Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΝΥΧΙΩΝ ΜΕ ΛΑΔΙ ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ ΓΙΑ ΑΝΤΡΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΝΥΧΙΩΝ ΜΕ ΛΑΔΙ ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ ΓΙΑ ΑΝΤΡΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΝΥΧΙΩΝ ΜΕ ΛΑΔΙ ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ ΓΙΑ ΑΝΤΡΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ
ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ ΠΕΝΤΙΚΙΟΥΡ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΝΥΧΙΩΝ ΜΕ ΛΑΔΙ ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ ΓΙΑ ΑΝΤΡΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ

2 ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΝΥΧΙΩΝ ΜΕ ΛΑΔΙ
Η περιποίηση αυτή εφαρμόζεται σε χέρια που έχουν ξηρό, αφυδατωμένο δέρμα και εύθραυστα ή σπασμένα νύχια και σκληρά επωνύχια. Γι’ αυτό συστήνεται σαν θεραπεία μια φορά την εβδομάδα ιδιαίτερα σε άτομα που έχουν πρόβλημα ονυχοφαγίας. Η διαδικασία που ακολουθεί περιλαμβάνει τα εξής στάδια:

3 Προετοιμασία Εργαλείων
Για τη συγκεκριμένη περιποίηση, εκτός από τα εργαλεία που αναφέρθηκαν σε προηγούμενες μεθόδους απαιτείται και μια ηλεκτρική συσκευή για τη θέρμανση της λοσιόν ή του λαδιού που θα χρησιμοποιηθεί για την περιποίηση νυχιών. Η λοσιόν ή το λάδι θερμαίνονται 10 με 15 λεπτά πριν αρχίσει η διαδικασία.

4 Πλύσιμο χεριών πελάτη Τα χέρια του πελάτη πλένονται με αντιβακτηριδιακό σαπούνι ή ψεκάζονται με ειδικό προϊόν.

5 Έλεγχος νυχιών για δυσλειτουργίες
Γίνεται έλεγχος των νυχιών για δυσλειτουργίες. Αν υπάρχει κάποια δυσλειτουργία ανασταλτική της περιποίησης διακόπτουμε και δεν συνεχίζουμε στο επόμενο στάδιο.

6 Αφαίρεση βερνικιού νυχιών
Αφαιρείται το βερνίκι νυχιών από τα νύχια με βαμβάκι εμποτισμένο με αφαιρετικό υγρό για το βερνίκι.

7 Σχεδίαση μορφής νυχιού
Με ειδική χάρτινη λίμα σχεδιάζεται η μορφή του νυχιού, ανάλογα με το σχήμα του χεριού και του νυχιού και λειαίνεται η επιφάνεια τους.

8 Τοποθέτηση χεριού στον ηλεκτρικό θερμαντήρα
Μετά τη λείανση των νυχιών και πριν τη βύθιση τους στη ζεστή λοσιόν μπορεί να προηγηθεί ένα πήλινκ χεριών. Στη συνέχεια βυθίζεται το χέρι μέσα στο ζεστό υλικό ενώ τυλίγεται μια πετσέτα γύρω από τον καρπό ώστε το άτομο να αισθάνεται άνετα. Το χέρι παραμένει περίπου 5 λεπτά μέσα στο υγρό.

9 Μάλαξη στον καρπό και στο χέρι
Αφού περάσει ο χρόνος δράσης, βγαίνει το χέρι από το υγρό και με τα υπολείμματα του υλικού γίνεται η μάλαξη.

10 Αφαίρεση επωνυχίων Με το ειδικό εργαλείο σπρώχνονται τα επωνύχια προς τα πίσω και επάνω. Στη συνέχεια γίνεται αποχρωματισμός των νυχιών αν χρειάζεται και αφαιρούνται τα υπολείμματα από τη λοσιόν ή το λάδι.

11 Εφαρμογή κρύας πετσέτας
Τυλίγετε μια πετσέτα εμποτισμένη με κρύο νερό και καλά στυμμένη γύρω από τον καρπό και το χέρι. Αφήνετε για ένα δύο λεπτά ώστε να κλείσουν ο πόροι του δέρματος.

12 Εφαρμογή Βερνικιού νυχιών
Αφού καθαριστεί η επιφάνεια των νυχιών με βαμβάκι εμποτισμένο με διαλυτικό βερνικιού εφαρμόζεται το βερνίκι νυχιών σε 4-5 στρώματα και ολοκληρώνεται έτσι η διαδικασία της περιποίησης.

