Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ … «ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ»

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ … «ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ»"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ … «ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ»
ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ Α1 ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ, ΖΑΖΑΤΗ ΜΑΡΤΑ, ΚΑΤΣΕΛΗ ΟΛΥΜΠΙΑ, ΚΟΛΑΪΤΗ ΜΠΕΤΥ

2 ΣΕΛ.1  :) Μια φορά και ένα κλικ του ποντικιού, σε ένα μακρινό χωριό του Διαδικτύου ζούσε μια βασιλοπούλα, η Antivirus, μαζί με τα ψηφιακά ζωάκια της. Το χωριό που προστάτευε η Antivirus ήταν διαπολιτισμικό. Εκεί ζούσαν άνθρωποι από διάφορα κράτη και φυλές. Επικρατούσε ευτυχία και όλοι οι κάτοικοι, «διαφορετικοί» και μη, ζούσαν ευτυχισμένοι. Το χωριό αυτό προσπαθούσε να κατακτήσει η κακιά νεράιδα Ιός που δεν συμπαθούσε τους «διαφορετικούς» και ειδικά τα «διαφορετικά» παιδιά. Αυτή τη φορά είχε σχεδιάσει να παραβιάσει τα προσωπικά δεδομένα των κατοίκων που προστάτευε η καλή βασιλοπούλα, για να τους εκβιάσει με αυτά. Παραβίασε το κινητό της βασιλοπούλας και έκλεψε φωτογραφίες, κείμενα και τους κωδικούς όλων.

3 ΣΕΛ. 2:) Όλο το χωριό ήταν στο έλεος της κακιάς νεράιδας. Παντού υπήρχε φόβος. Η κακιά νεράιδα έμπαινε κυρίως σε ιστοσελίδες αλλοδαπών παιδιών και παιδιών που ήταν καινούργιοι κάτοικοι στην περιοχή, τα απειλούσε, τα τρομοκρατούσε και τους έλεγε ότι κινδυνεύουν οι ξένοι στο χωριό και ότι πρέπει να φύγουν, γατί ήταν ανεπιθύμητα. Έτσι τα παιδιά που ήταν «διαφορετικά» έμειναν κλεισμένα στο σπίτι τους. Ούτε στο σχολείο δεν πήγαιναν! Η βασιλοπούλα κατάλαβε ότι κάτι συνέβαινε στο χωριό της. Έτσι μια μέρα επισκέφτηκε τη φίλη της, τη σοφή κουκουβάγια, που της είπε ότι ήταν πολύ δύσκολο να σώσει το βασίλειό της και ότι όλοι στο χωριό μεγάλοι και μικροί ήταν δυστυχισμένοι. Παντού επικρατούσε φόβος, αλλά αν ήθελε πραγματικά να τους σώσει έπρεπε να πραγματοποιήσει ένα μεγάλο ταξίδι, για να ανακαλύψει πώς θα εξουδετερώσει τον Ιό. Τα ζώα της θα τη βοηθούσαν να επιζήσει στο ταξίδι της και να επιτύχει το στόχο της!

4 ΣΕΛ.3 Η βασιλοπούλα δεν περίμενε στιγμή. Ξεκίνησε αμέσως το ταξίδι της. Η πρώτη ιστοσελίδα – πόλη που επισκέφτηκε ήταν η η οποία φαινόταν πολύ ελκυστική και χρήσιμη. Έκρυβε όμως πολλούς κινδύνους. Άρχισε να περιπλανιέται στις γραμμές και τα μηνύματα των παιδιών, αλλά συνειδητοποίησε ότι δεν ήταν μια αθώα ιστοσελίδα, όπως πίστευε στην αρχή. Ενήλικες παρίσταναν παιδιά, ο εκβιασμός υπήρχε σε κάθε προφίλ και παντού υπήρχαν θύματα και εκβιαστές. Η κλοπή φωτογραφιών και άλλων προσωπικών δεδομένων της θύμισε λίγο τον εαυτό της. Παιδιά που ήταν στα πρόθυρα αυτοκτονίας εξαιτίας ενός εκβιασμού. Η ψηφιακή αλεπού την πλησίασε και της είπε πως σχεδόν τα πάντα στο facebook κρύβουν κάτι πονηρό. Τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται.

