Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΑΛΙΟ ΣΟΦΙΑ ΔΗΜΟΒΙΤΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΑΛΙΟ ΣΟΦΙΑ ΔΗΜΟΒΙΤΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΑΛΙΟ ΣΟΦΙΑ ΔΗΜΟΒΙΤΣ

2 ΚΑΛΙΟ Το χημικό στοιχείο Κάλιο είναι μέταλλο Έχει ατομικό αριθμό 19
Έχει θερμοκρασία τηξης τους 63,65 C° Η θερμοκρασία βρασμού του είναι 774 C°. Το σύμβολό του είναι K. Ανήκει στην 1η ομάδα του περιοδικού πίνακα και κατατάσσεται στα αλκάλια. Διαθέτει 1 e- σθένους στη στιβάδα N, με σύνολο 19 e- και ατομικό αριθμό (Z) 19.

3 ΚΑΛΙΟ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ Το κάλιο σαν στοιχείο δεν υπάρχει ελεύθερο στη φύση, καθώς αντιδρά άμεσα σχεδόν με όλες τις ενώσεις και τα στοιχεία που υπάρχουν ελεύθερα σε αυτήν. Με τη μορφή διάφορων ενώσεων το κάλιο αποτελεί περίπου το 1,5% της μάζας της επιφάνειας της Γης και το έβδομο πιο συνηθισμένο στοιχείο στη Γη. Καθώς είναι πολύ ηλεκτροθετικό, το κάλιο είναι δύσκολο να ληφθεί καθαρό από τα ορυκτά του.

4 ΚΑΛΙΟ Το 40Κ έχει διάρκεια ημιζωής 1,25 x 109 χρόνια. Η διάσπαση του 40Κ σε 40Ar αποτελεί μια μέθοδο που χρησιμοποιείται συχνά για τη χρονολόγηση των βράχων. Η τυπική μέθοδος χρονολόγησης καλίου-αργού βασίζεται στην υπόθεση ότι οι πέτρες δεν περιέχουν αργό κατά τη διάρκεια σχηματισμού τους. Τα ορυκτά χρονολογούνται με τη μέτρηση της συγκέντρωσης καλίου και την ποσότητα του παραγόμενου από ραδιενεργό διάσπαση 40Ar που έχει συσσωρευτεί. Τα κύρια ορυκτά που είναι κατάλληλα για αυτή τη μέθοδο χρονολόγησης είναι ο βιοτίτης, ο μοσχοβίτης, πυριγενή πετρώματα ή σε υψηλό βαθμό μεταμορφωσιγενή πυριτικά ορυκτά, άστριοι και αστριοειδή. Εκτός από τη χρονολόγηση, κάποια ισότοπα του καλίου χρησιμοποιούνταν ευρέως ως ανιχνευτές σε μελέτες του καιρού. Είχαν επίσης χρησιμοποιηθεί για μελέτες του κύκλου των θρεπτικών ουσιών, γιατί το κάλιο είναι ένα κύριο συστατικό της ανάπτυξης των φυτών, άρα και απαραίτητο για τη ζωή.

5 ΚΑΛΙΟ ΣΤΟ ΝΕΡΟ

6 ΚΑΛΛΙΟ


Κατέβασμα ppt "ΚΑΛΙΟ ΣΟΦΙΑ ΔΗΜΟΒΙΤΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google