Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εικόνες στην HTML Η HTML υποστηρίζει δύο ειδών αρχεία εικόνων 4 GIF 4 JPEG ¶ Ολοι οι ψηφιακοί σαρωτές (scanners), υποστηρίζουν τουλάχιστον μιά από τις.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εικόνες στην HTML Η HTML υποστηρίζει δύο ειδών αρχεία εικόνων 4 GIF 4 JPEG ¶ Ολοι οι ψηφιακοί σαρωτές (scanners), υποστηρίζουν τουλάχιστον μιά από τις."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εικόνες στην HTML Η HTML υποστηρίζει δύο ειδών αρχεία εικόνων 4 GIF 4 JPEG ¶ Ολοι οι ψηφιακοί σαρωτές (scanners), υποστηρίζουν τουλάχιστον μιά από τις δύο μορφές. · Yπάρχουν προγράμματα που μετασχηματίζουν άλλες μορφές σε gif ή jpeg*. ¸ Οι εικόνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν σύνδεσμοι, και να εμφανίζονται σε διαφορετικές διαστάσεις (μεγεθυμένες ή σε σμίκρυνση). *http://www.easy2convert.com/tiff2jpg/http://www.easy2convert.com/tiff2jpg/

2 H ετικέτα H ετικέτα Για ένθεση εικόνας που περιέχεται στο αρχείο πχ. globe.gif χρησιμοποιείται η ετικέτα : 4 Για αλλαγή του μεγέθους της εικόνας γίνεται χρήση των παραμέτρων WIDTH και HEIGHT: 4 Η εικόνα θα έχει πλάτος 200 και ύψος 100 pixels. 4 Η εικόνα θα έχει πλάτος το 50% και ύψος το 60% των αντίστοιχων διαστάσεων της σελίδας.  Eάν καθορισθεί μόνο μία εκ των δύο παραμέτρων, η άλλη υπολογίζεται αυτόματα για ισότροπη αλλαγή.

3 Εικόνες - Σύνδεσμοι Για να χρησιμοποιηθεί η εικόνα του αρχείου univ.gif ως σύνδεσμος για την διεύθυνση γράφουμε:  Κείμενο δίπλα σε εικόνα ευθυγραμμίζεται αυτόματα με το κάτω μέρος της, εκτός εάν καθοριστεί αλλοιώς με την παράμετρο ALIGN= (top, middle,bottom). Κείμενο...

4 Φόντο σελίδας 4 … Το φόντο της σελίδος καθορίζεται από την εικόνα του αρχείου: stone.gif 4 … Καθορίζει το χρώμα του φόντου. color = #RRGGBB όπου RR, GG, BB διψήφιοι δεκαεξαδικοί αριθμοί για τις εντάσεις των χρωμάτων R,G,B (Κόκκινο, Πράσινο, Μπλε). Τα ψηφία του δεκαεξαδικού είναι: ABCDEF Πχ : κάνει το φόντο της σελίδας κόκκινο.

5 Επιπλέον εντολές 4... Καθορίζει το χρώμα των χαρακτήρων του ενδιάμεσου κειμένου 4 … όπου εάν J = 1,2,…,7 καθορίζει το μέγεθος των χαρακτήρων, και εάν J=+3, x=-2 … (με πρόσημο) την σχετική τους διαφορά από το τρέχον μέγεθος.

6 Ετικέτα BASEFONT 4 J = 1,2,…,7 Καθορίζει το προεπιλεγμένο (default) μέγεθος και χρώμα των χαρακτήρων για όλη την σελίδα. Εισάγεται στο … μέρος της σελίδας.

7 Πίνακες The Bradys Marcia Carol Greg Jan Alice Peter Cindy Mike Bobby The Bradys Marcia Carol Greg Jan Alice Peter Cindy Mike Bobby

8 Επεξηγήσεις 4 Ξεκινά τον σχηματισμό ενός πίνακα Σηματοδοτεί το τέλος του πίνακα 4 Τοποθετεί μια λεζάντα από πάνω Σηματοδοτεί το τέλος της λεζάντας 4 Ξεκινά τον σχηματισμό μιας σειράς Σηματοδοτεί το τέλος της σειράς 4 Ξεκινά τον σχηματισμό ενός κελιού Σηματοδοτεί το τέλος του κελιού 4... Όπως και το έντονο και κέντρο Table Row Table Data

9 The Bradys Agnes Wilma George Gwen Skippy Alvin Harry Melvin Joe The Bradys Agnes Gwen Harry Wilma SkippyAlvin George MelvinJoe

10 Επεξηγήσεις 4 BORDER="3" Κανονίζει το πάχος του περιγράμματος 4 CELLSPACING="1" Κανονίζει το πάχος του περιγράμματος του κελιού 4 CELLPADDING="1"> Κανονίζει το περιθώριο μέσα στο κελί Agnes Κανονίζει την θέση του κειμένου στο κελί. Δυνατές τιμές: "left", "center", "right"

11 ΣΥΝΘΕΤΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ Partial Subtotals Tax 2001 TOTAL

12 ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Strange Tax Partial Subtotals TOTAL

13 EΙΚΟΝΕΣ σε ΠΙΝΑΚΕΣ Photos in Table Many Photos

14 Many Photos


Κατέβασμα ppt "Εικόνες στην HTML Η HTML υποστηρίζει δύο ειδών αρχεία εικόνων 4 GIF 4 JPEG ¶ Ολοι οι ψηφιακοί σαρωτές (scanners), υποστηρίζουν τουλάχιστον μιά από τις."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google