5 ΣΕΛ.4 Της εξήγησε τι θα μπορούσαν να πάθουν αν κάθονταν λίγα ακόμα λεπτά εκεί πέρα. Επόμενος προορισμός ήταν μια ιστοσελίδα για μικρά κοριτσάκια, η Ήταν σίγουρη ότι ήταν ασφαλής, αλλά και πάλι έκανε λάθος. Στο chat και στα chat-rooms έμπαινε όποιος ήθελε και έγραφε ό,τι ήθελε. Τα μικρά κοριτσάκια τρελαίνονταν να γράφουν τις σκέψεις τους και να τις μοιράζονται με παιδιά της ηλικίας τους.

6 ΣΕΛ.5 Όμως, δεν ήταν όλοι κοριτσάκια! Ένα μικρό πόνυ την πλησίασε και την προειδοποίησε ότι, αν έμενε, θα μπορούσε να πέσει θύμα πολλών χρηστών. Έφυγε αμέσως και πήγε σε μια ιστοσελίδα, η οποία ήταν ασφαλής. Ήταν σίγουρη γι’ αυτό και αυτή τη φορά ήταν σωστή η πρόβλεψή της. Εκεί συνάντησε την έμπιστη φίλη της, την κουκουβάγια, η οποία της έδειξε την ασφαλή πλευρά του Διαδικτύου.

7 ΣΕΛ.6 Τότε η βασιλοπούλα κατάλαβε ότι κάποιος ιός μέσω Διαδικτύου εκφοβίζει τους κατοίκους του χωριού της. Γι‘ αυτό κανείς δεν είναι ευτυχισμένος. Τα παιδιά μένουν κλεισμένα στα σπίτια τους και “μαραίνονται”. Δεν βγαίνουν να παίξουν στους δρόμους σαν άλλοτε. Γέλια και χαρούμενες φωνές δεν ακούγονται. Το σχολείο ερήμωσε. Όλοι ήταν δυστυχισμένοι. Τότε σκέφτηκε: «Αν είσαι καλός χρηστής δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα». Αυτό ήταν το μυστικό! Γύρισε πίσω με την κουκουβάγια ξέροντας ότι έχει βρει αυτό που έψαχνε. Τώρα ήξερε ότι για να κερδίσει την κακιά νεράιδα Ιό έπρεπε να επαναλάβει τρεις φορές τη φράση «αν είσαι καλός χρήστης δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα» και έτσι η νεράιδα Ιός θα εξαφανιζόταν! Γύρισε πίσω στο χωριό της, όπου ανακάλυψε ότι η νεράιδα Ιός είχε ρίξει ένα μαγικό δίχτυ πάνω από το χωριό, το οποίο είχε μολύνει όλους του κατοίκους και κυρίως τα παιδιά, που ήταν αφελή και ανώριμα .

8 ΣΕΛ.7 Αποφάσισε λοιπόν η βασιλοπούλα να δράσει αμέσως. Κάλεσε όλους τους υπηκόους στην πλατεία του χωριού. Όσοι φοβόντουσαν να βγουν από τα σπίτια τους, τους ανάγκασε με την βία. Όταν συγκεντρώθηκαν, όλοι ήταν θλιμμένοι, φοβισμένοι και δυστυχισμένοι. Τους μάλωσε, επειδή κανείς δεν αντέδρασε στον «ανώνυμο εχθρό». Σιώπησαν. Πίστευαν ό,τι τους έλεγε «ο ανώνυμος εχθρός» μέσω του Διαδικτύου. Τότε η βασιλοπούλα είπε στους υπηκόους της: - Ξέρω το μυστικό που θα νικήσει τον «ανώνυμο εχθρό». - Μα ποιο είναι; Ρώτησαν όλοι με μια φωνή. - «Αν είσαι καλός χρηστής του Διαδικτύου, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα» Αυτό είναι το μυστικό. Προσπαθήστε να το ακολουθήσετε και θα νικήσουμε. Έτσι και έγινε. Από τότε όλοι οι κάτοικοι του διαπολιτσμικού χωριού και ιδιαίτερα τα παιδιά πρόσεχαν πολύ κατά την πλοήγησή τους στο Διαδίκτυο. Δεν μιλούσαν με αγνώστους και έκαναν φίλους τους μόνον όσους γνώριζαν…

9 Υπεύθυνη καθηγήτρια, κα. Παλιατσή Αναστασία
... και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα … Υπεύθυνη καθηγήτρια, κα. Παλιατσή Αναστασία Φιλόλογος ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΝΗΘΟΥ


Κατέβασμα ppt "ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ … «ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ»"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google