Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ελευθερία αναζητώντας το πραγματικό νόημα της λέξης 2011-12, Β’ τετράμηνο Λύκειο Δεμενίκων Τμήμα Α Ομάδα: Green Peace.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ελευθερία αναζητώντας το πραγματικό νόημα της λέξης 2011-12, Β’ τετράμηνο Λύκειο Δεμενίκων Τμήμα Α Ομάδα: Green Peace."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ελευθερία αναζητώντας το πραγματικό νόημα της λέξης 2011-12, Β’ τετράμηνο Λύκειο Δεμενίκων Τμήμα Α Ομάδα: Green Peace

2 Τα μέλη της ομάδας Green Peace Αντωνοπούλου Ιωάννα Αντωνοπούλου Κωνσταντίνα Ασλανίδης Σάββας Γεωργακοπούλου Αιμιλία Μακρή Ακριβή

3 Το θέμα της εργασίας Τίτλος: Ελευθερία, αναζητώντας το πραγματικό νόημα της λέξης Υπότιτλος: Η ψυχολογική και σωματική στέρηση της ελευθερίας Ερευνητικά ερωτήματα: – Μπορεί η προκατάληψη να οδηγήσει σε ρατσισμό; – Πως παρουσιάζεται η βία στην καθημερινότητα μας; – Υπάρχει άραγε ατομική ελευθερία ή τα δικαιώματα μας καταπατούνται;

4 Μεθοδολογία της Έρευνας Συνεντεύξεις Βιβλιογραφική έρευνα

5 Αποτελέσματα Συνεντεύξεων (τα πιο ενδιαφέροντα) Η πλειοψηφία υποστηρίζει πως “Η ελευθερία του ενός σταματά εκεί που αρχίζουν να θίγονται τα όρια της ελευθερίας των άλλων” Οι περισσότεροι άνθρωποι που εμφανίζουν ρατσιστική συμπεριφορά είναι κυρίως για την καταγωγή και για την εξωτερική εμφάνιση. Ο κάθε άνθρωπος δίνει ένα διαφορετικό ορισμό της βίας. Η βασική ιδέα όμως που όλοι έχουν στο μυαλό τους είναι κάθε ενέργεια που γίνεται στον άλλον παρά τη θέληση του και εις βάρος του.

6 Συμπεράσματα Ο άνθρωπος επηρεάζεται από προκαταλήψεις και στερεότυπα με αποτέλεσμα να φέρεται ρατσιστικά. Σπάνια συναντάμε έναν άνθρωπο που είναι ολοκληρωτικά ελεύθερος.

7 Θεατρικό δρώμενο Και τώρα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων …


Κατέβασμα ppt "Ελευθερία αναζητώντας το πραγματικό νόημα της λέξης 2011-12, Β’ τετράμηνο Λύκειο Δεμενίκων Τμήμα Α Ομάδα: Green Peace."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google