Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ιστορία-Ερωτήσεις 1.Τι συνέβη κατά τη διάρκεια της τουρκοκρατίας όσον αφορά τις ελληνικές αρχαιότητες; Δώσε παραδείγματα. Τι πιστεύετε πως πρέπει να γίνει.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ιστορία-Ερωτήσεις 1.Τι συνέβη κατά τη διάρκεια της τουρκοκρατίας όσον αφορά τις ελληνικές αρχαιότητες; Δώσε παραδείγματα. Τι πιστεύετε πως πρέπει να γίνει."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ιστορία-Ερωτήσεις 1.Τι συνέβη κατά τη διάρκεια της τουρκοκρατίας όσον αφορά τις ελληνικές αρχαιότητες; Δώσε παραδείγματα. Τι πιστεύετε πως πρέπει να γίνει με όσες βρίσκονται σε μουσεία του εξωτερικού; 2. Τι ήταν ο Θούριος; Ποιος ήταν ο σκοπός του; 3. Πως γινόταν η φορολογία τον καιρό της Τουρκοκρατίας; 4. Να βρείτε στον Θούριο παλιότερους τύπους ρημάτων; Χρήστος Μ. Στ’ Τάξη 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

2 1 η Ερώτηση  Τι συνέβη κατά τη διάρκεια της τουρκοκρατίας όσον αφορά τις ελληνικές αρχαιότητες; Δώσε παραδείγματα. Τι πιστεύετε πως πρέπει να γίνει με όσες βρίσκονται σε μουσεία του εξωτερικού;  Κατά την διάρκεια της Τουρκοκρατίας πολλές εκκλησίες και πολλοί ναοί καλύφθηκαν από μέσα με διάφορα τουρκικά σύμβολα της θρησκείας κ.α. Επίσης για παράδειγμα οι Τούρκοι προσπάθησαν να φτιάξουν ένα κτήριο μεγάλο και όμορφο σαν την Αγία Σοφία μα πολλές φορές έπεφτε.

3 Συνέχεια...  Στο παρελθόν επίσης τους Τούρκους τους ένοιαζαν πιο πολύ τα λεφτά και υπήρχε ένας Άγγλος όπου νόμιζε ότι ήταν όλα δικά του και νόμιζε ότι ήταν ο καλύτερος (πολύύύύύύύύύύ μετριοπαθής).Μια μέρα πήγε στην Ελλάδα και του άρεσε ο παρθενώνας με τα μάρμαρα του τα αγάλματά του και όλα αυτά έτσι λοιπόν τα αγόρασε και τώρα βρίσκονται σε ένα μουσείο της Αγγλίας. Πολύ ισχυρίζονται κι΄όλας ότι δεν είναι και ελληνικά.

4 2 η Ερώτηση  Τι ήταν ο Θούριος; Ποιος ήταν ο σκοπός του;  Ο Θούριος ήταν ένα επαναστατικό τραγούδι όπου έγραψε ο Ρήγας Φεραίος γιατί πίστευε ότι θα γινόταν σύντομα η ελληνική επανάσταση. Έτσι λοιπόν άρχισε να γράφει ήδη το σύνταγμα με βάση το Γαλλικό και ένα τραγούδι τον Θούριο όπου μιλούσε για την ελευεθερία των Ελλήνων και μ’αυτό το τραγούδι προσπαθούσε να ξεσηκώσει τους υποδουλωμένους Έλληνες. Δυστυχώς οι Αυστριακοί όπου είχαν καλή σχέση με τους Τούρκους (έμενε στην Αυστρία,στην Βιέννη) το έμαθαν αυτό και τον αποκαιφάλησαν.

5 3 η Ερώτηση  Πως γινόταν η φορολογία τον καιρό της Τουρκοκρατίας;  Δυστυχώς για τους Έλληνες είχαν να πληρώνουν πολλούς φόρους. Όπως τον κεφαλικό φόρο όπου πλήρωνες ανάλογα με το πόσα άτομα είναι, τον φόρο εστίας για τις κατοικίες τους, φόρος για την χρήση της γης (έγγειος) αλλά και για την αγροτική παραγωγή (δεκάτη) όπου εκεί έπρεπε να πληρώσεις το 1/10 στον Σουλτάνο.

6 4 η Ερώτηση  Ο Θούριος σε παλιότερους τύπους ρημάτων;  Ω βασιλεύ του κόσμου, ορκίζομαι σε Σε, στην γνώμην των τυράννων, να μην έλθω ποτέ. Μήτε να τους δουλεύσω, μήτε να πλανηθώ, εις τα ταξίματά τους, για να παραδοθώ.

7 Συνέχεια...  Σ' ανατολή και δύση, και νότον και βοριά, για την πατρίδα όλοι, να 'χωμεν μια καρδιά. Στην πίστην του καθ' ένας, ελεύθερος να ζει, στην δόξαν του πολέμου, να τρέξωμεν μαζί.  Βουλγάροι κι Αρβανίτες, Αρμένιοι και Ρωμιοί, Αράπηδες και άσπροι, με μια κοινήν ορμή, Για την ελευθερίαν, να ζώσωμεν σπαθί, πως είμαστ' αντρειωμένοι, παντού να ξακουσθεί.

8 Πηγές  Βιβλίο Ιστορίας έκτης δημοτικού  www.stixoi.info: Θούριος www.stixoi.info


Κατέβασμα ppt "Ιστορία-Ερωτήσεις 1.Τι συνέβη κατά τη διάρκεια της τουρκοκρατίας όσον αφορά τις ελληνικές αρχαιότητες; Δώσε παραδείγματα. Τι πιστεύετε πως πρέπει να γίνει."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google