Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ηλεκτρομαγνητισμός  Από τον ηλεκτρισμό στο μαγνητισμό – ο ηλεκτρομαγνήτης 15ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ Υφαντής Βασίλειος Απρίλιος 2008.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ηλεκτρομαγνητισμός  Από τον ηλεκτρισμό στο μαγνητισμό – ο ηλεκτρομαγνήτης 15ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ Υφαντής Βασίλειος Απρίλιος 2008."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ηλεκτρομαγνητισμός  Από τον ηλεκτρισμό στο μαγνητισμό – ο ηλεκτρομαγνήτης 15ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ Υφαντής Βασίλειος Απρίλιος 2008

2

3 Παρατήρηση 1  Όταν πλησιάζω το μαγνήτη στην πυξίδα, η μαγνητική βελόνα της πυξίδας γυρίζει.

4 Παρατήρηση 2  Όταν ένα καλώδιο που είναι συνδεμένο με την μπαταρία είναι τυλιγμένο πολλές φορές γύρω από την πυξίδα, η μαγνητική βελόνα περιστρέφεται πιο έντονα.

5 Παρατήρηση 3  Το πηνίο που διαρρέεται από ηλεκτρικό ρεύμα αποκτά μαγνητικές ιδιότητες που δεν επαρκούν για να τραβήξουν τους συνδετήρες.

6 Παρατήρηση 4  Όταν πλησιάζω το καρφί στους συνδετήρες, αφού συνδέσω τους πόλους της μπαταρίας με το πηνίο, οι συνδετήρες έλκονται.  Όταν αποσυνδέσω το καλώδιο από την μπαταρία, οι συνδετήρες πέφτουν.

7 Συμπέρασμα  Όταν ένα πηνίο ή ένας ηλεκτρομαγνήτης διαρρέεται από ηλεκτρικό ρεύμα, αποκτά μαγνητικές ιδιότητες. Οι μαγνητικές ιδιότητες στον ηλεκτρομαγνήτη είναι πιο έντονες.

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18 Hans Christian Oersted


Κατέβασμα ppt "Ηλεκτρομαγνητισμός  Από τον ηλεκτρισμό στο μαγνητισμό – ο ηλεκτρομαγνήτης 15ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ Υφαντής Βασίλειος Απρίλιος 2008."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google