Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης
Καλοκαιρινή Δημιουργική Απασχόληση 2014 Για παιδιά 5 έως 12 ετών. Από Δευτέρα 16 Ιουνίου μέχρι Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

2 Κατάθεση αιτήσεων μέχρι και την Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014
Για πληροφορίες : Τηλ. ΟΝΑΔΕΑ: Τηλ. Δημοτολογίου Ελληνικού:

3 Καλοκαιρινή Δημιουργική Απασχόληση
Το πρόγραμμα της Καλοκαιρινής Δημιουργικής Απασχόλησης απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών και θα διαρκέσει από την Δευτέρα 16 Ιουνίου έως και την Τετάρτη 30 Ιουλίου Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι δωρεάν και φιλοδοξεί να δώσει μέσα από ποικίλες αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες την ευκαιρία στα παιδιά να περάσουν ένα ευχάριστο και δημιουργικό καλοκαίρι.

4 Διαδικασία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή των παιδιών στο πρόγραμμα
Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν τα παιδιά των δημοτών και των κατοίκων που είναι γεννημένα το έτος 2002 μέχρι και Ο κάθε γονιός θα πρέπει να συμπληρώσει πλήρως τη διάτρητη αίτηση και να την καταθέσει μέχρι και την Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014 στα εξής σημεία: Α. Οι δημότες και οι κάτοικοι της δημοτικής κοινότητας Ελληνικού μόνο στο Δημαρχείο Ελληνικού (πλατεία Αγ. Τριάδος) στο τμήμα Δημοτολογίου, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 8:00-14:00. Β. Οι δημότες και οι κάτοικοι της δημοτικής κοινότητας Αργυρούπολης μόνο στα γραφεία του Οργανισμού Νεολαίας & Άθλησης Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης εντός του Δημοτικού κολυμβητηρίου στην Αργυρούπολη (Τριπόλεως 6 & Λ. Κύπρου) από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9:00-13:00 & 16:00-20:00. Με την κατάθεση της αίτησης θα τους δίνεται και αριθμός παραλαβής της.

5 Η αίτηση για να γίνει δεκτή πρέπει να είναι ενυπόγραφη και να συνοδεύεται υποχρεωτικά από: α) πρόσφατη ιατρική γνωμάτευση για δυνατότητα άθλησης του παιδιού β) πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης για τους δημότες και κατοίκους και γ) από πρόσφατο λογαριασμό Δ.Ε.Η ή ΕΥΔΑΠ ή ΟΤΕ ή συμβόλαιο ενοικίασης για τους κατοίκους. Εάν ο αριθμός των αιτήσεων είναι πολύ μεγάλος θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση τα ακόλουθα δικαιολογητικά τα οποία θα προσκομίζονται (προαιρετικά): 1. Αν εργάζονται και οι δύο γονείς, προσκομίζοντας τις σχετικές βεβαιώσεις του εργοδότη τους ή του ασφαλιστικού φορέα τους. 2.Αν εργάζεται γονιός σε μονογονεϊκή οικογένεια προσκομίζοντας αποδεικτικά έγγραφα. Παιδιά από άλλους Δήμους δεν γίνονται δεκτά και δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης. Προσοχή: Όσα παιδιά υποβάλλουν αιτήσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά γίνονται δεκτά στο πρόγραμμα χωρίς άλλη ειδοποίηση. Μόνο για όσες αιτήσεις δεν ικανοποιηθούν θα ειδοποιηθούν οι ενδιαφερόμενοι το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου.

6 Χώροι διεξαγωγής του προγράμματος
1) για τα παιδιά της Δημοτικής Κοινότητας Ελληνικού θα είναι το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου στην πρώην αμερικάνικη βάση στο Ελληνικό. 2) για τα παιδιά της Δημοτικής Κοινότητας Αργυρούπολης θα είναι: Α)Προνήπια, νήπια και παιδιά που φοίτησαν στην Α΄ τάξη του Δημοτικού θα προσέρχονται στο 2ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης, Ομήρου και Μιλήτου Β) Παιδιά που φοίτησαν από την Β΄μέχρι και την ΣΤ΄ τάξη Δημοτικού θα προσέρχονται στο Κλειστό Γήπεδο μπάσκετ «Α.Π.Χ. Αργοναύτες» της οδού Τριπόλεως δίπλα στο κολυμβητήριο.

7 Γνωρίστε το πρόγραμμά μας
Παιχνίδι, αθλητισμός, μουσική, ζωγραφική, χορός, φαντασία και χαρούμενη διάθεση συνιστούν το πολύχρωμο παζλ της παιδικής Καλοκαιρινής Απασχόλησης του δήμου μας. Κάθε πρωϊ το πρόγραμμα ξεκινάει με την υποδοχή των παιδιών από τις 7:00 έως τις 8:50 κατά τη διάρκεια της οποίας τα παιδιά εντάσσονται στις ομάδες τους, συζητούν, παίζουν επιτραπέζια και ζωγραφίζουν. Οι γονείς πρέπει να υπογράψουν το βιβλίο προσέλευσης-αποχώρησης πριν παραδώσουν τα παιδιά τους και να δηλώσουν ποιός θα τα παραλάβει κατά την αποχώρηση. Στην είσοδο των χώρων υποδοχής υπάρχει αναρτημένο κάθε πρωϊ και το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουν τα παιδιά την συγκεκριμένη μέρα για κάθε μία από τις ομάδες που έχουν διαμορφωθεί. Τα παιδιά και οι γονείς ενημερώνονται για το όνομα και την θέση της ομάδας τους στην αίθουσα υποδοχής των παιδιών την πρώτη ημέρα λειτουργίας του προγράμματος. Στις 9:00 ξεκινάει η πρώτη ώρα του ημερήσιου προγράμματος που διαφοροποιείται καθημερινά και ανάλογα πάντα με την ηλικία των παιδιών.