13 ΜΑΣΑΖ ΣΤΟΝ ΚΑΡΠΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ
ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΣΑΖ ΤΩΝ ΚΑΡΠΩΝ Χαλαρωτικές κινήσεις. Αυτή είναι μια μορφή μασάζ γνωστή σαν "κινήσεις των αρθρώσεων". Στην αρχή του μασάζ για τα χέρια έχουμε ήδη βάλει λοσιόν ή κρέμα για τα χέρια στον πελάτη. Βάλτε τον αγκώνα του πελάτη σε ένα μαξιλάρι. Με το ένα χέρι στερεώστε το χέρι του πελάτη. Με το άλλο χέρι σας, κρατήστε τον καρπό του πελάτη σας λυγιστέ το λίγο πίσω και μπροστά αργά, περίπου για πέντε έως δέκα φορές, μέχρι που να αισθάνεστε ότι ο πελάτης έχει χαλαρώσει.

14 Κίνηση αρθρώσεων στα δάχτυλα
Κίνηση αρθρώσεων στα δάχτυλα. Φέρτε το χέρι του πελάτη σας κάτω, στερεώστε το χέρι με το αριστερό σας χέρι, και με το δεξί χέρι ξεκινήστε με το μικρό δάχτυλο, κρατώντας το στη βάση του νυχιού. Απαλά κάντε κυκλικές κινήσεις στα δάχτυλα ώστε να σχηματίζουν κύκλους. Δουλέψτε προς τον αντίχειρα, περίπου 3-5 φορές σε κάθε δάχτυλο

15 Κυκλικές κινήσεις στην παλάμη
Κυκλικές κινήσεις στην παλάμη. Αυτή είναι η κίνηση μάλαξης - ελαφριές κινήσεις που χαλαρώνουν και καταπραΰνουν. Βάλτε τον αγκώνα του πελάτη σε ένα μαξιλάρι, και με τους αντίχειρες στην παλάμη των πελατών σας, κάντε κυκλικές κινήσεις προς την αντίθετη κατεύθυνση.

16 Κυκλικές κινήσεις στον καρπό
Κυκλικές κινήσεις στον καρπό. Κρατήστε τον καρπό του πελάτη και με τα δυο σας χέρια, τοποθετώντας τους δείκτες σας στην κορυφή του χεριού του πελάτη σας και τα δάχτυλα σας κάτω από το χέρι. Κινήστε τους δείκτες σας σε μια κυκλική κίνηση στην αντίθετη κατεύθυνση από τον καρπό του πελάτη στις αρθρώσεις στο πίσω μέρος του χεριού του πελάτη. Κινηθείτε πάνω και κάτω, 3-5 φορές. Στην τελευταία κίνηση προς τα πάνω, σφιχτέ τον καρπό του πελάτη πιέζοντας τα χέρια σας γύρω γύρω από τον καρπό και απαλά τραβήξτε στην αντίθετη κατεύθυνση. Αυτό είναι ένα είδος μασάζ πίεσης που είναι μια βαθειά κίνηση τριβής και πολύ διεγερτική.

17 Κυκλικές κινήσεις στο πίσω μέρος του καρπού και στα δάχτυλα
Κυκλικές κινήσεις στο πίσω μέρος του καρπού και στα δάχτυλα. Τώρα κυλίστε κάτω και πίσω στο χέρι του πελάτη σας χρησιμοποιώντας τους αντίχειρες σας. Κάντε κυκλικές κινήσεις προς τα κάτω στο μικρό δάχτυλο και στον αντίχειρα του πελάτη και ελαφρώς τραβήξτε τις άκρες των δαχτύλων του πελάτη σας. Πηγαίνετε πίσω και κάντε κυκλικές κινήσεις προς τα κάτω στο παράμεσο δάχτυλο και στο δείκτη, ελαφρώς τραβήξτε τα. Τώρα στο μεσαίο δάχτυλο και τραβήξτε το προς τα έξω. Αυτό επαναφέρει την ροή του αίματος στο κανονικό.

