Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ «ΔΙΑΛΟΓΟ» ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ «ΔΙΑΛΟΓΟ» ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ «ΔΙΑΛΟΓΟ» ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

2 ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ Μπορεί να υπάρξει δημοκρατία χωρίς διάλογο; Τι προσφέρει ο διάλογος στους πολίτες; Ποιο ιστορικό παράδειγμα γνωρίζετε όπου η δημοκρατία συνδέθηκε με τον διάλογο;

3 ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Προϋπόθεση της δημοκρατίας είναι ο διάλογος. Ο διάλογος ευδοκιμεί μόνο μέσα σε καθεστώς δημοκρατίας. Το κυριότερο δικαίωμα ενός πολίτη είναι η ελευθερία λόγου, γι’ αυτό και σε ένα αντιδημοκρατικό καθεστώς δεν υπάρχει ελευθερία λόγου.

4 ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ο διάλογος συμβάλλει στην ενημέρωση και στην κριτική στάση των πολιτών. Ο διάλογος και η ανταλλαγή απόψεων είναι ο θεμέλιος λίθος της δημοκρατίας γι’ αυτό και στην αρχαία Αθήνα, όπου γεννήθηκε η δημοκρατία, ο διάλογος ήταν βασική προϋπόθεση στη λήψη αποφάσεων στην Εκκλησία του Δήμου.

5 ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ Μπορείτε να φανταστείτε την επιστήμη χωρίς διάλογο; Με ποιον συγκεκριμένο τρόπο οι επιστήμονες οδηγούνται στη γνώση;

6 ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ Ο επιστημονικός διάλογος προάγει την επιστήμη και τη γνώση, καθώς την προστατεύει από τον δογματισμό. Η προσπέλαση της αλήθειας γίνεται μέσα από τη συζήτηση αποριών και την ανταλλαγή απόψεων. Ο λόγος και ο αντίλογος, η θέση και η αντίθεση προωθούν τον νου σε νέες αναζητήσεις, σε νέα ευρήματα.

7 ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ Πιστεύετε πως ένας καλλιτέχνης είναι ανεπηρέαστος από ξένες επιδράσεις στο έργο του; Αν όχι, μπορείτε να φέρετε ένα παράδειγμα από τα κείμενα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας; Ένα καλλιτεχνικό κίνημα πού κατά τη γνώμη σας στηρίζεται; Φέρτε ένα παράδειγμα.

8 ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ Ο καλλιτέχνης συνδιαλέγεται με τους άλλους καλλιτέχνες αντλώντας στοιχεία από άλλα καλλιτεχνικά ρεύματα και πολιτισμούς. Η αλληλοεπίδραση μεταξύ των καλλιτεχνών συμβάλλει στην εξέλιξη της τέχνης και του πολιτισμού.

9 ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ Ποια είναι τα οφέλη του διαλόγου ανάμεσα σε καθηγητές και μαθητές; Ποια είναι τα προσωπικά οφέλη ενός μαθητή με το να γίνεται το μάθημα διαλογικά; Πιστεύετε ότι θα πρέπει και μεταξύ τους οι καθηγητές να συζητούν και να ανταλλάσσουν απόψεις;

10 ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Ο διάλογος είναι αναγκαίος στην εκπαιδευτική διαδικασία για τη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού. Ο διάλογος μέσα στην τάξη αναπτύσσει την κριτική ικανότητα του μαθητή. Ο διάλογος μεταξύ των καθηγητών και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ τους βοηθούν στην καλύτερη αξιολόγηση των μαθητών.

11 ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ Μπορείτε να φανταστείτε τη ζωή των ανθρώπων χωρίς διάλογο και επικοινωνία; Τι οφέλη μπορεί να έχει ένας άνθρωπος στην προσωπική του ζωή όταν συνδιαλέγεται με τους άλλους;

12 ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ Χωρίς διάλογο με τους άλλους η ζωή φαντάζει άδεια κι έρημη. Ο ειλικρινής διάλογος προάγει την φιλία και την αγάπη μεταξύ των ανθρώπων. Ο διάλογος είναι ο καλύτερος τρόπος για τη διευθέτηση των προσωπικών προβλημάτων και την αποφυγή των συγκρούσεων. Ο διάλογος είναι η μόνη εγγύηση ουσιαστικής και γνήσιας ψυχικής επαφής. Ο διάλογος καλλιεργεί τον αλληλοσεβασμό και τον αυτοσεβασμό.


Κατέβασμα ppt "ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ «ΔΙΑΛΟΓΟ» ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google