8 Οι θεματικές ενότητες του προγράμματος είναι:
Αθλητισμός:(κολύμβηση,στίβος, ποδόσφαιρο, βόλλεϋ, μπάσκετ, πινγκ-πονγκ, τέννις, πολεμικές τέχνες, ενόργανη και ρυθμική γυμναστική) Ομαδικά παιχνίδια άθλησης και ψυχαγωγίας Επιτραπέζια παιχνίδια Παραδοσιακοί και Μοντέρνοι Χοροί Μουσικοκινητική & Ψυχοκινητική Αγωγή Μουσική (Χορωδία) Περιβαλλοντική Αγωγή - Προγράμματα Αγωγή Υγείας και υγιεινής διατροφής Καλλιτεχνικά εργαστήρια (ζωγραφική, χειροτεχνίες, πηλοπλαστική, κολλάζ, κατασκευές με υλικά ανακύκλωσης) Εκμάθηση Σκακιού Ελεύθερο παιχνίδι στην παιδική χαρά Επιστήμη-Τεχνολογία-Πειράματα Δράσεις επαγγελματικού προσανατολισμού

9 Η πρωινή απασχόληση διαρκεί τέσσερις ώρες, διαφοροποιείται κάθε ώρα και περιλαμβάνει ένα ελαφρύ πρόγευμα που έχουν φέρει από το σπίτι τους τα παιδιά στις 11:00. Στις 13:00 τελειώνει η πρωινή ζώνη του προγράμματος και ξεκινάει η πρώτη αποχώρηση για τα παιδιά που οι γονείς τους έχουν δηλώσει ότι θα συμμετέχουν μόνο σε αυτή τη ζώνη. Η πρώτη αποχώρηση τελειώνει στις 14:00. Οι γονείς υπογράφουν πάλι το βιβλίο αποχώρησης για να παραλάβουν τα παιδιά τους. Για τα παιδιά που παραμένουν, γύρω στις 13:30 σερβίρεται το μεσημεριανό φαγητό και στις 14:00 ξεκινάει η δεύτερη ζώνη του προγράμματος που περιλαμβάνει μόνο δραστηριότητες σε εσωτερικούς κλιματιζόμενους χώρους και όχι αθλήματα. Η δεύτερη ζώνη αποχώρησης ξεκινά στις 15:30 και ολοκληρώνεται μέχρι τις 16:00. Τα παιδιά τοποθετούνται στις ομάδες τους με βάση την τάξη που ολοκλήρωσαν την προηγούμενη χρονιά και το σχολείο στο οποίο φοίτησαν για να είναι μαζί με τους συμμαθητές τους. Σε καμία περίπτωση το παιδί δεν θα μπει σε ομάδα άλλης ηλικίας μικρότερης ή μεγαλύτερης.

10 Κανονισμοί Λειτουργίας του Προγράμματος
1. Το πρόγραμμα θα λειτουργεί από Δευτέρα ως Παρασκευή από μέχρι Η πρωινή προσέλευση των παιδιών θα είναι ελεύθερη από 07:00 μέχρι 08:50. Η αποχώρηση θα γίνεται σε δύο ζώνες: Η πρώτη θα είναι μεταξύ 13:00-14:00 και η δεύτερη θα είναι μεταξύ 15:30-16:00.Ενδιάμεσα δεν θα υπάρχουν αποχωρήσεις παιδιών. Η ώρα αποχώρησης του παιδιού πρέπει να συμπληρωθεί υποχρεωτικά στην αίτηση και θα ισχύει η ίδια για όλη την διάρκεια του προγράμματος. 2. Οι χώροι θα είναι φυλασσόμενοι και ελεγχόμενοι. Στους χώρους δε θα λειτουργήσουν κυλικεία. 3. Το παιδί θα πρέπει να φορά άνετα αθλητικά ρούχα και παπούτσια, να έχει μαζί του τσάντα με το όνομά του γραμμένο απ΄έξω, καπέλο, δεύτερη φορεσιά, μπουκάλι με νερό, κολατσιό και για το παιδί που θα παραμείνει μετά τις 13:30 γεύμα συσκευασμένο σε δοχείο ειδικό για φούρνο μικροκυμάτων με το όνομα του επάνω. 4. Το παιδί δεν επιτρέπεται να έχει μαζί του χρήματα, φορητά ηλεκτρονικά παιχνίδια, κινητό ή άλλα αντικείμενα αξίας. 5. Για λόγους ασφαλείας θα τηρείται βιβλίο προσέλευσης – αποχώρησης που θα υπογράφεται από όλους τους γονείς κατά την προσέλευση και αποχώρηση των παιδιών.


Κατέβασμα ppt "Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google