18 ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ ΓΙΑ ΑΝΤΡΕΣ Με τα χέρια, βρίσκει τρόπο έκφρασης μια ολόκληρη γλώσσα, αυτή της νοηματι­κής. Με τα χέρια χαιρετάμε, καλούμε, επιβάλλουμε, αρνούμαστε, γράφουμε, εργαζόμαστε. Το τόσο σημαντικό μέρος του σώματος μας αλλά και της προσωπικότητάς μας οφείλουμε να το φροντίζουμε τόσο όσο και το πρόσωπο μας μιας κι αποτελεί όπως είπαμε ένα πολύ σημαντικό μέσο έκφρασης. Το δικαίωμα σ’ αυτή τη φροντίδα αλλά και σ’ όλες τις φροντίδες που παρέχει η αισθητική, το έχουν όλοι, απ’ τα μικρά παιδιά μέχρι τους ηλικιωμένους, άνδρες, γυ­ναίκες οποιασδήποτε καταγωγής, κοινωνικής και οικονομικής τάξης. Σήμερα, όλο και περισσότεροι άνδρες ασχολούνται με την εμφάνιση τους και ι­διαίτερα με την περιποίηση των νυχιών και των χεριών τους. Η φροντίδα των νυχιών και των χεριών ενός άνδρα, σε τίποτα δεν διαφέρει απ’ αυτή που περιγράψαμε νωρίτερα, παρά μόνο στην εφαρμογή του χρωματιστού βερνικιού και το μήκος των νυχιών.

19 Διαδικασία εφαρμογής του μανικιούρ σε άντρες
Προετοιμάζουμε τον πελάτη Δίνουμε σχήμα στα νύχια του ενός χεριού, λιμάροντας τα και λειαίνοντας τα. Μαλακώνουμε τα νύχια του χεριού που λιμάραμε τοποθετώντας τα στο μπολ με χλιαρό νερό και σαπούνι. Σ' αυτό το χρόνο λιμάρουμε και λειαίνουμε τα νύχια του άλλου χεριού. Στεγνώνουμε τα χέρια. Σ' αυτό το χρόνο τα δάκτυλα του άλλου χεριού είναι μέσα στο μπολ.

20 Αφαιρούμε τα επωνύχια. Καθαρίζουμε την περιοχή του υπονυχίου. Τοποθετούμε λάδι ή κρέμα ανάπλασης στο επωνύχιο. Ακολουθούμε τα βήματα 5-8 και στο άλλο χέρι. Τέλος, αν το επιθυμεί ο πελάτης, εφαρμόζουμε μια στρώση βάση, και μία στρώση άχρωμο βερνίκι.

21 ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ Το ηλεκτρικό μανικιούρ γίνεται με μια φορητή συσκευή που λειτουργεί με μικρό ηλεκτρικό κινητήρα. Συνοδεύεται από μια ποικιλία εξαρτημάτων απ’ τα οποία τα συνηθέστερα είναι: ρόδα, προωθητικό επωνυχίου, βούρτσα και δίσκο. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν τοποθετούμε τα εξαρτήματα στην υ­ποδοχή, όπως και κατά την αφαίρεση τους για να μην της προκαλέσουμε φθορές. Κατά την περιποίηση με την ηλεκτρική συσκευή προσέχουμε να μην πιέζουμε το νύχι και φροντίζουμε να την κινούμε αρκετά συχνά για να μη δημιουργηθεί αί­σθημα καύσου στα νύχια του πελάτη.

22 Περιγραφή εξαρτημάτων
Ρόδα: η ρόδα μοιάζει με τη λίμα των νυχιών και χρησιμοποιείται όπως αυτή. Έχει μία τραχιά και μία λεία επιφάνεια. Η τραχιά χρησιμοποιείται για λιμάρισμα των νυχιών και η λεία για να δώσουμε την τελική μορ­φή στα νύχια. Προωθητικό επωνυχίου: είναι σαν τη μεταλ­λική σπάτουλα (pusher) και χρησιμοποιεί­ται όπως αυτή. Βούρτσα: μοιάζει με τη βούρτσα που χρησι­μοποιούμε στο μανικιούρ με νερό και χρη­σιμοποιείται για τον ίδιο σκοπό. Δίσκος: ο δίσκος μοιάζει με τα λειαντικά των νυχιών. Κατά τη χρήση του πρέπει να προσέχουμε την πίεση που θα εφαρμόσουμε καθώς και τη διάρκεια εφαρμογής. Η μέτριας έντασης πίεση για μεγάλο χρονικό διάστημα στο ίδιο σημείο, έ­χει αρκετές πιθανότητες, να δημιουργήσει τραυματισμό στο νύχι και αίσθημα καύσου.

23 Γενικώς, το ηλεκτρικό μανικιούρ δεν εφαρμόζεται σε μεγάλο βαθμό για τις κλασικές περιποιήσεις των νυχιών. Αποτελεί όμως, ένα σημαντικότατο εργαλείο περιποιήσεων των νυχιών που πάσχουν από υπερτροφίες, που η φροντίδα τους με τις λίμες για παράδειγμα, εκτός από κουραστική, κρίνεται και α­ναποτελεσματική.


Κατέβασμα ppt "ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΝΥΧΙΩΝ ΜΕ ΛΑΔΙ ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ ΓΙΑ ΑΝΤΡΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google