Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Παρθενώνας. OΠαρθενώνας αποτελεί το λαμπρότερο μνημείο της Αθηναϊκής πολιτείας. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 448 π.Χ. και τα εγκαίνια έγιναν το 438 π.Χ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Παρθενώνας. OΠαρθενώνας αποτελεί το λαμπρότερο μνημείο της Αθηναϊκής πολιτείας. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 448 π.Χ. και τα εγκαίνια έγιναν το 438 π.Χ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Παρθενώνας

2 OΠαρθενώνας αποτελεί το λαμπρότερο μνημείο της Αθηναϊκής πολιτείας. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 448 π.Χ. και τα εγκαίνια έγιναν το 438 π.Χ. στα Μεγάλα Παναθήναια, Σύμφωνα με τις πηγές, οι αρχιτέκτονες που εργάστηκαν ήταν ο Ικτίνος, ο Καλλικράτης και πιθανόν ο Φειδίας, που είχε και την ευθύνη του γλυπτού διάκοσμου.Παναθήναια ΙκτίνοςΚαλλικράτηςΦειδίας Η ζωφόρος απεικονίζει Η ζωφόρος απεικονίζει την πομπή των Παναθηναίων, την πιο μεγάλη θρησκευτική γιορτή των Αθηνών, υπάρχει μία πλάκα, στην οποία υπάρχει μόνο ένας άνθρωπος και ένα άλογο. Τα χαρακτηριστικά τους είναι εξαιρετικά λεπτομερή και πιστεύεται ότι η πλάκα αυτή είναι έργο του ίδιου του Φειδία. Παναθηναίων

3 Η ιστορία του Παρθενώνα ακολουθεί αυτή της Ακρόπολης και του Ελληνισμού. Μέσα από τους αιώνες πολλοί κατακτητές προσπάθησαν να τον υποδουλώσουν. Η μεγαλύτερη προσπάθεια ατίμωσης του έγινε κατά τη διάρκεια του Οθωμανικού ζυγού όπου μετατράπηκε σε τζαμί και στη συνέχεια σε πυριτοθήκη όπου και εξαγάγει με αποτέλεσμα τμήμα του να καταστραφεί. Αυτός όμως στάθηκε όρθιος και ακόμη και σήμερα θυμίζει ότι εκεί γεννήθηκε ο Όρος Δημοκρατία. Περίτεχνα και μοναδικά μέρη του μνημείου είχαν κλαπεί από τον Λόρδο Έλγιν και ακόμη και σήμερα παραμένουν στη μακρινή Αγγλία. Η διαχρονικότητα και μοναδικότητα του το έχουν καταστήσει Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομίας της ΟΥΝΕΣΚΟ.

4


Κατέβασμα ppt "Παρθενώνας. OΠαρθενώνας αποτελεί το λαμπρότερο μνημείο της Αθηναϊκής πολιτείας. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 448 π.Χ. και τα εγκαίνια έγιναν το 438 π.Χ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google