Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Διττοί λόγοι Το άθλημα των διττών λόγων είναι μια πνευματική δραστηριότητα που φέρνει σε αντιπαράθεση 2 θέσεις σχετικά με ένα σημαντικό ζήτημα. Αυτό επιτυγχάνεται.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Διττοί λόγοι Το άθλημα των διττών λόγων είναι μια πνευματική δραστηριότητα που φέρνει σε αντιπαράθεση 2 θέσεις σχετικά με ένα σημαντικό ζήτημα. Αυτό επιτυγχάνεται."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Διττοί λόγοι Το άθλημα των διττών λόγων είναι μια πνευματική δραστηριότητα που φέρνει σε αντιπαράθεση 2 θέσεις σχετικά με ένα σημαντικό ζήτημα. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της ανάπτυξης και ανασκευής λογικών επιχειρημάτων ενώπιων αντιπάλων, κοινού και κριτών.

3 Σε έναν αγώνα λόγου συμμετέχουν :  Ομιλητές: ομάδας Λόγου ομάδας Αντιλόγου  Χρονομέτρης  Κριτές  Ακροατήριο

4 Ομιλητές Ομάδα λόγου:  Ομιλητής Α (ΛΟΑ)  Ομιλητής Β (ΛΟΒ)  Ομιλητής Γ (ΛΟΓ) Ομάδα αντιλόγου:  Ομιλητής Α (ΑΟΑ)  Ομιλητής Β (ΑΟΒ)  Ομιλητής Γ (ΑΟΓ)

5 Ομάδατου Λόγου

6 Ομάδα του Αντιλόγου

7 Χρόνοι κάθε ομιλητή ΛΟΑ = 6 λεπτά ΑΟΑ = 6 λεπτά επιτρέπεται η υποβολή ΛΟΒ = 6 λεπτά ερωτήσεων. ΑΟΒ = 6 λεπτά ΛΟΓ = 4 λεπτά ΑΟΓ = 4 λεπτά

8 Τι είναι οι ερωτήσεις σε έναν ρητορικό αγώνα ; Οι αντίπαλοι του ομιλητή μπορούν στο μη προστατευόμενο χρόνο (4’ ανά λόγο) να υποβάλλουν αίτημα ερώτησης. Μια ερώτηση είναι ουσιαστικά μια ευκαιρία για να αναγκάσει κάνεις τον αντίπαλο να παραδεχτεί πράγματα που θα ωφελήσουν την επιχειρηματολογία του.

9 Καθήκοντα ομιλητών Έργο του ΛΟΑ είναι: Ορισμός του θέματος Γενική παρουσίαση θέσης Διατύπωση επιχειρημάτων Έργο του ΑΟΑ είναι: Αποδοχή ή απόρριψη του ορισμού Γενική παρουσίαση της αντίθεσης Αντίκρουση των γενικών επιχειρημάτων του ΛΟΑ και επιβολή νέων.

10 Κατερίνα Μαριάννα Ειρήνη Θανάσης

11 Έργο του ΛΟΒ είναι: Αντίκρουση της επιχειρηματολογίας του ΑΟΑ. Υποστήριξη του Λόγου με νέα επιχειρήματα. Έργο του ΑΟΒ είναι: Αντίκρουση της επιχειρηματολογίας των ΛΟΑ και ΛΟΒ. Αντίκρουση της επιχειρηματολογίας των ΛΟΑ και ΛΟΒ. Υποστήριξη του Αντιλόγου με νέα επιχειρήματα. Υποστήριξη του Αντιλόγου με νέα επιχειρήματα.

12 Φίλιππος Λευτέρης

13 Έργο του ΛΟΓ είναι: Η τελική αντίκρουση της επιχειρηματολογίας του αντιλόγου. Η συνοπτική ανακεφαλαίωση των επιχειρημάτων της ομάδας χωρίς να δώσει νέα επιχειρήματα. Έργο του ΑΟΓ είναι: Η τελική αντίκρουση της επιχειρηματολογίας του λόγου. Η συνοπτική ανακεφαλαίωση των επιχειρημάτων της ομάδας χωρίς να δώσει νέα επιχειρήματα.

