Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πιτσικάλης Μιχαήλ Μηνιγγίτιδα. Γενικά Τύποι μηνιγγίτιδας Τύποι μηνιγγίτιδας Μηνιγγίτιδα ενδέχεται να προκαλείται από βακτήρια και ιούς και δύο τύποι έχουν.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πιτσικάλης Μιχαήλ Μηνιγγίτιδα. Γενικά Τύποι μηνιγγίτιδας Τύποι μηνιγγίτιδας Μηνιγγίτιδα ενδέχεται να προκαλείται από βακτήρια και ιούς και δύο τύποι έχουν."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πιτσικάλης Μιχαήλ Μηνιγγίτιδα

2 Γενικά Τύποι μηνιγγίτιδας Τύποι μηνιγγίτιδας Μηνιγγίτιδα ενδέχεται να προκαλείται από βακτήρια και ιούς και δύο τύποι έχουν κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Μηνιγγίτιδα ενδέχεται να προκαλείται από βακτήρια και ιούς και δύο τύποι έχουν κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Βακτηριακή μηνιγγίτιδα Βακτηριακή μηνιγγίτιδα Βακτηριακή μηνιγγίτιδα είναι πολύ σοβαρή και πρέπει να αντιμετωπίζοται ως ένα από των επειγόντων ιατρικών περιστατικών. Αυτή μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες και να μολύνει το αίμα προκαλώντας septicimeia. Τα πιο κοινά βακτηρίδια που προσβάλλουν είναι Neisseria meningitidis βακτήρια. Βακτηριακή μηνιγγίτιδα είναι πολύ σοβαρή και πρέπει να αντιμετωπίζοται ως ένα από των επειγόντων ιατρικών περιστατικών. Αυτή μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες και να μολύνει το αίμα προκαλώντας septicimeia. Τα πιο κοινά βακτηρίδια που προσβάλλουν είναι Neisseria meningitidis βακτήρια. Βακτηριακή μηνιγγίτιδα είναι πιο κοινή στα παιδιά που είναι κάτω των πέντε ετών. Είναι επίσης συνηθισμένη στους εφήβους ηλικίας 15 έως 19 ετών. Από όλες τις περιπτώσεις περίπου 15% είναι βακτηριακή μηνιγγίτιδα και 25% μπορεί να εκδηλωθεί με σηψαιμία. Στο 60% των περιπτώσεων τόσο, μπορεί να παρουσιάσει από κοινού. Βακτηριακή μηνιγγίτιδα είναι πιο κοινή στα παιδιά που είναι κάτω των πέντε ετών. Είναι επίσης συνηθισμένη στους εφήβους ηλικίας 15 έως 19 ετών. Από όλες τις περιπτώσεις περίπου 15% είναι βακτηριακή μηνιγγίτιδα και 25% μπορεί να εκδηλωθεί με σηψαιμία. Στο 60% των περιπτώσεων τόσο, μπορεί να παρουσιάσει από κοινού. Ιογενής μηνιγγίτιδα Ιογενής μηνιγγίτιδα Ιογενή μηνιγγίτιδα είναι η πιο κοινή αλλά λιγότερο αυστηρός τύπος μηνιγγίτιδας. Ο αριθμός των περιπτώσεων είναι δύσκολο να εκτιμηθεί επειδή τα συμπτώματα είναι παρόμοια με μια Tour της γρίπης. Ιογενή μηνιγγίτιδα είναι πιο κοινή στα παιδιά και είναι περισσότερο διαδεδομένη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ιογενή μηνιγγίτιδα είναι η πιο κοινή αλλά λιγότερο αυστηρός τύπος μηνιγγίτιδας. Ο αριθμός των περιπτώσεων είναι δύσκολο να εκτιμηθεί επειδή τα συμπτώματα είναι παρόμοια με μια Tour της γρίπης. Ιογενή μηνιγγίτιδα είναι πιο κοινή στα παιδιά και είναι περισσότερο διαδεδομένη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

3 Γενικά συμπτώματα Συμπτώματα ιογενής μηνιγγίτιδας Συμπτώματα ιογενής μηνιγγίτιδας Ιογενή μηνιγγίτιδα είναι πιο συνηθισμένη από βακτηριακή μηνιγγίτιδα. Η ασθένεια εμφανίζεται πολύ όπως η γρίπη και μπορεί να έχει ηπιότερη συμπτώματα. Ιογενή μηνιγγίτιδα είναι πιο συνηθισμένη από βακτηριακή μηνιγγίτιδα. Η ασθένεια εμφανίζεται πολύ όπως η γρίπη και μπορεί να έχει ηπιότερη συμπτώματα. Κοινά συμπτώματα Κοινά συμπτώματα Τα κοινά συμπτώματα του ιογενή μηνιγγίτιδα περιλαμβάνουν: Τα κοινά συμπτώματα του ιογενή μηνιγγίτιδα περιλαμβάνουν: πονοκεφάλους πονοκεφάλους πυρετός πυρετός γενικά δεν αισθάνονται πολύ καλά γενικά δεν αισθάνονται πολύ καλά Πιο σοβαρά συμπτώματα Πιο σοβαρά συμπτώματα Σε πιο βαριές περιπτώσεις από ιογενή μηνιγγίτιδα συμπτώματα μπορεί να είναι: Σε πιο βαριές περιπτώσεις από ιογενή μηνιγγίτιδα συμπτώματα μπορεί να είναι: ναυτία και έμετος ναυτία και έμετος δυσκαμψία του αυχένα δυσκαμψία του αυχένα τον πόνο των μυών ή κοινή τον πόνο των μυών ή κοινή διάρροια διάρροια photophobia (ευαισθησία στο φως) photophobia (ευαισθησία στο φως)

