Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΡΓΑΣΙΑ 1ΕΡΓΑΣΙΑ 2. Το λαμπάκι ανάβει. Το λαμπάκι έσβησε. το ηλεκτρικό ρεύμα ακολουθεί τον πιο βραχύ (σύντομο) και εύκολο δρόμο.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΡΓΑΣΙΑ 1ΕΡΓΑΣΙΑ 2. Το λαμπάκι ανάβει. Το λαμπάκι έσβησε. το ηλεκτρικό ρεύμα ακολουθεί τον πιο βραχύ (σύντομο) και εύκολο δρόμο."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΡΓΑΣΙΑ 1ΕΡΓΑΣΙΑ 2

2

3 Το λαμπάκι ανάβει. Το λαμπάκι έσβησε. το ηλεκτρικό ρεύμα ακολουθεί τον πιο βραχύ (σύντομο) και εύκολο δρόμο.

4 Τα λαμπάκια έχουν λιγότερη φωτεινότητα. Τα λαμπάκια έχουν ακόμα πιο λίγη φωτεινότητα.

5 Το λαμπάκι σβήνει Τα λαμπάκια ανάβουν. Αν αφαιρεθεί ένας λαμπτήρας, η ροή του ηλεκτρι- κού ρεύματος διακόπτεται. 100 ηλεκτρόνια. 100 ηλεκτρόνια.

6 Τα λαμπάκια έχουν την ίδια φωτει- Νότητα με το αρχικό λαμπάκι. Τα λαμπάκια έχουν την ίδια φωτει- Νότητα με το αρχικό λαμπάκι.

7 ΥΛΙΚΑχαλκόςμόλυβδοςσίδηρος μαγνήσιο σίδηρος μόλυβδος χαλκόςσίδηρος μόλυβδοςμαγνήσιο

8 μεταλλικό περίβλημα χαρτόνι θήκη Ψευδάργυρου (-) ηλεκτρολύτης στήλη άνθρακα (+) καπάκι

9

10 Όταν βρίσκεται κοντά σε ένα καλώδιο που περνά ρεύμα. Επηρεάζεται περισσότερο.

11 ηλεκτρικό ρεύμαπηνίο μαγνητικό μαγνήτης ηλεκτρικόρεύμα

12 Να αυξήσω τις μπαταρίες που βάζω. Να αυξήσω τις σπείρες του πηνίου. ΥΠΟΘΕΣΗ 1 Όσο πιο πολλές σπείρες έχει ο γύρω από τη βελόνα τόσο πιο πολύ έλκει ο ηλεκτρομαγνήτης. ΥΠΟΘΕΣΗ 2 Όσο πιο πολλές μπαταρίες βάλω τόσο πιο πολύ έλκει ο ηλεκτρομαγνήτης.

13 Πρέπει να διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα που περνά. Διακόπτεται το ηλεκτρικό κύκλωμα, ο ηλεκτρομαγνήτης σταματά να το έλκει και έρχεται σε επαφή με τη βίδα.Το κύκλωμα κλείνει, ο ηλεκτρομαγνήτης έλκει το έλασμα....

14 Ο ηλεκτρομαγνήτης βρίσκεται στο ακουστικό.

15 Από τις καρφίτσες που έλκει ο καθένας. Αριθμός μπαταριών. Αριθμός σπειρών. Τους 1, 3, 4 και 6 Οι 1, 2, 5 και 7 12 καρφίτσες. 70 σπείρες.


Κατέβασμα ppt "ΕΡΓΑΣΙΑ 1ΕΡΓΑΣΙΑ 2. Το λαμπάκι ανάβει. Το λαμπάκι έσβησε. το ηλεκτρικό ρεύμα ακολουθεί τον πιο βραχύ (σύντομο) και εύκολο δρόμο."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google