Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το απίστευτο ταξίδι μιας σταγόνας νερού!. Οδηγίες Παιγνιδιού Το παιγνίδι αυτό έχει ως στόχο να αντιληφθούν οι μαθητές τη διαδρομή που ακολουθεί μια σταγόνα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το απίστευτο ταξίδι μιας σταγόνας νερού!. Οδηγίες Παιγνιδιού Το παιγνίδι αυτό έχει ως στόχο να αντιληφθούν οι μαθητές τη διαδρομή που ακολουθεί μια σταγόνα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Το απίστευτο ταξίδι μιας σταγόνας νερού!

2 Οδηγίες Παιγνιδιού Το παιγνίδι αυτό έχει ως στόχο να αντιληφθούν οι μαθητές τη διαδρομή που ακολουθεί μια σταγόνα νερού, δηλαδή τον κύκλο του νερού. Στην αρχική σελίδα (διαφάνεια 3) οι μαθητές πρέπει να επιλέξουν το σημείο από το οποίο η σταγόνα θα ξεκινήσει το ταξίδι της (φυτά, χώμα, ποταμός, σύννεφα, ωκεανός, λίμνη, ζώα, υπόγεια νερά, παγετώνες). Όταν αποφασίσουν, πατούν με το ποντίκι τους στην αντίστοιχη εικόνα και αμέσως μεταφέρονται σε επόμενη διαφάνεια. Η διαφάνεια αυτή παρουσιάζει όλες τις τοποθεσίες στις οποίες μπορεί να ταξιδέψει η σταγόνα νερού. Για παράδειγμα, αν επιλέξουν τα ΦΥΤΑ, θα τους οδηγήσει σε μια διαφάνεια με 6 σταθμούς. Οι σταθμοί αυτοί δείχνουν τις τοποθεσίες στις οποίες μπορεί να ταξιδέψει η σταγόνα νερού όταν φύγει από τα φυτά. Για να αποφασίσουν σε ποιο σταθμό θα πατήσουν στη συνέχεια, πρέπει να ρίξουν ζάρι. Οι έξι σταθμοί που φαίνονται σε κάθε διαφάνεια περιλαμβάνουν και το κουμπί «Μείνει ακίνητος». Αυτό θέλει να δείξει στους μαθητές ότι το νερό μπορεί να μείνει σε μια τοποθεσία για ένα χρονικό διάστημα και μετά να αποβληθεί ή να συνεχίσει το ταξίδι του. Επίσης, μπορεί δύο ή τρεις σταθμοί να περιλαμβάνουν την ίδια τοποθεσία. Αυτό δείχνει ότι περισσότερο νερό αποβάλλεται ή ταξιδεύει προς μια κατεύθυνση παρά προς μιαν άλλη. Για παράδειγμα το νερό που φεύγει από το ΧΩΜΑ πάει στα φυτά, σε ποταμούς, στα σύννεφα και στα υπόγεια νερά. Δύο σταθμοί περιλαμβάνουν τα σύννεφα, κάτι που σημαίνει ότι περισσότερο νερό εξατμίζεται προς τα σύννεφα και λιγότερο πάει σε φυτά, ποταμούς ή υπόγεια νερά. Καθώς οι μαθητές παίζουν το παιγνίδι μπορούν να καταγράφουν σε ένα φύλλο χαρτιού την πορεία που ακολουθεί η σταγόνα νερού, ώστε να αντιληφθούν πόσο πολύπλοκη και μεγάλη είναι η διαδρομή της. Το παιγνίδι αυτό μπορεί να γίνει και με υπόδυση ρόλων. Μπορεί να τοποθετηθούν στο πάτωμα της τάξης οι εννιά τοποθεσίες στις οποίες ταξιδεύει το νερό και τα παιδιά να υποδύονται την σταγόνα νερού. Σε κάθε τοποθεσία πρέπει να υπάρχει ένα ζάρι και οι 6 επιλογές που μπορεί να ακολουθήσει η σταγόνα. Όταν ρίξει το ζάρι πρέπει να πάει στην επόμενη τοποθεσία και το παιγνίδι συνεχίζει με τον ίδιο τρόπο.

3 φυτά ποταμός λίμνη ζώα χώμα παγετώνες ωκεανός σύννεφα υπόγεια νερά

4 5. Μείνε ακίνητος6. Μείνε ακίνητος ΦΥΤΑ 3. σύννεφα4. σύννεφα1. σύννεφα2. σύννεφα

5 1. φυτά 2. ποταμός 5. Μείνε ακίνητος ΧΩΜΑ 4. σύννεφα3. σύννεφα 6. υπόγεια νερά

6 ΠΟΤΑΜΟΣ 2. λίμνη 5. ζώα 1. ωκεανός 6. Μείνε ακίνητος 3. σύννεφα 4. υπόγεια νερά

7 2. λίμνη 1. χώμα 6. παγετώνες 3. ωκεανός 5. Μείνε ακίνητος 4. ωκεανός ΣΥΝΝΕΦΑ

8 5. Μείνε ακίνητος6. Μείνε ακίνητος3. Μείνε ακίνητος4. Μείνε ακίνητος ΩΚΕΑΝΟΣ 2. σύννεφα1. σύννεφα

9 2. ποταμός 3. ζώα 5. Μείνε ακίνητος6. Μείνε ακίνητος ΛΙΜΝΗ 1. σύννεφα 4. υπόγεια νερά

10 1. χώμα2. χώμα 6. Μείνε ακίνητος ΖΩΑ 4. σύννεφα3. σύννεφα5. σύννεφα

11 3. ποταμός 2. λίμνη1. λίμνη 4. Μείνε ακίνητος6. Μείνε ακίνητος5. Μείνε ακίνητος ΥΠΟΓΕΙΑ ΝΕΡΑ

12 2. ποταμός 4. Μείνε ακίνητος6. Μείνε ακίνητος5. Μείνε ακίνητος ΠΑΓΕΤΩΝΕΣ 3. σύννεφα 1. υπόγεια νερά


Κατέβασμα ppt "Το απίστευτο ταξίδι μιας σταγόνας νερού!. Οδηγίες Παιγνιδιού Το παιγνίδι αυτό έχει ως στόχο να αντιληφθούν οι μαθητές τη διαδρομή που ακολουθεί μια σταγόνα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google