4 Συμπτώματα στα μικρά παιδιά Βακτηριακή μηνιγγίτιδα συμπτώματα σε μικρά παιδιά Βακτηριακή μηνιγγίτιδα συμπτώματα σε μικρά παιδιά Μικρά παιδιά και βρέφη που έχουν κάποια διαφορετικά συμπτώματα που υποδηλώνουν μηνιγγίτιδα. Σε αυτά περιλαμβάνονται: Μικρά παιδιά και βρέφη που έχουν κάποια διαφορετικά συμπτώματα που υποδηλώνουν μηνιγγίτιδα. Σε αυτά περιλαμβάνονται: πρώτα συμπτώματα είναι εκείνες των ευερεθιστότητα και άρνηση πρέπει να διατηρούνται ή να τρέφονται πρώτα συμπτώματα είναι εκείνες των ευερεθιστότητα και άρνηση πρέπει να διατηρούνται ή να τρέφονται να γίνουμε δισκέτα και να ανταποκρίνεται να γίνουμε δισκέτα και να ανταποκρίνεται το μωρό μπορεί να είναι δύσκαμπτη με σπασμωδικός κινήσεις το μωρό μπορεί να είναι δύσκαμπτη με σπασμωδικός κινήσεις ασυνήθιστο κλάμα, shrill κραυγή ή ασυνήθιστο γκρινιάζουν ασυνήθιστο κλάμα, shrill κραυγή ή ασυνήθιστο γκρινιάζουν εμετός και αρνείται τροφοδοσίες εμετός και αρνείται τροφοδοσίες χλωμός και με μεγάλες μουτζούρες δέρματος χλωμός και με μεγάλες μουτζούρες δέρματος staring παράσταση staring παράσταση πολύ νυσταγμένος ή νυστάζω με μια απροθυμία να ξυπνήσει πολύ νυσταγμένος ή νυστάζω με μια απροθυμία να ξυπνήσει οίδημα του τμήματος μαλακό στην κορυφή της κεφαλής ονομάζεται η fontanelle οίδημα του τμήματος μαλακό στην κορυφή της κεφαλής ονομάζεται η fontanelle

5 Ευάλωτα άτομα Ποιος μπορεί να προσβληθεί από μηνιγγίτιδα; Ποιος μπορεί να προσβληθεί από μηνιγγίτιδα; Μηνιγγίτιδα μπορεί να επηρεάσει άτομα όλων των ομάδων ηλικίας. Τα βρέφη και τα μικρά παιδιά και οι ηλικιωμένοι κινδυνεύουν ωστόσο περισσότερο. Ιογενή μηνιγγίτιδα είναι η πιο κοινή αιτία του όρου. Τα άτομα που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο να επιτύχετε μηνιγγίτιδα περιλαμβάνουν: Μηνιγγίτιδα μπορεί να επηρεάσει άτομα όλων των ομάδων ηλικίας. Τα βρέφη και τα μικρά παιδιά και οι ηλικιωμένοι κινδυνεύουν ωστόσο περισσότερο. Ιογενή μηνιγγίτιδα είναι η πιο κοινή αιτία του όρου. Τα άτομα που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο να επιτύχετε μηνιγγίτιδα περιλαμβάνουν: όσοι έχουν CSF υδροκεφαλία τοποθετείται στον εγκέφαλο τους για μια άλλη παθολογία όσοι έχουν CSF υδροκεφαλία τοποθετείται στον εγκέφαλο τους για μια άλλη παθολογία διαβητικούς διαβητικούς εκείνοι με βακτηριακή ενδοκαρδίτιδα εκείνοι με βακτηριακή ενδοκαρδίτιδα αλκοολισμός και συκώτι κίρρωση αλκοολισμός και συκώτι κίρρωση ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών νεφρική ανεπάρκεια νεφρική ανεπάρκεια ασθένεια Δρεπάνι κελί κ.λπ. ασθένεια Δρεπάνι κελί κ.λπ.

6


Κατέβασμα ppt "Πιτσικάλης Μιχαήλ Μηνιγγίτιδα. Γενικά Τύποι μηνιγγίτιδας Τύποι μηνιγγίτιδας Μηνιγγίτιδα ενδέχεται να προκαλείται από βακτήρια και ιούς και δύο τύποι έχουν."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google