Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Άσκηση ανάπτυξης παραγράφου μέσα σε μια έκθεση

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Άσκηση ανάπτυξης παραγράφου μέσα σε μια έκθεση"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Άσκηση ανάπτυξης παραγράφου μέσα σε μια έκθεση
«Νέοι και Ψυχαγωγία»

2 Παράγραφος Κ.Μ. (δ. 1) Η ενασχόληση με τα ποιοτικά θεάματα, όπως, θέατρο, κινηματογράφος, χορόδραμα κ.ά. είναι οπωσδήποτε πολύ πιο ωφέλιμη. Ο θεατής τέτοιων θεαμάτων δέχεται ερεθίσματα υψηλής αισθητικής και δοκιμάζει συγκινήσεις που καλλιεργούν τις αισθήσεις αλλά και το νου του. Έρχεται σε επαφή με κορυφαία έργα της λογοτεχνίας που μεταφέρονται στο θέατρο και στον κινηματογράφο, γνωρίζοντας το έργο μεγάλων συγγραφέων. Επίσης, αποκτά νέου τύπου κοινωνικότητα μέσω της συναναστροφής/ συγχρωτισμού με ανθρώπους που συχνάζουν σε χώρους όπου προβάλλονται θεάματα υψηλού επιπέδου. Τέλος, συνηθίζοντας στην υψηλή ποιότητα καθίσταται πολύπλευρα καλλιεργημένη προσωπικότητα, αναβαθμίζοντας το αισθητικό επίπεδο της ζωής του.

3 Παράγραφος Κ.Μ. (δ. 1) Η ενασχόληση με τα ποιοτικά θεάματα, όπως, θέατρο, κινηματογράφος, χορόδραμα κ.ά. είναι οπωσδήποτε πολύ πιο ωφέλιμη. Ο θεατής τέτοιων θεαμάτων δέχεται ερεθίσματα υψηλής αισθητικής και δοκιμάζει συγκινήσεις που καλλιεργούν τις αισθήσεις αλλά και το νου του. Έρχεται σε επαφή με κορυφαία έργα της λογοτεχνίας που μεταφέρονται στο θέατρο και στον κινηματογράφο, γνωρίζοντας το έργο μεγάλων συγγραφέων. Επίσης, αποκτά νέου τύπου κοινωνικότητα μέσω της συναναστροφής/ συγχρωτισμού με ανθρώπους που συχνάζουν σε χώρους όπου προβάλλονται θεάματα υψηλού επιπέδου. Τέλος, συνηθίζοντας στην υψηλή ποιότητα καθίσταται πολύπλευρα καλλιεργημένη προσωπικότητα, αναβαθμίζοντας το αισθητικό επίπεδο της ζωής του.

4 Παράγραφος Κ.Μ. (δ. 2) Ένας άλλος τρόπος ωφέλιμης εκμετάλλευσης του ελευθέρου χρόνου είναι η ενεργητική ενασχόληση με τον αθλητισμό. Ο άνθρωπος, σε αυτήν την περίπτωση, γυμνάζεται μερικώς ή γενικώς, ανάλογα με το άθλημα που θα επιλέξει, ωφελώντας έτσι τη σωματική υγεία του. Όμως, όπως είναι φανερό/όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, βελτιώνει εκτός από τη φυσική του κατάσταση και την ψυχική του υγεία. Επιπλέον, κοινωνικοποιείται με τον πιο ωφέλιμο τρόπο, διότι έρχεται σε επαφή με τη φύση, με τους ανοιχτούς χώρους, αλλά και με ανθρώπους που έχουν την ίδια στάση απέναντι στη ζωή, κάτι πολύ σημαντικό μέσα στο πλαίσιο του σύγχρονου τρόπου διαβίωσης.

5 Παράγραφος Κ.Μ. (δ. 2) Ένας άλλος τρόπος ωφέλιμης εκμετάλλευσης του ελευθέρου χρόνου είναι η ενεργητική ενασχόληση με τον αθλητισμό. Ο άνθρωπος, σε αυτήν την περίπτωση, γυμνάζεται μερικώς ή γενικώς, ανάλογα με το άθλημα που θα επιλέξει, ωφελώντας έτσι τη σωματική υγεία του. Όμως, όπως είναι φανερό/όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, βελτιώνει εκτός από τη φυσική του κατάσταση και την ψυχική του υγεία. Επιπλέον, κοινωνικοποιείται με τον πιο ωφέλιμο τρόπο, διότι έρχεται σε επαφή με τη φύση, με τους ανοιχτούς χώρους, αλλά και με ανθρώπους που έχουν την ίδια στάση απέναντι στη ζωή, κάτι πολύ σημαντικό μέσα στο πλαίσιο του σύγχρονου τρόπου διαβίωσης.


Κατέβασμα ppt "Άσκηση ανάπτυξης παραγράφου μέσα σε μια έκθεση"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google