Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
Ο ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

2 Δισεκατομύρια είναι οι γαλαξίες στο σύμπαν
Δισεκατομύρια είναι οι γαλαξίες στο σύμπαν. Σε έναν από αυτούς φιλοξενούμαστε εμείς. Το ηλιακό μας σύστημα βρίσκεται στον σπειροειδή γαλαξία μας μεταξύ 3ης και 4ης σπείρας. Ο ήλιος μας είναι ένας μικρός αστέρας και έχει μεγάλη ζωή. Η Γη είναι 3η στην πλανητική σειρά και οι συνθήκες διαβίωσης φυτών ζώων και ανθρώπων είναι ιδανικές.

3 Οι Πλανήτες του Ηλιακού μας συστήματος
1. Ερμής 2. Αφροδίτη 3. Γή 4. Άρης 5. Δίας 6. Κρόνος 7. Ουρανός 8. Ποσειδώνας

4 Γενικές πληροφορίες σχετικά με τον ήλιο
Ο Ήλιος είναι ο αστέρας του ηλιακού μας συστήματος και το λαμπρότερο σώμα του ουρανού. Είναι σχεδόν μια τέλεια σφαίρα με διάμετρο 1,4 εκατομμύρια χιλιόμετρα και η μάζα του αποτελεί το 99,86% της μάζας του ηλιακού μας συστήματος. Ο Ήλιος είναι το κοντινότερο στη Γη άστρο. Η σημασία του στην εξέλιξη και στην διατήρηση της ζωής στη Γη είναι σημαντική, καθώς με τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης προσφέρει την απαραίτητη ενέργεια για την ανάπτυξη των ζωντανών οργανισμών.

5 Φυσικά χαρακτηριστικά ήλιου
Διάμετρος: ×10³ km (109 γήινες διαμέτρους) Επιφάνεια: 6.09×10¹² km² ( γήινες επιφάνειες) Όγκος: 1.41×1018 km⁸ ( γήινους όγκους) Μάζα: 1,9891×10³⁰ kg ( γήινες μάζες) Πυκνότητα: gr/cm³ Επιφανειακή θερμοκρασία: 5780 Κ Θερμοκρασία πυρήνα: 13,6×10⁶ Κ Μέση απόσταση από τη γη: 149,6 ×10⁹ m

6 Δομή του Ήλιου 1. Πυρήνας 2. Ζώνη ακτινοβολίας 3. Ζώνη μεταφοράς
4. Φωτόσφαιρα 5. Χρωμόσφαιρα 6. Στέμμα 7. Ηλιακή κηλίδα 8. Κοκκίδωση 9. Έκλαμψη

7 Σύνθεση της φωτόσφαιρας του ήλιου (% μάζας)
Σύνθεση της φωτόσφαιρας του ήλιου (% μάζας) Πάνω ακριβώς από τον ηλιακό πυρήνα υπάρχει στοιβάδα πάχους 400 χλμ. (km) η οποία και φθάνει μέχρι την επιφάνεια. Η στοιβάδα αυτή της Ηλιακής σφαίρας από την οποία και προέρχεται όλη η ακτινοβολούμενη ηλιακή ενέργεια, δηλαδή η θερμότητα και το φως ονομάσθηκαν φωτόσφαιρα. Συνεπώς ο παρατηρούμενος κάθε φορά δίσκος του Ηλίου, δηλαδή η ορατή επιφάνεια του Ήλιου, αντιστοιχεί στη φωτόσφαιρα. Κάτω από το στρώμα αυτό ο Ήλιος γίνεται αδιαφανές στο ορατό φως.

8 Χωρίς τον ήλιο δεν θα υπήρχε αυτός ο πανέμορφος πλανήτης που μας φιλοξενεί

9

10 Οι κινήσεις της Γης Ο πλανήτης Γη πραγματοποιεί τέσσερις κινήσεις:
Την Περιστροφή, γύρω από τον άξονά της Την Περιφορά, γύρω από τον ήλιο Την Ηλιακή μεταβατική περιφορά, που πραγματοποιεί ακολουθώντας την περιστροφή του Ηλιακού μας συστήματος Την Γαλαξιακή μεταβατική περιφορά, που πραγματοποιεί ακολουθώντας την περιστροφή του Γαλαξία

11 Φωτογραφίες από το διάστημα

12 Βόρειο Σέλας

13 Φωτιάδης Σωτήρης


Κατέβασμα ppt "Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google