Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ «ΔΙΑΛΟΓΟ»

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ «ΔΙΑΛΟΓΟ»"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ «ΔΙΑΛΟΓΟ»
ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

2 ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ Μπορεί να υπάρξει δημοκρατία χωρίς διάλογο;
Τι προσφέρει ο διάλογος στους πολίτες; Ποιο ιστορικό παράδειγμα γνωρίζετε όπου η δημοκρατία συνδέθηκε με τον διάλογο;

3 ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Προϋπόθεση της δημοκρατίας είναι ο διάλογος. Ο διάλογος ευδοκιμεί μόνο μέσα σε καθεστώς δημοκρατίας. Το κυριότερο δικαίωμα ενός πολίτη είναι η ελευθερία λόγου, γι’ αυτό και σε ένα αντιδημοκρατικό καθεστώς δεν υπάρχει ελευθερία λόγου.

4 ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ο διάλογος συμβάλλει στην ενημέρωση και στην κριτική στάση των πολιτών. Ο διάλογος και η ανταλλαγή απόψεων είναι ο θεμέλιος λίθος της δημοκρατίας γι’ αυτό και στην αρχαία Αθήνα, όπου γεννήθηκε η δημοκρατία, ο διάλογος ήταν βασική προϋπόθεση στη λήψη αποφάσεων στην Εκκλησία του Δήμου.

5 ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ Μπορείτε να φανταστείτε την επιστήμη χωρίς διάλογο;
Με ποιον συγκεκριμένο τρόπο οι επιστήμονες οδηγούνται στη γνώση;

6 ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ Ο επιστημονικός διάλογος προάγει την επιστήμη και τη γνώση, καθώς την προστατεύει από τον δογματισμό. Η προσπέλαση της αλήθειας γίνεται μέσα από τη συζήτηση αποριών και την ανταλλαγή απόψεων. Ο λόγος και ο αντίλογος, η θέση και η αντίθεση προωθούν τον νου σε νέες αναζητήσεις, σε νέα ευρήματα.

7 ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ Πιστεύετε πως ένας καλλιτέχνης είναι ανεπηρέαστος από ξένες επιδράσεις στο έργο του; Αν όχι, μπορείτε να φέρετε ένα παράδειγμα από τα κείμενα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας; Ένα καλλιτεχνικό κίνημα πού κατά τη γνώμη σας στηρίζεται; Φέρτε ένα παράδειγμα.

8 ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ Ο καλλιτέχνης συνδιαλέγεται με τους άλλους καλλιτέχνες αντλώντας στοιχεία από άλλα καλλιτεχνικά ρεύματα και πολιτισμούς. Η αλληλοεπίδραση μεταξύ των καλλιτεχνών συμβάλλει στην εξέλιξη της τέχνης και του πολιτισμού.

9 ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ Ποια είναι τα οφέλη του διαλόγου ανάμεσα σε καθηγητές και μαθητές; Ποια είναι τα προσωπικά οφέλη ενός μαθητή με το να γίνεται το μάθημα διαλογικά; Πιστεύετε ότι θα πρέπει και μεταξύ τους οι καθηγητές να συζητούν και να ανταλλάσσουν απόψεις;

10 ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Ο διάλογος είναι αναγκαίος στην εκπαιδευτική διαδικασία για τη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού. Ο διάλογος μέσα στην τάξη αναπτύσσει την κριτική ικανότητα του μαθητή. Ο διάλογος μεταξύ των καθηγητών και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ τους βοηθούν στην καλύτερη αξιολόγηση των μαθητών.

11 ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ Μπορείτε να φανταστείτε τη ζωή των ανθρώπων χωρίς διάλογο και επικοινωνία; Τι οφέλη μπορεί να έχει ένας άνθρωπος στην προσωπική του ζωή όταν συνδιαλέγεται με τους άλλους;

12 ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Χωρίς διάλογο με τους άλλους η ζωή φαντάζει άδεια κι έρημη. Ο ειλικρινής διάλογος προάγει την φιλία και την αγάπη μεταξύ των ανθρώπων. Ο διάλογος είναι ο καλύτερος τρόπος για τη διευθέτηση των προσωπικών προβλημάτων και την αποφυγή των συγκρούσεων. Ο διάλογος είναι η μόνη εγγύηση ουσιαστικής και γνήσιας ψυχικής επαφής. Ο διάλογος καλλιεργεί τον αλληλοσεβασμό και τον αυτοσεβασμό.


Κατέβασμα ppt "ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ «ΔΙΑΛΟΓΟ»"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google