Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Οδηγός δημιουργίας ιστολογίου στο blogger.com

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Οδηγός δημιουργίας ιστολογίου στο blogger.com"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Οδηγός δημιουργίας ιστολογίου στο blogger.com

2 Δημιουργία ιστολογίου
Πληκτρολογούμε τη διεύθυνση

3 Εγγραφή Aπαιτείται να δημιουργήσουμε ένα λογαριασμό Google (αν έχουμε ήδη, παρακάμπτουμε το βήμα αυτό).

4 Σύνδεση Σύνδεση με τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου gmail και τον κωδικό πρόσβασης. Επιλέγουμε “Παραμείνετε συνδεδεμένος” μόνο αν εργαζόμαστε στο δικό μας υπολογιστή.

5 Ονοματοδοσία ιστολογίου
Oνοματοδοσία Δίνουμε έναν τίτλο για το ιστολόγιο μας. Δίνουμε τη διεύθυνση URL του ιστολογίου μας (διεύθυνση). Η μορφή θα είναι ΧΧΧΧΧ.blogspot.gr. Θα πρέπει αυτή να είναι μοναδική, συνεπώς θα πρέπει να ελέγξουμε αν είναι διαθέσιμη.

6 Επιλογή προτύπου σχεδιασμού
Μπορούμε να επιλέξουμε ένα πρότυπο εμφάνισης του ιστολογίου μας (η επιλογή αυτή μπορεί να αλλάξει αργότερα).

7 Δημιουργία Η διαδικασία δημιουργίας του ιστολογίου έχει ολοκληρωθεί.
Η διαδικασία δημιουργίας του ιστολογίου έχει ολοκληρωθεί. Ακολούθως μπορούμε να αναρτήσουμε άρθρα και να τροποποιήσουμε τη μορφή του ιστολογίου.

8 Νέα ανάρτηση Νέα ανάρτηση
Η επιλογή νέα ανάρτηση επιτρέπει τη δημιουργία νέου άρθρου. Επιτρέπεται η επεξεργασία κειμένου με εργαλεία μορφοποίησης αντίστοιχα του word. Μπορούμε να δημιουργήσουμε υπερσύνδεσμο Επιλέγοντας κάποιο κείμενο. Επιλέγοντας «Σύνδεσμος» και εισάγοντας το url στο οποίο θα οδηγεί.

9 Εισαγωγή εικόνας Εισαγωγή εικόνας
Επιλέγοντας εισαγωγή εικόνας έχουμε τη δυνατότητα (βλ. επόμενη διαφάνεια) : Μεταφόρτωσης (μπορούμε να επιλέξουμε 1 ή περισσότερες εικόνες από τον υπολογιστή μας). Άλλης εικόνας που έχει μεταφορτωθεί/χρησιμοποιείται στο ιστολόγιο. Από τα λευκώματα Ιστού Picasa (υπηρεσία μεταφόρτωσης εικόνων στο Διαδίκτυο της Google). Από το κινητό μας τηλέφωνο (εφόσον είναι συνδεδεμένο με τον υπολογιστή ή από μια web κάμερα). Από μια διεύθυνση URL (με αντιγραφή επικόλληση της διεύθυνσης της εικόνας). Εισαγωγή εικόνας

10 Εισαγωγή εικόνας

11 Εισαγωγή video Εισαγωγή βίντεο
Μπορούμε να εισάγουμε video είτε μεταφορτώνοντας video που έχουμε αποθηκεύσει τοπικά, είτε από το Youtube. Στη 2η περίπτωση υπάρχουν 2 επιλογές Με αναζήτηση του τίτλου του video και την επιλογή του από το σχετικό διάλογο. Διαφορετικά, στην υπηρεσία του youtube αφού βρούμε το video που μας ενδιαφέρει, επιλέγουμε «αποστολή» και ακολούθως «ενσωμάτωση». Αντιγράφουμε τον κώδικα που εμφανίζεται στην ανάρτησή μας, έχοντας επιλέξει πρώτα «Επεξεργασία HTML».

12 Πρόγραμμα: Ρύθμιση ώρας και ημερομηνίας της ανάρτησης
Ρυθμίσεις ανάρτησης Δυνατότητα σχολιασμού ανάρτησης

13 Επεξεργασία αναρτήσεων
Με την επιλογή «επεξεργασία ανάρτησης» ο χρήστης μπορεί να επισκοπήσει όλες τις αναρτήσεις, να τις επεξεργαστεί, τροποποιήσει διαγράψει κλπ

14 Επεξεργασία σελίδων Η επεξεργασία σελίδων επιτρέπει την ανάρτηση σελίδων σε σταθερή θέση (ανεξαρτήτως των βασικών αναρτήσεων) με στοιχεία όπως βιογραφικό κλπ

15 Ας δούμε και κάποιος άλλες επιλογές στο αριστερό μέρος:
Σχόλια, όπου ο χρήστης μπορεί να δει συνολικά τα σχόλια, να τα διαγράψει κλπ Στατιστικά, για την επισκόπηση της επισκεψιμότητας του ιστολογίου Διάταξη, όπου επιτρέπεται η διαμόρφωση του φυσικού σχεδιασμού του ιστολογίου Πρότυπο, όπου μπορεί να γίνει αλλαγή ή προσαρμογή του προτύπου του ιστολογίου Ρυθμίσεις, όπου ομαδοποιούνται όλες οι ρυθμίσεις του ιστολογίου Κατάλογος επιλογών

16 Ρυθμίσεις- Βασικό

17 Ρυθμίσεις – Αναρτήσεις και σχόλια
Ρυθμίσεις – Αναρτήσεις και σχόλια

18 Διάταξη Με την επιλογή «διάταξη» ο χρήστης μπορεί να τροποποιήσει τη διάταξη των αντικειμένων (πχ κείμενο αριστερά, μενού επιλογών δεξιά κλπ).

19 Προσθήκη gadget Με την επιλογή «προσθήκη gadget» ο χρήστης μπορεί να επισκοπήσει μια σειρά από αντικείμενα. Για παράδειγμα μπορεί να προσθέσει αντικείμενο που εμφανίζει τα στατιστικά του ιστολογίου, των δημοφιλών αναρτήσεων, την εμφάνιση σελίδων που έχει δημιουργήσει ο χρήστης, ερωτηματολογίων κλπ.

20 Σχεδιαστής προτύπων Με την επιλογή «σχεδιαστής προτύπων» (Πρότυπο Προσαρμογή) ο χρήστης μπορεί να αλλάξει το πρότυπο ή να τροποποιήσει τη διάταξη των αντικειμένων (πχ κείμενο αριστερά, μενού επιλογών δεξιά κλπ).

21 Στατιστικά Στην καρτέλα «στατιστικά» παρουσιάζονται ο αριθμός των προβολών ανά σελίδα και ανάρτηση καθώς και γραφική παράσταση της επισκεψιμότητας.


Κατέβασμα ppt "Οδηγός δημιουργίας ιστολογίου στο blogger.com"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google