΗ – ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΡΑΙΗΣ ΧΑΛΑΟΥΑ
ΑΠΟΛΥΜΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΤΡΙΧΩΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΠΑΤΟΥΛΑΣ (ΜΕΤΑΛΛΙΚΗΣ Η’ ΞΥΛΙΝΗΣ) ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΜΙΚΡΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΛΕΠΤΟ ΣΤΡΩΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΤΩΝ ΤΡΙΧΩΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΤΡΩΜΑ ΤΗΣ ΧΑΛΑΟΥΑ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΧΑΡΤΙ (Η’ ΥΦΑΣΜΑ Η’ ΣΕΛΟΦΑΝ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ) ΚΑΙ ΠΙΕΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΤΩΝ ΤΡΙΧΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΚΑΛΑ.

26 ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΤΕΝΤΩΝΕΤΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΤΩΝ ΤΡΙΧΩΝ
ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΤΕΝΤΩΝΕΤΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΤΩΝ ΤΡΙΧΩΝ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΧΕΡΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΕ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΗΣ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ ΤΡΑΒΩΝΤΑΣ ΤΟ ΑΠΟΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΧΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Η ΙΔΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΙΧΩΘΕΙ Η ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΡΙΧΩΘΗΚΕ ΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΨΥΧΘΕΙ ΤΟΤΕ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΞΑΝΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΡΕΥΣΤΟ.


Κατέβασμα ppt "ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ Ι ΜΑΘΗΜΑ 5."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google