Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Coumantaros Art Gallery-Branch of the National Gallery, Greece Georgia Kakourou-Chroni PhD.,M.A.,Ad.Dip.History of Art.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Coumantaros Art Gallery-Branch of the National Gallery, Greece Georgia Kakourou-Chroni PhD.,M.A.,Ad.Dip.History of Art."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Coumantaros Art Gallery-Branch of the National Gallery, Greece Georgia Kakourou-Chroni PhD.,M.A.,Ad.Dip.History of Art

2

3

4

5 Πρώτη μέρα Εναγισμοί στον τάφο του Υάκινθου. Το σκυθρωπό μέρος της γιορτής. Δεν έψαλλαν τον παιάνα, γιατί ήταν άσμα ευχαριστήριο και ενθουσιώδες και επομένως ακατάλληλο για το μελαγχολικό χαρακτήρα της γιορτής. Ούτε στεφανωνόντουσαν, αλλά δειπνούσαν και έφευγαν με πολλή τάξη.

6 Δεύτερη μέρα Ήταν αφιερωμένη στον Απόλλωνα. Άρχιζε με πομπή (σαν την πομπή των Παναθηναίων). Σκοπός της πομπής ήταν να φέρουν οι γυναίκες της Σπάρτης τον χιτώνα που ύφαιναν κάθε χρόνο μέσα στο ειδικό οίκημα της πόλης που ονομαζόταν κι αυτό Χιτών, για να αφιερωθεί στον Απόλλωνα. Η πομπή ερχόταν στις Αμύκλες από την Υακινθίδα οδό. Κατά τη δεύτερη, αλλά και την τρίτη μέρα, ψαλλόταν ο παιάνας και επικρατούσε ευθυμία.

7 Τρίτη μέρα Ιππείς με στολισμένα άλογα, νέες, νέοι χόρευαν και όλοι, ακόμη και οι δούλοι, δειπνούσαν χαρούμενοι.

8

9

10

11

12

13

14


Κατέβασμα ppt "Coumantaros Art Gallery-Branch of the National Gallery, Greece Georgia Kakourou-Chroni PhD.,M.A.,Ad.Dip.History of Art."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google