14 Κριτές Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών, οι ομάδες αφού συγχαρούν η μια την άλλη, αποχωρούν και οι κριτές παραμένουν στην αίθουσα για να προβούν στην αξιολόγηση των ομιλητών ατομικά και των ομάδων συνολικά αποφασίζουν την έκβαση του αγώνα, συμπληρώνοντας το έντυπο αναλυτικής βαθμολόγησης. Έπειτα από συζήτηση και ανάλογα με τη βαθμολογία αποφασίζουν για το αποτέλεσμα του αγώνα, δίνοντας 2 βαθμούς στην ομάδα που νίκησε και 1 βαθμό στην ομάδα που έχασε.

15 Κριτήρια αξιολόγησης ομιλητών 1. Μεθοδολογία (τήρηση κανόνων) 2. Επιχειρηματολογία 3. Δομή (εύστοχη τοποθέτηση του θέματος) 4. Ομαδικότητα (κατανομή εργασίας) 5. Ύφος 6. Συμμετοχή (υποβολή ερωτήσεων) 7. Αντίκρουση

16

17 1) Η διεθνής κοινότητα δεν πρέπει να παρεμβαίνει στα εσωτερικά μιας χώρας. 2) Οι Έλληνες είμαστε ρατσιστές.

18

19

20

21

22

23

24 3. Η νέα γενιά οφείλει να παραμείνει στην Ελλάδα και να μην αναζητήσει την τύχη της στο εξωτερικό. 4. Η στρατιωτική θητεία πρέπει να είναι υποχρεωτική και για τα δύο φύλα. 5. Οι κυβερνήσεις πρέπει να λογοκρίνουν το διαδίκτυο.

25 2012 - 2013

26 1) Πρέπει να υπάρχουν σχολεία αριστείας στα οποία οι μάθητες θα εισάγονται με εξετάσεις. Θέση σχολείου: ΚΑΤΑ Βαθμολογία: 403 Βαθμολογία Δούκα: 430

27 2) Οι σημαντικές αποφάσεις της ζωής πρέπει να λαμβάνονται με βάση το συναίσθημα κι όχι τη λογική. Θέση σχολείου: ΥΠΕΡ Βαθμολογία: 329 Βαθμολογία Κολλεγίου Αθηνών: 321

28 3) Δικαιολογείται η φορολόγηση των πολιτών για τη χρηματοδότηση της Δημόσιας Τηλεόρασης. Θέση σχολείου: ΚΑΤΑ Βαθμολογία: 336 Βαθμολογία Α’ Τοσίτσειο Αρσάκειο Εκάλης: 500

29 Διδακτική επίσκεψη στο Ίδρυμα Θεοχαράκη Παρακολούθηση σεμιναρίου «Η Τέχνη της Αγχιμαχίας»

30 Τα μέλη του ομίλου: Κυριάκου Γεωργία Κατερίνα Καραθανάση Σοφία Μαντζανά Μαριάννα Μανδραβέλλου Χριστίνα Χρυσαφάκη Ειρήνη Σφυρή Θανάσης Καλαμπόκας Λευτέρης Γεωγοπετρέας Φώτης Κόσκορος Ορέστης Φεγγουδάκης Κώστας Καμαράτος Φίλιππος Μοσχάτος Νεφέλη Πουλοπούλου Χριστίνα Μενάγια

31 Ορέστης Φεγγουδάκης Φίλιππος Μοσχάτος Λευτέρης Γεωργοπετρέας Κώστας ΚαμαράτοςΘανάσης Καλαμπόκας

32 Κατερίνα Καραθανάση Σοφία Μαντζανά Ειρήνη Σφυρή

33 Γεωργία Κυριάκου

34 Χριστίνα Μενάγια Μαριάννα Μανδραβέλλου

35 Χριστίνα Χρυσαφάκη

36 Πανελλήνιοι ρητορικοί αγώνες 2012- 2013 Λευτερης Γεωργοπετρέας Μαριαννα Μανδραβέλου Σοφια Μαντζανά Ειρηνη Σφυρή Ορεστης Φεγγουδάης


Κατέβασμα ppt "Διττοί λόγοι Το άθλημα των διττών λόγων είναι μια πνευματική δραστηριότητα που φέρνει σε αντιπαράθεση 2 θέσεις σχετικά με ένα σημαντικό ζήτημα. Αυτό επιτυγχάνεται."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google